Studentenactiviteiten voor een zomer in Leiden

Nu de zomervakantie en het zomerse weer er toch écht aan zitten te komen, is het tijd om te ontdekken wat Leiden te bieden heeft voor (toekomstige) studenten die deze zomer in of rondom de stad verblijven, of gewoon een dagje op bezoek komen ;). Leiden is een stad gevuld met geschiedenis en cultuur en biedt genoeg activiteiten aan om te genieten van de warmere zomermaanden. Of je nu zin hebt in kunst, cultuur, actieve activiteiten of gewoon wilt ontspannen in de mooie omgeving, er is voor iedereen wat te doen! 


De binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels, de stad is omsingeld met water. Huur daarom eens een bootje of boek een rondvaart door de binnenstad! Als je zelf wat actiever bezig wilt zijn, kan het leuk zijn om een kano te huren en Leiden en de omgeving op die manier te ontdekken. 

Als je wat verkoeling zoekt tijdens de warmere zomerdagen vind je net boven Leiden de Kagerplassen, een uitgestrekt merengebied met genoeg mogelijkheden voor activiteiten op/in het water. Ook ben je binnen een half uurtje met de bus op het strand in Katwijk aan Zee, ga zwemmen, zonnebaden, beachvolleyballen, picknicken, of gewoon gezellig kletsen met wat vrienden. 

Houd je van musea? In Leiden zijn 13 super interessante musea te vinden! Voor de liefhebbers van kunst en geschiedenis is Museum De Lakenhal een leuk uitstapje. En als je daar al eens bent geweest, misschien heb je nog niet alle tentoonstellingen gezien die momenteel te bezichtigen zijn? Ook de Hortus Botanicus blijft altijd een leuke activiteit in de zomer! 

Een andere leuke activiteit om deze zomer te ondernemen is om een dagje naar Rrrollend te gaan!. Deze zomer komt Rrrollend naar De Lammermarkt in Leiden van 13 t/m 15 september. Dit is een foodtruck festival dat al jarenlang door Nederland rolt, de foodtrucks zijn in elke keuken thuis dus er is voor ieder wat wils. 

En niet te vergeten van 12 tot en met 16 augustus is de EL CID! De jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten. Leer de stad, de faculteiten, de verenigingen en andere studenten kennen. Overal in de stad zijn leuke activiteiten georganiseerd en in de avond is er altijd ergens wel een feestje. Niet alleen voor nieuwe studenten is het een leuke week, maar voor iedereen is het een week waar je weer bij elkaar komt. Sommigen zullen misschien helpen in de EL CID en anderen maken gebruik van alle activiteiten. Kortom, het is een week die je zeker niet mag missen!

Er is genoeg te doen in Leiden in de zomermaanden. Geniet lekker van de zon, het onbezorgde leven zonder studie, alle activiteiten en kom samen met je vrienden. Het beloofd een prachtige tijd te worden, dus geniet ervan!