Geen categorie

Onderwijs als topprioriteit

In het onderwijs is er momenteel veel onrust met alle stakingen en het lerarentekort. Met name in het basisonderwijs kampen ze met geldproblemen wat mede leidt tot lage lonen, te weinig meesters, dalende kwaliteit van het onderwijs en een lerarentekort. Het lerarentekort is ondertussen zo hoog dat er volgens schattingen in 2022 maar liefst 41.000 fulltime leraren tekort zullen komen. Een ontzettend groot probleem dus, maar nog zonder concrete oplossingen.

Voor al deze problemen gingen de leraren afgelopen woensdag staken op o.a. het Malieveld maar ook op veel andere plekken in Nederland.
Volgens de NOS heeft naar verwachting 80 procent van de scholen meegedaan met de staking. De foto’s van leraren die borden omhoog houden met “onderwijs = boos” en shirts met de tekst “Ik ben geen toprioriteit” gingen het nieuws weer over om de staking te omschrijven. De uitspraak “Ik ben geen toprioriteit” is ontstaan na de uitzending van Arjen Lubach waarin hij de problemen in het onderwijs en de keuzes van de overheid kritisch toelicht.

Het onderwijs moet een topprioriteit worden om alle problemen aan te kunnen pakken.
De BlogCo wil graag meer vertellen over het onderwijs en meerdere aspecten hiervan toelichten. Daarom zullen de komende tijd een aantal blogs komen in het thema Onderwijs. We zullen hierbij de focus leggen op diversiteit en inclusiviteit. We hopen jullie snel weer terug te zien op de Tabula Scripta voor een dieper kijkje in het onderwijs.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *