Niet-studiegebonden

NL Doet

Aankomende 11 en 12 maart is het weer NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds. Heel veel verschillende maatschappelijke organisaties werken er aan mee om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Op deze twee dagen wordt iedereen uitgenodigd om een dagje te helpen en het verschil te maken. Zo kun je een dagje ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen en hoe het voelt om bij te dragen aan de maatschappij. Dit is voor veel vrijwilligersorganisaties ook een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, en voor vrijwilligers een mooie kans om te zien hoe ze in hun buurt of juist landelijk bij kunnen dragen.

Ook wij kunnen natuurlijk ons steentje bijdragen. Als je mee wil doen is het wel zo leuk om vrijwilligerswerk te doen dat aansluit bij onze studie, voor wat extra ervaring. En niet te vergeten, als je vrijwilligerswerk blijft doen staat het ook nog eens ontzettend goed op je CV! Wij hebben voor jullie een aantal leuke organisaties op een rijtje gezet die mee doen aan de NL doet dagen aankomende 11 en 12 maart.

  • Kids oase activiteit in Leiden: hier doe je mee aan een activiteit in een speeltuin van Leiden met migrantenkinderen. Hiermee draag je bij aan het integratieproces van deze kinderen. Het is een initiatief van stichting Leids steunloket migranten. Ze willen op een zo vroeg mogelijke leeftijd starten om de tekortkomingen in het integratieproces op te vullen.
  • Ouderdag in Den Haag: hiermee organiseer je een evenement voor Marokkaanse ouderen die in sociaal isolement zitten, vooral door hun taalbarrière. Door een middag activiteiten te organiseren voor de ouderen worden ze in contact gebracht met elkaar.
  • Activiteiten in verschillende verzorgingstehuizen in en rondom Leiden. Er worden workshops georganiseerd en high tea’s om de mensen daar een leuke middag te bezorgen. Ook in woonhuizen en woonzorgcentrums worden er verschillende activiteiten georganiseerd om bewoners en cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen. Hier kan jij je steentje aan bijdragen, klinkt mooi toch! Zo kun je bijvoorbeeld met cliënten van ’s Heeren Loo een dagje mee gaan naar de dierentuin als vrijwilliger. Of kun je een aantal cliënten samen met een vaste begeleider meenemen naar een snoezelruimte waar ze even helemaal kunnen ontspannen en allerlei verschillende prikkels kunnen ervaren. Ook zijn er genoeg instellingen die extra handen nodig hebben om de cliënten mee te nemen om te gaan wandelen buiten. Op de website van Oranje Fonds kun je zien waar ze in de buurt jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Er zijn ook een aantal acties waaraan je mee kan doen die wellicht niet aansluiten bij de studie maar wel erg leuk zijn en van belang voor de maatschappij:

  • Zo zijn er in Leiden, en ook in andere steden speeltuintjes en schoolpleinen die opgeknapt moeten worden. Op de website van NL doet kun je zien welke pleintjes mee doen aan de actie.
  • Zomerbollen poten in parken in Leiden om de parken op de fleuren. Bijvoorbeeld in het Singelpark in Leiden of de Lammermarkt. Het ziet er niet alleen leuk uit als de parken vol staan met bollen die uitkomen in de lente. Het is ook nog eens goed voor de natuur, de bloemetjes en de bijtjes! Zo zijn er nog tientallen andere projecten waarbij jij je steentje kan bijdragen aan de natuur.

Het wordt komend weekend ook droog en rond de 15 graden, dus perfecte activiteiten voor in het zonnige weekend! Vooral als je zo ook nog je steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Dus laten we er met zijn alle voor gaan en onze handen uit de mouwen steken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *