Bestuur

Een bestuursjaar tijdens corona

Een bestuursjaar tijdens corona… Wat vindt het bestuur zelf er eigenlijk van?

Afgelopen september heeft de vorige Blogcommissie het toenmalige net nieuwe bestuur geïnterviewd om hen wat beter te leren kennen. Wij als huidige Blogcommissie vonden dit erg leuk om te lezen en wilden hier graag verder mee gaan. In een jaar waarin activiteiten nog altijd online georganiseerd moeten worden, eerstejaars nog nooit fysiek zijn ontmoet en het onzeker is wanneer we elkaar weer kunnen zien, is het natuurlijk erg gek om een studievereniging te leiden. Via deze weg vragen we de huidige bestuursleden naar hun ervaringen van het afgelopen jaar.

In deze blog geven penningmeester Chantal en Commissaris Evenementen Magali hun antwoorden op de gestelde vragen. De komende weken zullen ook de andere bestuursleden voorbijkomen en hun antwoorden geven.

Waarom heb je vorig jaar gesolliciteerd om bestuurslid te worden?

Chantal: Ik heb heel erg getwijfeld over het bestuur, voornamelijk vanwege de tijd die het kost. Maar er waren zoveel dingen die me leuk leken! Zo heb ik het altijd erg leuk gevonden om activiteiten te plannen en bij de activiteiten aanwezig te zijn. Daarnaast leek het me een hele mooie manier om te groeien als persoon en stiekem misschien wel de voornaamste reden: bestuursgenootjes waar je een hele leuke band mee op gaat bouwen!

Magali: Ik heb vorig jaar gesolliciteerd omdat ik het zo onwijs gezellig vond bij Emile. Ik heb veel van mijn huidige vrienden leren kennen door de verenging en ik vond het zo’n leuk idee dat ik, door en bestuursjaar te doen, dat misschien ook voor iemand anders kon betekenen. Daarnaast leek het me superleuk vanwege alle ervaringen die je ervan op doet!

Wat is het leukste van jouw taken als bestuurslid?Chantal: Wat ik heel erg leuk vind aan het penningmeesterschap is dat ik overal bij betrokken ben. Voor activiteiten moet er natuurlijk een begroting worden gemaakt en die gaat altijd langs mij. Zo weet ik precies waar de commissarissen en de commissies mee bezig zijn. Verder vind ik het ook heel erg leuk om te helpen met de organisatie van activiteiten die door het bestuur worden geregeld!

Magali: Eén van mijn leukste taken vind ik het bijwonen van commissievergaderingen. Ik vind het zo leuk om te zien dat de actieve leden zich echt graag inzetten voor de activiteiten die we organiseren. Daarnaast is het ook vaak heel gezellig en voor veel leden een momentje om bij te kletsen, voordat we de agendapunten gaan bespreken. Zeker nu met corona vind ik het echt heel leuk om dan gezellig even een praatje te maken met mensen en het is ook een fijne manier om af en toe even een check-up te doen bij iedereen (gaat alles bijvoorbeeld goed met de studie?).

Wat hoop je de komende maanden als bestuur nog te doen/waar kijk je naar uit?

Chantal: ik zou het echt ontzettend leuk vinden als we komende maanden nog een aantal fysieke activiteiten kunnen organiseren. Het is zo gek en jammer dat we de eerstejaars studenten nog nooit in het echt hebben gezien… Ook kijk ik heel erg uit naar de activiteit van de ReisCo en het Eerstejaarsweekend!

Magali: Waar ik heel erg naar uit kijk is het Eerstejaarsweekend. We zijn daar met de EJA nu al echt wel een tijdje mee bezig en ik kijk er onwijs naar uit. Zeker omdat ik zelf hele positieve ervaringen heb gehad op mijn EJW en ik vind het echt heel gaaf dat wij dat nu ook gaan organiseren. Ik kijk ook heel erg uit naar de bekendmaking van het KB-bestuur. Ik weet nog dat ik dat vorig jaar zo spannend vond en ik heb er heel veel zin in om het nieuwe bestuur voor te bereiden voor hun bestuursjaar.

Wat vond je de leukste activiteit die je hebt bijgewoond in het afgelopen jaar?

Chantal: Dat is echt een hele lastige vraag… Ik denk de Italië tweedaagse aan het begin van het jaar. Die activiteit had van alles wat en het was echt supergezellig!

Magali: Een activiteit waar ik heel positief verrast over was, was de ‘Excursie’ van de CACO van Buts en Bofn. Ik wist niet zo goed wat het precies zou inhouden, maar ik vond het een hele interessante uitleg en methode van werken. Het is natuurlijk moeilijk om te kiezen wat de leukste activiteit was, maar ik vond één van de bestuursborrels wel heel erg gezellig. We hadden toen leuke pakketjes gemaakt die de leden konden ophalen, waardoor we ook even de kans kregen om met een aantal leden te praten. Die avond was ook heel gezellig en hebben we in Gathertown veel leuke spelletjes gedaan, waaronder Poker en Codenamen.

Waarom zou je anderen aanraden om een bestuursjaar te gaan doen?

Chantal: Een bestuursjaar is gewoon echt een hele ervaring! Het is ontzettend leuk om bij alle activiteiten aanwezig te zijn en nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast vind ik het echt belangrijk dat je naast studeren ook nog andere dingen in je studententijd doet! Tot slot natuurlijk bestuursgenootjes waar je hopelijk een vriendschap mee opbouwt voor het leven!

Magali: Waarom ik anderen een bestuursjaar zou aanraden is omdat het heeeeel leuk is. Je leert er zoveel van en in de tussentijd is het ook heel erg gezellig. Ik kan onwijs lachen met de andere meiden en het is ook zo gaaf dat je soms naar een activiteit kan kijken en met elkaar kan denken: “Dat hebben wij samen neergezet.”. Dat geeft je wel echt een onwijze confidence boost. Ook vond ik het heel fijn dat ik door mijn bestuursjaar veel contact heb kunnen houden met vrienden en andere leden, ondanks corona. Dat was voor mij wel een enorm pluspunt!

We willen Chantal en Magali graag bedanken voor hun leuke en uitgebreide antwoorden!! Binnenkort komen er andere bestuursleden aan het woord!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *