Niet-studiegebonden

Mindfulness: hoe ga ik om met stress in het nieuwe jaar?

Even op bezoek bij je beste vrienden of een avondje stappen na die ene stressvolle week, gewoon om je gedachten te verzetten. Het liefst zouden we het allemaal zo weer oppakken, maar niemand weet wanneer dat weer kan. Als er iets is wat we van 2020 hebben geleerd, is het dat het leven niet altijd loopt zoals we zouden willen. En hoewel we stiekem allemaal uitkijken naar de eerste keer dat we weer kunnen dansen op onze favoriete festivals, is het toch wel zonde om je leven nu aan je voorbij te laten gaan, toch? Waarom zou je wachten met genieten als je leven recht voor je neus ligt? We sluiten deze maand daarom af met een blog over, je raadt het al, mindfulness! Want een gezonde geest is minstens zo belangrijk als een gezond lichaam.

Allereerst kun je het mediteren uitproberen. Meditatie is heel breed en helpt jou beter in het leven te staan door je bewust te maken van de stress en alle (positieve of negatieve) gedachten die jij voelt. Deze leer je vervolgens los te laten. Zoals ik net al even zei is meditatie heel breed, je kan het dus op allerlei manieren proberen en er is hierbij geen goed of fout! Het belangrijkste is dat je je bewust wordt van alles om je heen, maar dat je leert er geen aandacht aan te geven. Dat is een eerste stap naar loslaten.

Een volgende manier om meer te leven in het nu, mijn persoonlijke favoriet, is het manifesteren. Geen zorgen als je dit niet kent, er zal een hele nieuwe deur voor je opengaan. Manifesteren, ook wel bekend als ‘manifesting’, houdt zich bezig met de law of attraction. En nee, die leert je niet hoe je die leuke jongen of meid voor je wint. De law of attraction leert ons hoe we onze dromen en wensen kunnen waarmaken door je te focussen op wat je hebt in je leven, in plaats van wat je niet hebt. Oftewel: leef in het moment. Hoe het werkt? Heel simpel. Doe je ogen dicht en stel je eens voor dat je het leven leeft waar je altijd al van hebt gedroomd. Misschien woon je wel in het mooiste en duurste appartement van New York, of reis je de wereld rond om nieuwe plekjes te ontdekken, het is helemaal aan jou! Stel je voor dat je alles hebt wat je je maar zou kunnen wensen, hoe ziet je leven er dan uit? Door je dit leven in te beelden geef je eigenlijk een seintje aan het universum dat je dit al hebt. En geloof het of niet, maar dan zul je zien dat er steeds meer goede dingen jouw kant op kunnen komen. Uiteraard kun je ook manifesteren door jouw dromen op te schrijven. Een simpele “Ik ben dankbaar voor.. (wat je dan ook maar zou willen)” is vaak al genoeg. Heb ik je nog steeds niet overtuigd? Dan zijn er bijvoorbeeld nog een aantal Youtubers die je hierbij kunnen helpen. Zelf ben ik begonnen met het manifesteren toen ik een video van Leeor Alexandra voorbij zag komen.

Ben je liever actief bezig? Probeer yoga dan eens uit! In het begin zal het misschien even wennen zijn, maar ik beloof je dat als je eenmaal bezig bent je weer erg lekker in je vel gaat zitten. Ook hierin sta je er niet alleen voor, want er zijn overal talloze filmpjes of tijdschriften te vinden die je maar al te graag helpen om in die ultieme zen-sfeer te komen! Op dit moment lees ik bijvoorbeeld zelf een tijdschrift waarin er wordt uitgelegd hoe yoga je leven eigenlijk compleet kan veranderen. Wees nou niet te bang om het uit te proberen, want zoals altijd geldt ook hier; het gaat er niet om hoe je het doet, maar dat je het doet! Een klein beetje yoga is altijd beter dan geen yoga. Luister naar je lichaam, en vergeet vooral niet om plezier te hebben!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *