Niet-studiegebonden

Tips & tricks tegen verveling

Ineens moet je je aan allerlei maatregelen houden, je hele leven wordt op z’n kop gegooid. Dat kan veel gevolgen met zich meebrengen en een van die gevolgen is dat de verveling toeslaat bij veel mensen. Dit is vooral het geval bij veel jongeren en studenten, oftewel jullie! Daar willen wij jullie mee helpen door tips & tricks te delen tegen verveling.

1. Puzzelen
Deze manier om je te vermaken is al algemeen bekend, maar dit kan op allerlei manieren! Zo zijn er ook online escaperooms waardoor je toch een compleet andere ervaring hebt dan een legpuzzel. Daarnaast kan je het ook met meerdere mensen doen, waardoor je toch iets met je vrienden kan doen die je niet kan zien.

2. Koken/bakken
Zelf ben ik veel meer gaan experimenteren in de keuken en ben ik erachter gekomen dat koken helemaal niet zo moeilijk is! Het is een leuke manier om de tijd toch iets sneller te laten gaan en je houdt er (vaak) nog iets lekkers aan over 😊 Probeer dat ene recept wat je altijd al een keer hebt willen maken, ga samen met je familie wat maken of bak een taart en ga deze versieren. Je kan het zo uitgebreid maken zoals je zelf wilt! Wordt het alleen een hoofdgerecht of ga je er helemaal voor en wordt het voor-, hoofd- en nagerecht?

3. Buiten activiteiten
Dit kan je ook zo uitgebreid maken zoals je het zelf wilt. Zelf vind ik het erg lekker om rustig op het strand te wandelen, maar je kan natuurlijk ook naar een bos gaan of ergens anders heen lopen. Toch is dit voor sommige niet avontuurlijk genoeg. Dan zou je ook kunnen gaan skeeleren of skateboarden/longboarden. Ook is het nog een mogelijkheid om buiten te sporten aangezien de sportscholen dichtzijn. Er zijn genoeg online workouts te vinden waarvoor je geen spullen nodig hebt!

4. Opruimen
Hoewel niet iedereen het even leuk vind, is het wel de perfecte tijd om eindelijk je kamer op te ruimen! Gooi de dingen weg die je niet meer gebruikt en maak uitgebreid schoon. Hierbij kan je ook je kamer een kleine make-over geven als je daar zin in hebt.

5. Terrasje/uit eten
Het mag eindelijk weer! Plaats een reservering en maak er gebruik van 😛 Hou er wel rekening mee dat je vaak maar een uurtje op een terras mag zitten en dat er dan weer gewisseld moet worden. Iedereen wilt namelijk genieten met dit mooie weer 😊 Toch is dit niet altijd zo, maar het gaat erom dat je weer kan genieten!

6. Creatief bezig zijn
Niet iedereen is even creatief, maar toch is het wel leuk! Loop naar buiten en maak wat foto’s met je telefoon of camera, ga tekenen/verven of probeer wat nieuwe make-up looks uit! Dit kan zo gek worden zoals je het zelf maakt. Wil je een Halloween thema make-up look doen? Ga ervoor! Er is niemand die je tegenhoud en zo kun je alvast inspiratie opdoen 😉

7. Vrijwilligerswerk
Dit zou niet het eerste zijn waar ik aan denk als ik iets wil doen tegen de verveling, maar toch is het erg belangrijk! Sommige mensen durven niet meer het huis uit of zijn een kwetsbare doelgroep, hierdoor is het fijn als er mensen zijn die voor hen boodschappen willen doen. Daarnaast zijn er ook allerlei andere initiatieven opgekomen. Wanneer je kijkt op Google, zou je genoeg mensen kunnen helpen!

8. Family bonding
Dit is ook de ideale tijd om te doen aan family bonding. Dit kan op verschillende manier, zoals: bordspelletjes spelen, films kijken of gezellig met z’n alle eten. Ook kan je bepaalde bovengenoemde activiteiten met je familie doen! (Als je in de tussentijd nog niet gek van ze bent geworden ;))

9. Emile activiteiten
Natuurlijk zijn er ook altijd nog leuke Emile activiteiten waar je (online) heen kan! Zo zie je toch nog de mensen van je studie en ben je ook nog met iets anders bezig dan je vervelen. Een win-win situatie! Hou Emile in de gaten en dan zie je vast en zeker nog iets leuks voorbij komen 😛

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *