Niet-studiegebonden

Hartjes, waardering en liefde

Dag lieve lezers. Vandaag is het een heel speciale dag: Valentijnsdag! In de winkels zie je bonbons in de vorm van hartjes liggen en bossen van rozen worden verkocht. Als ik de betekenis van Valentijnsdag op zoek, zie ik het volgende: Het is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. De dag wordt ook aangegrepen om iemand te laten weten dat je haar of hem erg leuk vindt. Het is dus een dag waarop je je geliefde kan laten weten hoeveel je van hem of haar houdt. Dat kan in de vorm van cadeautjes, uitstapjes of iets anders romantisch. En dat niet alleen, ook kan je bijvoorbeeld je beste vriend of vriendin, een familielid of een huisdier even laten weten hoeveel je hem of haar waardeert! Zelf heb ik vanochtend mijn broertje even een dikke knuffel gegeven. Hebben jullie ook al iets liefs gedaan of ontvangen?

Laat ik dan toch even ter zake komen. In deze blogpost staat het onderwerp online daten centraal. Misschien heb je zelf wel eens een account aangemaakt op zo een online dating site, twijfel je erover of vind je het maar niks. Overal schieten dating sites als paddenstoelen uit de grond. Het is intussen de normaalste zaak van de wereld. En waarom zou het dat niet zijn? Internet biedt een ton aan mogelijkheden om singles van over de hele wereld te ontmoeten. Is dat niet fascinerend?!

Waarschijnlijk zijn we ook wel bekend met mensen die zich op het internet anders voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Misschien heb je zelf wel eens iemand ontmoet die er op de foto toch net wat anders uitzag, of misschien heb je je eigen foto wel eens bewerkt. Dat is het risico van het vak. Het gaat er dan denk ik om waar je het meeste waarde aan hecht. Gaat het je vooral om innerlijk of om uiterlijk? We hebben allemaal onze eigen voorkeur. Waar jij misschien helemaal gek wordt op degene met de grappigste openingszin, heeft de ander een voorkeur voor een goed filosofisch gesprek. Gelukkig kunnen we ze allemaal vinden op online dating sites! Zelf heb ik eens wat onderzoek gedaan en zo heb ik ontdekt dat je precies je voorkeuren kan instellen om een perfecte match te vinden die voldoet aan jouw eisen. Wat is dat makkelijk zeg. Waar je vroeger maar moest hopen de juiste tegen te komen in een bar (wat overigens nog steeds gebeurt en ook erg romantisch is), zijn de kansen nu vreselijke groot door de online wereld.

Ook kan het zijn dat je niet helemaal fan bent van iemand ontmoeten via online dating sites. Misschien ontmoet je zelf liever iemand op een onwijs romantische manier via een vakantie of op je werk. Daar geef ik stiekem nog wel een beetje de voorkeur aan. Concluderend is er voor elk wat wils. Laat je vooral niet tegenhouden en zet die stap om de liefde van je leven te ontmoeten; of geef de liefde van je leven eens een extra dikke kus! En vergeet niet, elke dag kan het een beetje Valentijnsdag zijn! Happy Valentines Day allemaal <3

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *