Activiteiten Emile,  Studiegebonden

De ouderavond van Emile

De ouderavond van Emile!

Na een dag van colleges vond op maandag 21 oktober de ouderavond plaats voor de ouders van eerstejaars en natuurlijk ook de eerstejaars zelf.
Eerst werd iedereen ontvangen in de centrale hal met een heerlijk kopje soep, snacks en drinken. Erg fijn en lekker voor alle hongerige eerstejaars na een laat college psychologie! Bij de opening van de avond sprak voorzitter Rick enthousiast de ouders en studenten toe en daarna ging iedereen gezamenlijk naar de grote collegezaal om te beginnen aan de reeks van drie minicolleges. Iedereen was erg benieuwd en nu konden de ouders ook eens zien in welke leerstof hun kinderen zich iedere dag verdiepen.


Het eerste college werd verzorgd door Shelley van der Veek en ging over gezinsfunctioneren. Onder andere hoe close ouders met kinderen zijn werd besproken. Aan de reacties in de zaal was te zien dat er wel momenten van herkenning waren tussen ouders en kinderen. Het tweede college werd gegeven door Yvette Dijkxhoorn en ging over autisme. Dit was erg interessant en gaf in korte tijd een beeld van de complexiteit van autisme.

Na een korte pauze werd de avond afgesloten door Suzanne Mol met een minicollege over leesvaardigheid en lezen bij kinderen. Een herkenbaar onderwerp voor iedereen met interactieve vragen waardoor de mening van het publiek ook zichtbaar werd!

Het was een gezellige, goed georganiseerde avond en na afloop liepen ouders en studenten met nieuwe inzichten en een ervaring rijker naar buiten. Een mooie avond voor ouders om te weten te komen wat er nou eigenlijk gebeurt op de FSW en een leuke eerste kennismaking met Emile zelf.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *