Activiteiten Emile

EJW 2019: A Whole New World!

Vorig weekend was het dan zover: het eerstejaarsweekend was eindelijk hier! Het thema was dit jaar Disney: A Whole New World! Met bijna 50 deelnemers vertrokken we afgelopen weekend naar Werkhoven in Utrecht. Wil je weten wat ze allemaal hebben meegemaakt? Lees dan gauw verder!

 

Vrijdag

Rond half 4 kwamen de eerstejaars bepakt en bezakt aan bij Groepsaccomodatie Katteveld in Werkhoven. Hier mochten ze gelijk aan de slag met het Emile-lied leren. Op de verschrikkelijk lange oprijlaan stonden om de paar meter tweetallen van het 29ste en 30ste bestuur om zo elk groepje een paar coupletten en het refrein aan te leren.

Na deze leerzame wandeling en het aanmelden bij de commissie, begonnen we al snel met de kennismakingsspellen in en rondom de boerderij. Er kwam van alles voorbij: dilemma, stoelendans, krantenmeppertje, over de streep; het hield niet op! Na dit bewogen en bevlogen anderhalf uur waren de meeste studenten goed bekend met elkaar.

Toen hadden de eerstejaars toch wel wat avondeten verdiend. Met dank aan de grote groep chefkoks in de keuken, werd er een heerlijke groene en rode pasta op tafel gezet. Wat hebben we met zijn allen lopen smikkelen!

De dag is nog lang niet voorbij! Na het eten werd er een levend Cluedo spel georganiseerd. Oh jee, Mickey is vermoord! Wie zou dat gedaan hebben? Geen zorgen: Goofy, Assepoester, Minnie, Donald, Knorretje, Cruella de Vil, Boris Boef en Peter Pan stonden als verdachten klaar om de eerstejaars te woord te staan. Sommigen waren wat meer spraakzaam dan anderen…

Nadat bekend was gemaakt dat Minnie & Donald samen Mickey om het leven hadden gebracht, vluchtte zij en de andere Disneyfiguren het bos in met Mickey’s lichaam. Aan de eerstejaars de taak om erachter te komen waar deze was gebleven. In groepjes werden de studenten bij het warme kampvuur weggehaald en het donkere bos ingestuurd. Het hielp niet echt dat er een paar horrorkarakters hun plan dwarsboomden door een paar keer flink te gillen. Al met al kon iedereen zijn of haar weg in het bos vinden en kwamen de meeste er met een lichte hartverzakking vanaf. Eind goed, al goed.. toch?

 

Zaterdag

Iedereen die nog niet wakker was deze ochtend, werd met een brede glimlach en luide muziek van de leiding gewekt. Hupsakee, opstaan jullie! De ochtendgymastiek gaat beginnen! Onder leiding van commissielid Denise en 30ste bestuursleden Rebecca en Isabel werden de eerstejaars wakker gedrild. Na deze verfrissende dansles konden we eindelijk ontbijten en ons klaarmaken voor een tripje naar een dorpje verderop.

Met 60 man in de bus, dat gaan toch prima? Ja, vonden wij ook wel. Aangekomen in het naastgelegen dorpje Bunnik, werd het spel Disney 88 uitgelegd. Er waren 88 opdrachten die de groepjes konden uitvoeren voor 5, 10 of 15 punten. We hadden 2 uur de tijd om zo de meeste punten te behalen. En wat was iedereen fanatiek! Van de Lion King en Tarzan nadoen tot de schoen van de voorzitter afpakken (vond hij ietsjes minder leuk): je kon het zo gek nog niet verzinnen. Uiteindelijk ging groepje 1 met de winst aan de haal en vertrokken wij langzaam aan weer terug naar de groepsaccomodatie.

Weer terug aangekomen hadden de deelnemers een keuze: ze konden óf een film kijken (lang leve Disney+) óf spelletjes spelen. Dit is ruim anderhalf uur gedaan en ondertussen leerde de eerstejaars elkaar nog beter kennen. Bij het afronden van dit blok werd er nog snel een praatje van het aankomende 30ste bestuur gedaan. Hierbij werd uitgelegd wie zij zijn, wat een commissie is en welke er dit jaar zijn. Vele studenten waren gelijk erg geïnteresseerd en er is dan ook flink ingeschreven voor meerdere commissies. Lekker bezig! Na het praatje kwam er een berg patat aan op het terrein en zijn we heerlijk gaan eten.

Na het eten was het dan eindelijk tijd voor de pubquiz en het Jungle feest! Tijdens de pubquiz werden er vragen gesteld over Disneyfilms, Disneyfiguren en Disneymuziek. Om dit toch nog een beetje te doorbreken, werden er ook vragen over Emile gesteld. Iedereen ging van enthousiast naar zwaar competitief naarmate de rondes vorderde. Vooral het nummer ‘Let it Go’ werd uitgeschreeuwd en heftig meegezongen. Wat een nachtegaaltjes! Gelukkig stopte het zingen niet daar, want na deze pubquiz begon het feest. Iedereen stond in zijn mooiste jungle- of dierenoutift te springen op de dansvloer. Vele hits werden meegezongen en we gingen door tot in de vroege uurtjes!

 

Zondag

Nadat de leiding deze keer wat voorzichtiger de eerstejaars wakker maakten (risico op pijnlijke hoofdjes), begaf iedereen zich naar de ontbijttafel. Na een welverdiend ontbijtje te hebben gegeten en een groepsfoto te hebben gemaakt, werd het toch echt tijd om te gaan inpakken. Er werden meerdere tripjes van boven naar beneden gedaan en wat kleding door de slaapzaal gegooid, maar hierna waren we toch echt klaar! Voor de laatste activiteit van de dag werd er Bear Necessities Bingo klaargezet. Hierbij was de bedoeling dat er nummers werden getrokken, net als bij normaal bingo. Bij zo’n nummer werd er een voorwerp of dier/persoon opgenoemd en wanneer je dit nummer op je kaart had staan, moest je dit voorwerp/dier/persoon gaan halen (rennend!). Zo kwam het glazen muiltje (schoen + glas = goed), Botje van de kleine Zeemeermin en een kip aan bod. Het eerste groepje met 1 rij vol won en na veel geren en geschreeuw was er dan eindelijk bingo hoor!

En toen was het tijd om wat schoon te maken en gedag te zeggen. Wat hebben we enorm veel van iedereen genoten. Namens het 29ste & 30ste bestuur en de commissie, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! We hopen jullie nog vaker te zien in het hok en op activiteiten. Voor nu: geniet van jullie eerste jaar bij Pedagogische Wetenschappen of de Academische Pabo.

Veel liefs!

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *