Activiteiten Emile,  Studiegebonden

Running diner 2021

Volgende week wordt er weer een running dinner georganiseerd. Dit is een welbekende traditie bij Emile. Tijdens deze avond zullen verschillende sprekers aan bod komen, die wat komen vertellen over de vier specialisaties binnen hun werk. Hoewel het natuurlijk sowieso gezellig is om erheen te gaan, kan het ook handig zijn om alvast een kijkje te nemen in de verschillende richtingen die je op kan binnen onze studie. Om jullie hierbij alvast een handje te helpen zullen wij jullie in deze blog wat vertellen over de verschillende sprekers en specialisaties, zodat jullie optimaal kunnen genieten van het running dinner!

De eerste spreker is Anita de Jong. Zij zal wat vertellen namens de specialisatie leerproblemen, waarbij je simpelgezegd leert over de moeilijkheden die kinderen en jongeren kunnen ervaren tijdens het aanleren van vaardigheden en kennis. Anita heeft haar eigen praktijk waar ze diagnoses stelt, adviseert en behandelingen uitvoert. Hiermee hoopt ze kinderen te helpen bij hun moeilijkheden met leren.

Voor wie alles wil weten van het lerende kind ben je bij Josephine Verstappen aan het goede adres. Zij komt namelijk spreken over haar werk namens de onderwijskunde. In haar werk houdt zij zich onder andere bezig met het maken van beleid omtrent onderwijs, wat dus weer iets heel anders is dan de werkzaamheden van Anita de Jong. Onderwijswetenschappen is de tweede specialisatie in Leiden, waarbij je onder andere leert over hoe het brein van kinderen werkt en hoe scholen in Nederland georganiseerd zijn. Je bekijkt vraagstukken over onderwijs op micro, meso en macro niveau.

Roxanne Rosmalen is ervaringsdeskundige in de orthopedagogiek. Zoals velen van jullie wel weten gaat orthopedagogiek over het opsporen en behandelen van gedragsproblemen bij kinderen. Tijdens deze specialisatie zal je ook leren over de aard en oorzaken van verschillende problemen bij kinderen, zoals ADHD of depressie. Net als de andere sprekers zal ook Roxanne vertellen over haar loopbaancarriere en hoe ze hier terecht is gekomen.

De vierde en laatste spreker is Lieke van der Laar, namens de gezinspedagogiek. Ze is werkzaam als master in de gedragswetenschappen bij Cardea en helpt gezinnen met kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Lieke heeft hier veel verschillende taken, waaronder het begeleiden van kinderen met gedrags- of ontwikkelingsproblemen of het coachen van pedagogisch medewerkers. Zoals jullie misschien nu wel doorhebben gaat gezinspedagogiek dus hoofdzakelijk over de behandeling van het gezin als systeem. Hier zullen jullie ongetwijfeld meer over te horen krijgen tijdens het running dinner!

Oh, en voor het geval je nog niet overtuigd was om te komen; iedereen die zich inschrijft ontvangt een gratis Dominos cadeaubon! Hiermee kan je dus tijdens het dinner genieten van een lekkere pizza. Jullie zijn welkom op 11 mei van 19:00 tot ca. 20:30. Namens de BlogCo veel plezier gewenst aan iedereen die naar het running dinner gaat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *