Niet-studiegebonden

Plantenhobby in Coronatijd

Een nieuw gevonden hobby van mij is het verzorgen van planten. Helaas heeft mijn vorige plant het na ongeveer twee jaar opgegeven dus met goede moed ben ik nu aan het zorgen voor drie nieuwe! Mijn drie planten zijn de Peperomia Obtipan Bicolor (grote plant), de Chlorophytum Ocean (miniatuur) en de Pilea Peperomioides (miniatuur, ook wel de pannenkoekenplant).

Daarnaast heb ik ook gespaard bij de Albert Heijn en doe ik nu een poging om courgette, sperziebonen en cherrytomaten te laten groeien.

Vandaag zal ik deze hobby met jullie delen!

Planten zuiveren de lucht in je kamer, ze zien er erg gezellig uit en zorgen voor een leuke en makkelijke hobby in coronatijd. In deze blog geef ik dan ook een aantal tips voor leuke planten voor op je kamer!

  1. Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant is een makkelijk te onderhouden plant die er ook nog eens leuk uit ziet. Ik heb er zelf een in miniatuur formaat maar je kan ze ook in een groter formaat kopen. Daarnaast kan je deze plant ook gaan stekken en daarmee dus nog meer planten laten groeien! Volg deze link om uit te vinden hoe je dit doet: https://www.wonenenco.nl/diy-een-pannenkoekplant-stekken/ 

  1. Cactus

Een cactus staat er natuurlijk om bekend niet veel verzorging nodig te hebben en is dus heel makkelijk om te onderhouden (al moet ik eerlijk bekennen dat ik in het verleden al wel eens een cactus helaas dood heb laten gaan…)

Cactussen heb je in allerlei vormen en maten en zijn bijvoorbeeld in een setje van drie verkrijgbaar bij de Ikea.

  1. Vetplant

Net als bij de cactus is de vetplant een makkelijk onderhoudbare plant. Deze heeft alleen iets minder stekels.  

  1. Graslelie

De graslelie is een plant die ook zeker niet al te veel moeite heeft als je een keer vergeet water te geven. Deze plant bestaat in verschillende varianten en ook in verschillende formaten.

  1. Aloë vera

De aloë vera is wederom een plant die het goed aankan als je niet te veel water geeft. Deze plant produceert ook weer babyplantjes die je kan stekken (zie deze link: https://www.studioplant.nl/blog/stekken/aloe-vera/) en de gel van de aloë vera plant kan je gebruiken voor verschillende soorten lichaamsverzorging. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *