Niet-studiegebonden

Koningsdag in coronatijd

Koningsdag27 april is het zover: dan blaast de koning 54 kaarsjes uit. Een dag die normaal vol leuke tradities is, maar die we dit jaar toch weer vanuit huis moeten volgen. We hadden het allemaal wel aan zien komen: geen kleedjesmarkt, koningsnachtescalaties of bezoek van de koning. Gelukkig doen gemeentes er wel zoveel mogelijk aan om er ook dit jaar een leuke dag van te maken! Ook de koningsspelen gaan door. Wil jij weten hoe? Lees dan vooral verder.

In het teken van saamhorigheid is het thema van de koningsspelen dit jaar ‘ik + jij = wij’. De dag bestaat zoals gewoonlijk uit een aantal onderdelen: dit jaar zijn dat het koningsontbijt en de koningsmatch. Scholen die hieraan mee willen doen mogen een gratis ontbijt- en- doe-pakket downloaden. Hier zitten leuke puzzels en andere spellen in voor alle leerlingen. Daarnaast zal er dit jaar iets bijzonders voor de leerlingen te doen zijn. Ze kunnen namelijk een sportclinic van Rico Verhoeven volgen! Dit gebeurt uiteraard wel online, maar zo wordt er voor hen toch nog een bijzondere dag van gemaakt. De koning zelf is er dit jaar niet bij, want hij zal met zijn gezin de dag doorbrengen op de Eindhoven campus. Bewoners mogen hier helaas niet fysiek bij zijn, dus ook het handjes schudden met de koning zit er dit jaar niet in. Toch krijgen de Eindhoofse bewoners toch de kans even met de koning te spreken, zij kunnen namelijk online videobellen!

Veel andere gemeenten bieden ook online programma’s aan. Zo wordt in Houten bijvoorbeeld een speurtocht georganiseerd en kunnen mensen meedoen aan de versier-je-huis wedstrijd. Hierbij is het de bedoeling dat het huis er zo oranje mogelijk uit komt te zien. Zo blijf je lekker bezig en weet ik zeker dat we er ook dit jaar een leuke dag van kunnen maken!

En voor alle regelbrekers onder ons die toch liever wat met vrienden afspreken; maak er een leuk (klein 😉) themafeestje van! Pak je oranje outfit uit de kast en de schminkvlaggetjes er maar bij want deze dag gaat ook aan jullie niet voorbij natuurlijk. Als jullie dan zelf helemaal in de oranje sferen zitten, ontbreken er alleen nog oranje drankjes! Probeer dan bijvoorbeeld ‘mimosa’s’ of ‘penicilins’ te maken. Dan kan het feest beginnen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *