Activiteiten Emile,  Niet-studiegebonden

Expeditie Emile: Het EJW van 2021

Een eerstejaarsweekend… dé plek om nieuwe mensen te leren kennen en allerlei leuke activiteiten te doen. Dat is ook precies wat afgelopen weekend is gedaan. Met bijna 50 eerstejaars en 17 begeleiders vertrokken we naar een mooie boerderij in Werkhoven, omringd door bossen en weilanden. Het thema van dit weekend was ‘Expeditie Emile’: een soort Expeditie Robinson, maar dan zonder onbewoond eiland en mét eten.

Vrijdag begonnen we om het ijs te breken met kennismakingsspellen. Onder andere krantenmeppen om namen te leren, speeddaten en het spel ‘over de streep’ werden enthousiast uitgevoerd. Ondertussen stond de kookploeg van die avond voor ruim 65 man pasta te koken. ’s Avonds speelden we levend cluedo. Het 32e bestuur was verkleed als BN’ers, die mogelijk iets te maken konden hebben met de ‘moord’ op Dennis Weening. Toen het mysterie eenmaal ontrafeld was, begon de spooktocht waarbij deze BN’ers in het bos waren verstopt (en er nu wat enger uitzagen). Van enge muziek tot huilgeluiden of slaan met pannendeksels, alles kwam voorbij in het bos… En het werd alleen maar erger doordat er in de verte onweer te horen was en er geheel plotseling een enorme stortbui langs kwam. Eenmaal terug op de accommodatie werd de dag afgesloten met een welverdiende warme chocolademelk.

Het 32e bestuur voor de Cluedo

Zaterdagochtend waren de eerstejaars meteen actief bezig door een rondje om het grasveld te moeten rennen en voor 10 minuten lang ochtendgymnastiek te doen. Vervolgens vertrokken we naar Bunnik, een dorp in de buurt. Hier werd een leuk coördinatenspel gespeeld. Er waren enkele posten in het dorp die een letter van een bepaald woord doorgaven als een groepje langs was gekomen en een opdracht goed had uitgevoerd. Vervolgens belde het groepje naar hun informant voor een hint over de volgende post. Het wat groepje dat uiteindelijk als eerst alle posten had gevonden en het woord had gevormd, won. De informanten, deels 31e bestuur en EJA-commissie, konden heerlijk vanaf een terras hun taak uitvoeren en genoten van cappuccino, gebak of een broodje.

Lekker zwemmen in de sloot!

’s Middags terug op de accommodatie was het tijd voor een zeskamp. De hoogtepunten hiervan waren toch zeker de stormbaan en het buikglijden. De zon scheen amper en het regende af en toe, maar de meeste eerstejaars genoten er toch enorm van. Sommigen zijn uiteindelijk nog gaan zwemmen in de sloot en zorgden er met hun enthousiasme zelfs voor dat de commissie en een bestuurslid ook het water insprongen! De sfeer was erg goed en iedereen had het naar zijn zin. De rest van de zaterdag bestond uit een pubquiz en feest, ook hier was het weer erg gezellig.

De stormbaan bij de zeskamp

Zondagochtend zat er toch een addertje onder het gras… Om in het thema te blijven, was er bedacht om een immuniteitsproef te doen. Het winnende groepje van de zeskamp had immuniteit gewonnen en hoefde de proef op zondagochtend niet uit te voeren, al wist niemand dit nog. Terwijl er een heerlijk ontbijt voor de eerstejaars op hun bord lag, werd hun verteld enkele minuten op één been op hun stoel te moeten staan en vanaf een bepaald aantal minuten kregen sommige groepjes (de groepjes die als 6e, 7e en 8e waren geëindigd op de zeskamp) er nog een lepel met ei bij. Viel je van je stoel of viel je ei, betekende dat dat je een rondje om het veld moest rennen. Uiteindelijk heeft deze proef 9 minuten geduurd, voor sommigen net te lang en voor anderen goed te doen. Maar ja… je moet toch wat over hebben voor croissantjes, cake en jus d’orange!

En natuurlijk het themafeest!

Al met al was het een reuze gezellig en geslaagd weekend. De groep leek elkaar steeds beter te leren kennen en te genieten van de activiteiten! We wensen de eerstejaars heel veel plezier met hun nieuwe studie en hopen ze vaak bij activiteiten van Emile te zien!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *