Activiteiten Emile,  Niet-studiegebonden,  Studiegebonden

Dies!

Het is Diesweek bij Studievereniging Emile. Ook dit jaar zijn er weer veel super leuke activiteiten georganiseerd door de commissie in het thema van dit jaar: No Time To Dies. Wat is nou eigenlijk een Dies? Dies is afgekort van Dies Natalis, wat letterlijk verjaardag betekent. We vieren tijdens de dies week de verjaardag van de vereniging. Dit jaar is Emile 32 jaar! Onze dies week bestaat altijd uit meerdere activiteiten, zowel studiegebonden als niet-studiegebonden.

Omdat we natuurlijk een studievereniging zijn, proberen we tijdens de dies altijd een interessante studiegebonden activiteit te organiseren. Dit kan alles zijn in de vorm van een workshop, lezing of excursie. Helaas was dat laatste nog moeilijk te realiseren in verband met corona, maar er is wel een hele leuke andere activiteit neergezet. Maandag zijn we begonnen met een super interessante lezing over rouwverwerking bij kinderen. Deze lezing werd georganiseerd door Annette de Boo, zij is gespecialiseerd in dit onderwerp. Er werd bij deze lezing onder andere uitgelegd hoe rouwverwerking bij kinderen eruit ziet en hoe dit anders is dan bij volwassenen. Ook werd aandacht besteedt aan hoe je dit herkent, hoe je het beste ernaar kan handelen en het kind door dit proces kan begeleiden. Als je niet bij de lezing kon zijn, maar toch graag nog wat informatie wil over dit onderwerp raad ik je aan om op de website te kijken van stichting Achter De Regenboog, via deze organisatie is de lezing georganiseerd en op hun website is veel informatie te vinden over deze specifieke vorm van rouwverwerking.

Daarnaast wordt er ook altijd een grote activiteit georganiseerd. Om het in het thema te blijven van James Bond is een pokerworkshop georganiseerd in Café de Keijzer op donderdag. Daar zal een professionele begeleider ons uitleggen hoe je nou eigenlijk moet pokeren. Dit doen we natuurlijk onder het genot van een heerlijke martini (Shaken, not stirred).

Vervolgens is er op vrijdag een cursus zelfverdediging georganiseerd in het USC. Dit past natuurlijk ook goed in het kader van James bond, maar is ook een hele handige vaardigheid in het dagelijks leven. Van de jonge vrouwen tussen de 15 en 25 jaar voelt 25% zich weleens onveilig in hun eigen buurt en 59% voelt zich in het algemeen wel eens onveilig (CBS, 2022). Om dit onveilige gevoel te bedaren wordt vaak benoemd dat een cursus zelfverdediging kan helpen om zelfverzekerder over straat te gaan. Is natuurlijk ook logisch, je gaat nou eenmaal een stuk geruster ‘s avonds over straat als je weet dat je in het geval van nood het een en ander achter de hand hebt. Zeker een aanrader dus om deze cursus op vrijdag bij te wonen!

En dan hebben natuurlijk nog het fenomenale gala vanavond. Na twee jaar lang te zijn uitgesteld vanwege corona (maar liefst vier keer!) kan het ein-de-lijk plaatsvinden. Oorspronkelijk ingepland voor het 30e lustrum van Emile, is dit gala destijds opgezet door de LustrumCommissie, maar dit jaar uit eindelijk gerealiseerd door de Feest- en BorrelCommissie. Normaal gesproken organiseren zij het feest in de dies-week, maar deze is vervangen om alsnog het gala een plek te geven. Dit feest gaat echter niet verloren maar krijgen wij later dit jaar nog te goed (wat een feestje!).

Al met al heeft Commissaris Merel een prachtige week in elkaar gezet met Dies en de Feest- en BorrelCommissie. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!

Veel liefs,

De BlogCo

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *