Niet-studiegebonden

Thuis sporten: tips om er wél mee te beginnen

Gezonder leven en meer bewegen: dit is waarschijnlijk iets wat in iedereens leven wel eens door het hoofd heeft gespookt… Maar zeker nu de sportscholen dicht zijn, is het lastig om aan de slag te gaan. Er kan gerust gezegd worden dat het makkelijk is om een uurtje langer in bed te liggen of een film te gaan kijken in plaats van jezelf uit te putten met sporten in je slaapkamer. Gelukkig is er op internet genoeg materiaal te vinden om te sporten en kan dit toch echt helpen. In deze blog vind je een lijst met opties om te sporten, de keuze ligt nu alleen nog bij jou of je er iets mee gaat doen.

Tegenwoordig staat mijn homepagina van YouTube vol met te sportieve types die hun geld verdienen met sporten voor de camera. Hoewel het soms confronterend kan zijn, zitten er toch hele leuke workouts tussen:

  • Met bijna 1,3 miljoen abonnees staat de pagina van ‘Body Project’ vol met sportfilmpjes voor zowel beginners als ervaren sporters. Het fijne van deze filmpjes is dat er meerdere (soms 2 en soms 3) personen met je meedoen. Je hoeft dus niet steeds naar dezelfde persoon te kijken. Er staat altijd een man en vrouw, wat toch erg prettig is voor iedereen.
  • We doen er nog een stapje bovenop: Pamela Reif heeft op dit moment meer dan 5.7 miljoen abonnees. Deze enorm getrainde vrouw maakt video’s voor veel verschillende workouts. Je kunt je hele lijf trainen maar ook alleen je armen of buikspieren. De workouts zijn redelijk heftig (ik spreek uit ervaring), maar de muziek die gebruikt wordt, sleept je er wel doorheen! Daarnaast heeft Pamela ‘dance workouts’, mijn persoonlijke favoriet en een absolute aanrader. De workouts verschillen in lengte, je kunt dus gemakkelijk kiezen hoe lang je actief bezig wil zijn.
  • MadFit is een andere vrouwelijke sporter die naast normale sportvideo’s ook veel dance workouts op haar kanaal heeft staan. En heel eerlijk, wie wil er nou niet tijdens het sporten los te gaan op de meest bekende TikTok hits, muziek van Ariane Grande of Taylor Swift?!
  • Tot slot, Chloe Ting… Hier krijg je gegarandeerd spierpijn van de volgende dag (nogmaals, ervaring…), maar de opdrachten zijn wel leuk. De meeste filmpjes duren tussen de 10 tot 15 minuten, oftewel een prima tijdsduur voor een flinke trainsessie.

Hopelijk lukt het je om je goede voornemen uit te voeren en lekker actief aan de slag te gaan. En heel eerlijk: het voelt stiekem heel goed als je de dag begint met al wat gesport te hebben. Je hebt meteen al iets productiefs gedaan, zit de rest van de dag wat lekkerder in je vel én ondertussen word je fitter! Alleen maar pluspunten dus… Ga de uitdaging aan om het vol te houden, probeer wat filmpjes uit en geniet ervan! Veel plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *