Bestuur

Leer het 32e bestuur kennen!

Op maandag 20 september zijn het 31e en het 32e bestuur van Emile officieel gewisseld. Dat betekent dat het 32e dit jaar de vereniging zal besturen, en daarom is het natuurlijk wel leuk om hen even te leren kennen! In deze blog zullen alle bestuursleden kort aan jullie worden voorgesteld.

Maak kennis met: Carolien

Hey allemaal! Ik ben Carolien en ik zal dit jaar de Voorzitter zijn van Studievereniging Emile.

Welke smaak thee ben je?

Hoe beantwoord ik deze vraag? Ben ik kersenthee, lekker zoet? Of kamillethee, waardoor je even tot rust kan komen? Misschien rooibos thee, daar zit je eigenlijk altijd goed mee. Een combinatie, mag dat ook? Ik heb even een testje gedaan op google om erachter te komen welke thee smaak bij mijn persoonlijkheid past (je hebt ook echt voor alles testjes tegenwoordig). Uit de test komt Morocco thee, deze heb ik zelf nog nooit op. Maar de eigenschappen die erbij houden herken ik wel in mezelf: rustig, harmonieus en volwassen, trouw en ik zal nooit een geheim doorvertellen.

Wat is je favoriete kleur rood?’

Mijn favoriete kleur rood is het rood dat in de lucht verschijnt tijdens een zonsondergang. Daarnaast natuurlijk de kleur rood van Emile!!

Favoriete vak op de uni?

Ik heb zo ongeveer alle vakken van de bachelor Pedagogische Wetenschappen gevolgd met de specialisatie Gezinspedagogiek. Mijn favoriete vak was Juridische Aspecten van Kindermishandeling. Ik vond dit vak super leerzaam en enorm interessant. Er komen heftige onderwerpen aan bod, maar dat vond ik juist super nuttig voor later in het werkveld. Door dit vak krijg je een beter beeld van wat je later kan verwachten (als je in deze hoek van de pedagogiek aan de slag wil in ieder geval).

Je favoriete item in het hok?

Mijn favoriete item in het hok… Lastige vraag. Het zijn er maar een paar… Ik denk dat mijn favoriete item uiteindelijk de fotomuur met alle oude besturen is. Altijd leuk om te zien hoe dit door de jaren heen is veranderd. En dit jaar kom ik er met mijn bestuur natuurlijk ook te hangen!

Geef me een fun fact over jezelf 🙂

Ik plan mijn leven veel te vol. Naast een bestuursjaar bij Emile wil ik dit jaar namelijk niet alleen graag afstuderen van Pedagogische Wetenschappen, maar ik wil ook graag mijn BSA van Rechtsgeleerdheid halen. Daarbij komt ook nog dat ik de Studentambassadeur van Pedagogische Wetenschappen ben, waar ik elke week ongeveer zes uurtje mee bezig ben. Bovendien heb ik ook nog hobby’s, namelijk elke dinsdag musicalles en ik zit bij Sempre, waar ik elke donderdag repetities van heb. Ook geef ik drie uurtjes per week bijles! Zo vul ik mijn weken erg snel. Ohja, ik heb ook nog elke woensdag huisavond waar ik altijd probeer aanwezig te zijn. Dus ja, het is lekker druk, maar ik kan in ieder geval niet zeggen dat ik me verveel ;).

Maak kennis met: Laura

Hoi allemaal! Ik ben Laura en ik zal dit komend jaar de Secretaris zijn van Studievereniging Emile.

Welke smaak thee ben je?

Hmmm, lastige vraag. Ik ben eigenlijk meer een koffie-persoon, maar ik zeg geen nee tegen een lekker kopje thee. Het liefst drink ik verse muntthee met stukjes gember erdoorheen. Thuis in de keuken heb ik meestal een pot met verse munt staan, waarvan ik dan telkens een paar takjes van kan afknippen. Lekker duurzaam en natuurlijk! Zelf ben ik best wel bezig met duurzamer leven, en het liefst drink ik thee zonder zakjes te gebruiken. Als corona bezigheid ben ik @SchoonAmsterdam gestart op Insta, waarin ik before en after foto’s plaats van troep op straat dat ik aantref. Ik hoop het rode Emile komend jaar dan ook iets groener te maken 😉

Wat is je favoriete kleur rood?

Natuurlijk die van Emile, haha! Maar anders zonder twijfel het rood van Ajax! Als trotse Amsterdammer neem ik mijn clubliefde voor Ajax met alle plezier mee naar Leiden. Op belangrijke dagen (zoals tentamens of sollicitatiegesprekken) draag ik soms het thuisshirt van Ajax onder mijn kleren. Hij geeft namelijk geluk! Wellicht dat dat deels ook door de kleur rood komt…?

Favoriete vak op de uni?

Tot nu toe vind ik alle vakken wel interessant die langs zijn gekomen bij de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Het vak Neurobiologische Achtergronden en Juridische Aspecten van Kindermishandeling zijn mij wel het meeste bijgebleven.  Het waren uitdagende vakken die even niet over het “nature-nurture” thema gingen. Deze twee vakken waren echt een verademing en ontzettend interessant. Hierdoor kwam ik er al snel achter dat ik de minor over Kindermishandeling en Verwaarlozing wilde gaan volgen in mijn derde jaar. 

Je favoriete item in het hok?

Easy… de wall of shame natuurlijk! Als ik in het hok ben, kijk ik altijd met een lach terug naar die foto’s. Ik hoop dat er dit jaar weer gouden momenten zullen plaatsvinden bij Emile. Eigenlijk twijfel ik daar haast niet aan.

Geef me een fun fact over jezelf 🙂

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, ben ik een trotse Amsterdammer die het soms nét iets te vaak over Ajax (of voetbal) heeft. Als er een voetbalwedstrijd aanstaat, ga ik er helemaal in op. Ik vergeet dan wat er om mijn heen gebeurt en ik ben alleen maar fanatiek aan het schreeuwen naar het scherm (maar goed dat ik geen coach ben). Een andere fun fact is dat ik een grote Argentijnse familie heb, die ik geregeld bezoek in Buenos Aires. Ik ben tweetalig opgevoed en spreek enigszins vloeiend spaans. Dus mocht je je vervelen en je spaans wat willen verbeteren, kom dan lekker langs in het hok voor een real-time duolingo sessie! Verder leeft een deel van mijn familie in Spanje, Brazilië en Hongarije. Lekker chaotisch! Mijn achternaam (Boncz) is een Hongaarse naam en ik heb eigenlijk nog steeds geen idee hoe je die uitspreekt, haha.

Maak kennis met: Maartje

Hoi, ik ben Maartje en ik ben jullie nieuwe penningmeester! Ik ben nu 21 jaar en zit in het 3e jaar van de Academische Pabo. Ik woon nu in Leiden maar mijn thuisthuis is Zuid-Limburg, al heb ik geen zachte g :p

Welke smaak thee ben je?

Ik ben Minty Morroco. Buiten dat dit mijn favoriete theesmaak is, staat het ook voor reislustig zijn. Ik houd heel erg van reizen en vind het dan ook heel jammer dat dit met corona niet echt mogelijk was. De leukste reisjes vind ik spontane weekendjes weg, zoals ik een keer naar Milaan ging in een normale schoolweek en me moest haasten om het eerste uur te halen na de hele nacht in de nachttrein te hebben gezeten. De munt staat dan weer voor luchtig en fris. Ik vind een luchtige kijk op het leven belangrijk leef vaak bij het motto ‘We kijken wel hoe ver we komen.’ Soms kan munt ook een beetje bijtend zijn en dat kan ik wel terugzien in sommige discussies die ik voer. Bij een theetje heb ik ook graag wat honing en dat vind mijn moeder in ieder geval staan voor dat ik lief ben.

Wat is je favoriete kleur rood?

M’n favoriete kleur is eigenlijk roze. Als je in mijn kamer kijkt zie je veel roze, zoals mijn roze bestek en borden, maar ik heb ook een roze bed. Eigenlijk als ik iets in het roze kan kopen, dan koop ik het ook in roze. Ik vind Emile rood ook hartstikke mooi, dus een mooi compromis lijkt me dan donkerroze/licht rood.

Favoriete vak op de uni?

Ik zit nu in het derde jaar van Juridische en Ethische aspecten. Ik vind rechten ook enorm interessant en dat dan op het gebied van pedagogiek vond ik heel leuk. Ook vond ik gezinspedagogiek heel interessant en wil daar ook mijn master in doen, want ik vind de gezinssituatie heel interessant om meer over te leren.

Je favoriete item in het hok?

De dekentjes voor de bank (die wel even nodig de wasmachine in moeten). Ik houd echt enorm van dutjes en kan overal m’n ogen even sluiten, dus je zal me zeker wel een keer even lekker languit op de bank met een dekentje tegenkomen in het hok. Ik ben altijd een dekentjespersoon geweest en had vroeg ook altijd een dekbedovertrek mee dat koste wat het kost mee moest op pad. Dit was mijn dierbare ‘Lapje’ die mijn oma had gemaakt. Nu neem ik geen dekentje meer mee overal naartoe, maar een dekentje sla ik nooit af.

Geef me een funfact over jezelf 🙂

Ik houd echt van rauwe champignons eten. Echt goeie snack. Eigenlijk vind ik alle rauwe groentes wel lekker. Aubergine of courgette, maar ook een stukje ui stop ik ook altijd wel in mijn mond als ik het snij. Vroeger at ik altijd rauwe sperziebonen, maar dat mocht op een gegeven moment niet meer van mijn moeder, want dat was giftig. Al vind ik dat nog steeds wel lekker. Ik steel ook altijd wat stukjes als mijn huisgenoten groentes aan het snijden zijn, maar tegenwoordig zijn ze dat wel gewend. En ja, ik weet dat sommige groentes giftig zijn als je er te veel rauw van eet, maar ik leef nog, dus ik kan wel wat aan.

Maak kennis met: Gaby

Hi lieve leden van Emile. Ik ben Gaby Zalm, een derdejaars Academische Pabo student, en ik zal aankomend jaar Commissaris Onderwijs zijn van Studievereniging Emile.

Welke smaak thee ben je?

Ik vind dit een lastige vraag, omdat ik eigenlijk over me nek ga van thee. Ik ben een echte koffieliefhebber. Bij de activiteiten zul je gaan zien dat ik altijd op zoek ben naar koffie. Ik vind thee echt niet lekker, MAAR vorige week kreeg ik in mijn Hello Fresh box een doosje thee cadeau. De smaak is een combinatie van appel en kaneel. Dit is de eerste thee waarvan ik niet over me nek ga. Ik had eigenlijk een heel mooi verhaal willen schrijven over mijn persoonlijkheid in vergelijking met een theesmaak. Alleen heb ik geen idee hoe de thee smaken proeven, dus noem ik mezelf nu een appeltaart.

Wat is je favoriete kleur rood?

Als bestuurslid zou ik natuurlijk als eerste vermelden dat het de kleur van Emile is, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de kleur steenrood1 bijzonder mooi vind. Het is de meest intense kleur rood van allemaal. Ik vind dat rood dat ook mag zijn. Rood is de laatste kleur van het spectrum wat wij met het menselijke oog nog kunnen waarnemen. Het is een bijzondere kleur. Wordt deze kleur daarom ook als de kleur van de liefde gezien?

Favoriete van op de uni?

Hmmmmmmm….. heb je even? (10H later) Ik denk dat ik dan toch voor gezinspedagogiek ga. Ik vind het heel interessant om de interacties binnen en buiten het gezin te observeren.

Je favoriete item in het hok

Zoals eerder vermeld ben ik dankbaar dat we koffie kunnen zetten, maar op nummer 1 staat toch wel echt onze mascotte! Deze beer is zooooo groot dat je hem heerlijk als kussen kunt gebruiken als je even op onze bank wilt liggen na een saai college.

Geef me een funfact over jezelf

Een paar fun facts zijn dat ik  iedereen zal verslaan met pannenkoeken eten, je altijd bij mij terecht kan als je zin hebt om een plaatje te draaien op een platenspeler en dat je uit mijn buurt moet blijven met ballonnen. Ik ga proberen om dit jaar zo min mogelijk ballonnen op feesten te krijgen. Dat is een belangrijk doel voor mij tijdens dit bestuursjaar. Alvast excuses voor het geval de sabotage met succes zal verlopen. 

Maak kennis met: Milou

Hey hey, ik ben Milou en ik ben Commissaris Journalistiek en Promotie! Ik ben 19 jaar oud en ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn. Zo teken ik graag en speel ik basgitaar en elektrische gitaar. Ik hoop dat jullie het dit jaar erg naar je zin gaan hebben en dat ik hier een steentje aan kan bijdragen. Ik zal nu wat random vragen over mezelf beantwoorden, dan krijgen jullie een beter beeld van me. Hopelijk zie ik jullie snel in het hok voor een kopje thee!

Welke smaak thee ben je?

Ik heb verschillende quizjes gedaan, maar deze hielpen mij niet echt haha. Ik ga uiteindelijk toch voor mijn lievelingstheesmaak, omdat ik me hier opzich wel mee identificeer. Dit is gekarameliseerde peer. Ik ben het leukste in de herfst, dan kan ik mijn leukste outfits aandoen en daar word ik blij van. Het wordt wat kouder en je doet lekker wat laagjes over elkaar aan. Daarnaast ruikt deze thee echt hemels, en ik ook (gewoon La Vie Est Belle).

Wat is je favoriete kleur rood?

Eigenlijk vind ik rood echt een afschuwelijke kleur maar aangezien ik bij Emile zit, zal ik rood maar moeten accepteren. Van alle kleuren rood is bordeaux rood mijn favoriet. Deze kleur schreeuwt niet om aandacht (in tegenstelling tot de Emile kleur, ed1b24), en hier kan ik mezelf wel in vinden. Daarnaast is hij lekker warm en knus.

Favoriete vak op de uni?

Moeilijk. Aangezien mijn eerste jaar volledig online was, heb ik niet de full experience mee kunnen krijgen. Als ik dan toch moest kiezen, zou ik zeggen dat ik de colleges van ontwikkelingspsychologie het leukst vond om te bingewatchen. Dit komt vooral door de connectie met andere onderwerpen en dit vind ik wel erg interessant.

Je favoriete item in het hok?

Ik ben misschien nog niet vaak genoeg in het hok geweest om deze vraag goed te beantwoorden maar hier ga ik. Toen ik voor de eerste keer bij het hok kwam, mistte de letter ‘L’ op de deur in de naam ‘Emile’. Laatst kwam ik er weer en toen hing deze er weer! Hij was tot mijn grote genoegen wel geschilderd, in de kleuren van de pride vlag! Lekker inclusief en ziet er ook nog eens leuk uit! Dat maakt de letter ‘L’ op de deur mijn favoriete hok item.

Geef me een fun fact over jezelf 🙂

Het eerste dat in me opkomt, is dat ik de kleur rood echt vreselijk vind maar dit heb ik al genoemd dus daarom krijgen jullie als cadeautje een tweede fun fact over mij. Ik heb vroeger bij de KNVB gevoetbald, als keeper. Ik heb hier een aantal jaar bij gezeten en zou eigenlijk ook naar een speciale middelbare school gaan hiervoor. Bijna alles was al geregeld maar toen besloot ik dat ik keepen eigenlijk helemaal niet leuk vond. Dus toen stopte ik met alles. Inmiddels keep ik weer wel, want het was toch wel leuk maar ik durfde niet op hoog niveau te voetballen want ik had angst om te falen haha.

Maak kennis met: Merel

Hey lieve leden. Ik ben Merel en zal dit jaar de Commissaris Evenementen zijn van Emile.

Welke smaak thee ben je?

Ik lust geen koffie dus gelukkig wordt er naar een theesmaak gevraagd. Als ik goed naar mijn karakter kijk en mijn kennis van thee gebruik ben ik “Sun Salutation”  van Yogi Tea. Vertaald betekend dit zonnige begroeting. Ik ben een meid die het (thee)glas vaak halfvol ziet in plaats van half leeg. Ik zal je dan ook altijd met een glimlach begroeten als ik je tegenkom. Ik vind het ook erg belangrijk om iedereen een glimlach te schenken, omdat je zo iemands dag toch net een klein beetje leuker kan maken. Een van mijn favoriete quotes is dan ook “Kindness is free. Sprinkle it everywhere”. We zijn toch studenten dus, is het fijn dat een stralende zonnegroet gratis is! Daarnaast houd ik van zonnig weer en zonnige vakantie bestemmingen.

Wat is je favoriete kleur rood?’         

Naast het rood van Emile, is mijn favoriete kleur rood de kleur rood waarover Marco Borsato zingt in zijn liedje “Rood”. Het mooie rood van rode rozen, de kleur van een heerlijk glas rode wijn, de kleur van lippenstift en de kleur van een mooie avondzon. Die kleuren rood zijn toch wel mijn favoriete kleuren rood. Dus eigenlijk houd ik meer van de elementen die met de kleur rood te maken hebben in Marco Borsato zijn nummer.

Favoriete vak op de uni?

Ik zit nu in mijn tweede jaar van pedagogische wetenschappen en heb dus al wel een aantal vakken gevolgd. Het vak wat mij tot nu toe het meest is bijgebleven is ontwikkelingspsychologie. Ik vond dit een leuk vak om te volgen omdat je hierin leert hoe een kind bepaalde vaardigheden kan ontwikkelen. Ik vond het ook heel leuk, omdat er net een neefje en een nichtje als tweeling werd geboren in mijn familie. Een aantal van de kenmerken van de ontwikkeling van een kind kon ik dan ook bij hen terugzien.

Je favoriete item in het hok?

Mijn favoriete item in het hok is the wall of fame/ shame. Hierop staan alle gekke foto’s met grappige gezichten van leden en bestuur van Emile. Altijd als ik ernaar kijk brengt het een glimlach op mijn gezicht. Ik kan dan ook niet wachten om deze muur aan te vullen met een aantal foto’s van mijn bestuursgenoten!

Geef me een fun fact over jezelf 🙂

Ik ben een enorme fan van de serie Glee. Dit is een typische high school serie met daarin allemaal nummers van musicals tot pop erin verwerkt. Het gaat over een groepje studenten die een zanggroep starten genaamd Glee en daarbij sluiten er steeds meer karakters zich aan. Het is een serie van 6 seizoenen en ik heb hem al 5 keer helemaal gezien. Mijn ouders waren eerst dan ook verbaasd wanneer ik een liedje mee zong uit hun jeugd, maar even later kwamen ze erachter dat ik deze liedjes ken van Glee. Zelf hebben ze nu ook al de serie 4 keer gezien dus het is een echt familie item geworden. Het benadrukt dan ook mijn enthousiasme over alles wat met muziek te maken heeft. Heb je dus een keer zin in een karaoke-sessie kom dan vooral langs in het hok ;))

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *