Niet-studiegebonden

Zomer in Leiden!

De zon schijnt, de winterjassen gaan de kast in en je wil naar buiten, maar wat ga je dan doen? Terrasjes pakken is natuurlijk de standaard eerste optie, maar er zijn nog heel (heeeeel) veel meer leuke dingen te doen in Leiden. Hieronder hebben we alvast een kleine agenda voor je samengesteld, zodat je vanaf nu optimaal kunt genieten in de buitenlucht. Veel leesplezier, en als je nog tips of toevoegingen hebt, laat het weten in de reacties!

24 t/m 26 mei – Rrrollend Leiden

Zeg nou zelf, wat is er chiller dan in het zonnetje genieten van lekker eten? Gelukkig is er op dat gebied genoeg te doen in Leiden. Van 24 tot en met 26 mei moet je zeker eens langs gaan bij het Pieterskerkplein, want dan vindt Rrrollend Leiden weer plaats! De organisatie noemt het zelf ‘het meest knusse foodfestival van Nederland’, dus dat belooft al veel goeds. Bij Rrrollend Leiden vindt je niet alleen een heleboel lekker eten, maar kan je ook luisteren naar de relaxte jazzbandjes of zelfs rondjes zweven in de zweefmolen!

1 Juni – Vondel Disco Leiden 

Grote kans dat je het al eens op facebook voorbij hebt zien komen, want duizenden mensen hebben al op ‘geïnteresseerd’ geklikt voor dit feestje. En dat is niet voor niets, want dit belooft een heel vet feest te worden. Het is een mega silent disco in de Burcht midden in Leiden met hits tot in de late uurtjes. En voor de voetbalfans onder ons: je kunt zelfs de finale van de Champions League volgen via je koptelefoon! Op 29 mei wordt aan de hand van het weerbericht bepaald of alles door kan gaan, en als je je pre-registert via facebook kun je vanaf 30 mei om 8:00 al tickets bemachtigen.

27 t/m 30 juni – Leiden Culinair

Meer eten is meer beter, en ook dit jaar kun je weer genieten tijdens Leiden Culinair. Op de Lammermarkt krijgen verschillende restaurants allemaal een eigen stand, en kan je zelf kiezen waar je iets wil eten. Het plein is één groot terras, en dankzij de reuzenparasols kan ook bij een zomers buitje het feest gewoon doorgaan!

29 juni – Leids Bierfestival

Meer dan 20 brouwerijen met meer dan 75 verschillende soorten biertjes op één locatie. Klinkt goed toch? Naast een lekker biertje kun je genieten van lekkere hapjes en gezellige live muziek op het Hooglandse Kerkplein. Tickets kun je nu online kopen, en kosten slechts €10,61 incl. servicekosten.

29 juni – Festival De Fusie

Festival De Fusie zet de grootste studentenfusie van Leiden neer in festivalvorm. Het is de perfecte plek om te chillen met je huisgenoten, studiemaatjes of vrienden in een van de chillhoekjes of om los te gaan bij de muziekstages. Ver is er ook nog een cultuurstage met een supergevarieerde line-up. Er wordt nog van alles bekendgemaakt, dus hou de facebookpagina in de gaten! Het hele festival vindt plaats op het terrein van het USC en tickets zijn €20,-.

14 juli – Werfpop

Werfpop is sinds 1982 het grootste muziekfestival van Leiden. In de afgelopen jaren hebben hier bands als Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites en Chef’Special opgetreden, en ook dit jaar zullen er weer allerlei gave artiesten langskomen. Het vindt plaats in stadspark de Leids Hout, en de entree is helemaal gratis(!). Dit festival is een van mijn persoonlijke favorieten, dus hopelijk zie ik jullie daar!

27 juli – Puur Festival

Dit festival in Park Landskroon heeft het allemaal: house, hits, techno en disco én heerlijk eten en chillplekken. Hou vooral de social media van Puur in de gaten, want het ziet er nu al allemaal heel erg vet uit. Kaarten zijn te koop v.a. €23,-, en er komen ook groepstickets beschikbaar. Trommel je vriendgroep dus op en dansen maar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *