Niet-studiegebonden

‘Support your locals’ in Leiden

Hoi lieve lezers! We hebben allemaal wel de woorden van Mark Rutte gehoord. Een gedeeltelijke lockdown en de horeca die opnieuw de deuren moet sluiten. Even gezellig lunchen met vrienden of aan de wijn op een terras zit er helaas even niet in. Net als tijdens de eerste lockdown heeft de horeca ons nodig om te ‘overleven’. Heb je een keer geen inspiratie voor het avondeten, of wil je wel eens een uitgebreidere lunch? Lees dan onderstaande zeven opties door. Geniet van lekker eten en help de horeca ondertussen een handje mee.

  1. De Fonduevrouwen

Zin om eens iets nieuws te proberen? Bij de Fonduevrouwen heb je de keuze uit verschillende fondues. Zo kun je de klassieke kaasfondue kiezen, maar heb je ook de optie voor blauwe kaasfondue, truffelfondue of vleesfondue! Mocht je na de fondue nog zin hebben in een dessert, hebben ze bij de Fonduevrouwen desserts die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook gemaakt worden door een patisserie, namelijk Vinteage (aanrader! Alleen bij het zien van de webshop wil je al vier taarten bestellen…)

Te bestellen tot donderdag, bezorgen op vrijdag of zaterdag.

2. Brasserie de Poort:

Brasserie de Poort heeft momenteel een afhaalmenu samengesteld. Dit menu bestaat bijvoorbeeld uit huisgerookte zalm, gegrilde gamba’s of melanzane alla parmigiana. Zit er nu niets voor jou tussen? Bekijk de website dan een week later nog eens! Door het wekelijks wisselende menu is er vast een week waarin er voor jou lekkere maaltijden tussen staan! Ook zijn er hier Love to Share menu’s te krijgen. Zo geniet je van verschillende kleine porties en kan je alles uitproberen!

Afhalen van donderdag tot en met zondag

3. Leidse Lente:

De Leidse Lente is een typisch ‘voor ieder wat wils’-restaurant: er zijn veel vegan opties voor bijvoorbeeld nacho’s en wraps, maar ook risotto, gevulde courgette of een burger. Daarnaast vind je hier veel (niet vegan, maar wel vegetarische) quiches en baguettes. Dit is zeker een aanrader om eens te proberen!

Bezorgen en afhalen op donderdag en vrijdag van 11.00-20.15 uur

4. Proeflokaal 1574:

De tijdelijk nieuwe naam van Proeflokaal 1574 is nu ook wel Thuislokaal 1574. Naast lunch- en dinermogelijkheden zijn hier ook veel wijnen te bestellen of af te halen. Je hebt zelfs de kans om een online wijnproeverij te doen waarbij je van tevoren een pakket met 6 wijnsamples thuisgestuurd krijgt. Dit is ideaal om toch iets leuks te kunnen doen (en om ondertussen te genieten van wijn). Een alternatief is de wijn-spijs-proeverij. Hier krijg je 5 wijnsamples én 5 lekkernijen.

Afhalen van woensdag tot en met zondag van 14.00-20.00 uur (op vrijdag vanaf 11.00 uur, op zaterdag vanaf 12.00 uur)

5. Einstein, Pakhuis, van Buuren, Buddhas, Aperitivo en Spize:

Ja, je ziet het goed. Bovenstaande 6 restaurants horen even bij elkaar. Ze hebben hun krachten gebundeld en een menukaart gemaakt waar maaltijden van deze zes restaurants op staan. Geniet van een poke bowl van van Buuren, spareribs van Einstein, een black angus burger van Pakhuis of iets Thaïs van Buddhas. Mocht je toch in de buurt van Einstein komen, ga dan langs de Koek en Zopie waar je appeltaart, een broodje bal, of erwtensoep ‘to go’ kunt halen. Op zaterdag en zondag staat de soepkar van Buddhas hier ook nog naast!

Bezorgen, of afhalen bij Einstein van 17.00-22.00 (de hele week)

6. Casa Ramon:

Je ziet het misschien al aan de naam: Spaans. Dit is de ultieme kans om het buitenland wat dichterbij huis te halen. Bij Casa Ramon kun je (pittig) Spaans eten krijgen. Je hebt hier voornamelijk vlees en vis, maar ook hebben ze een tapasplank of paella (ook vegetarisch).

Afhalen van dinsdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur

7. Dende:

Dende heeft een uitgebreide lunchkaart met verschillende belegde ciabatta’s, wraps, tapas en een goed assortiment bittergarnituur! Ook kun je hier je diner gemakkelijk samenstellen. Zo heb je de keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Denk hierbij aan Italiaanse pasta, maar ook een pittige Braziliaanse kipstoof…

Bezorgen van 11.00-19.30, of afhalen van 15.30-19.30 (de hele week)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *