Activiteiten Emile,  Studiegebonden

Jeugdcriminaliteit

Op 14 april (19:00) organiseert de Alumni Commissie een nieuw online-symposium, met als thema: Jeugdcriminaliteit. Onder jeugdcriminaliteit vallen alle jongeren tussen de 12 en 24 jaar die strafbaar gedrag vertonen. Dit ‘strafbare’ gedrag kan zich op verschillende manieren uiten in verschillende gradaties. Denk hierbij aan het zorgen voor overlast op straat en spijbelen tot het plegen van misdrijven, zoals diefstal, geweld of mishandeling. 

In 2017 stonden ruim 55 duizend jongeren geregistreerd als verdachte van een misdrijf. Dit komt neer op zo’n 1,8 procent van alle jongeren tussen de 12 en de 25 jaar oud. Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk jongeren op het slechte pad terechtkomen, is het van belang om een goed beeld te hebben van de ontwikkeling van crimineel gedrag. Ook is handig om kennis te hebben van eventuele risicofactoren en protectieve factoren, om probleemgedrag vroegtijdig op te kunnen sporen en op die manier preventief te werk te gaan. 

In het komende symposium komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met jeugdcriminaliteit. Zo wordt er besproken hoe kinderen en jongeren in contact kunnen komen met criminaliteit, wat de rol van de raad van de kinderbescherming daarin is wat de jeugdreclassering in het vervolg doet om de jeugd weer op het goede pad te krijgen. Ook wordt er gepraat over hoe criminaliteit terug te zien is in het brein. Wellicht dat je al wat verbanden kan leggen met wat je tot nu toe geleerd hebt gedurende de studie! 

De gastsprekers van dit symposium komen van de Hogeschool van Utrecht, Save en de Kinderbescherming. Uiteraard is er de gelegenheid om mee te praten en vragen te stellen over de kwesties die aan bod komen. Ben je nou erg geïnteresseerd geworden in deze onderwerpen, of was je dat al? Schrijf je dan snel in via: https://m-emile.codex.link/activities/view/211

Voor leden is het gratis en voor niet-leden is de bijdrage 1 euro. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *