Niet-studiegebonden

De allerbeste studentenrecepten!

Hee allemaal!

Voor deze blogpost is het aan mij de taak om jullie voor te stellen aan de beste studentengerechten. Ook al twijfel ik of ik nou echt de best aangewezen persoon ben om deze aan jullie te vertellen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou wel van koken, maar het proces naar het eindproduct is niet altijd een succes.. Ik ben zo’n persoon die het beter maar bij een paar goede recepten kan houden per week zodat ik een beetje oke voor mezelf blijf zorgen. En dan in plaats van allemaal lekkere ingrediënten samenvoegen, altijd (ALTIJD) denken dat je zelf die verhoudingen beter weet en vervolgens er faliekant naast zitten. Sad. Maar oke, door mijn studentenleven heen heb ik een paar gerechtjes ontdekt die ik herhaaldelijk en na genoeg oefening goed kan uitvoeren en ook zelfs door mijn huisgenootje (die echt goed kan koken) overgenomen is, yes! Maar over deze gerechtjes later meer. Eerst wil ik graag met jullie de gerechten bespreken die de meeste studenten maken, vooral voor groepen. Volgende gerechten zijn vooral erg populair (denk ik).

Pasta pesto

Soms kan ik pesto echt niet meer aan, maar het is top voor een groep want je zit er vaak goed mee. Je kunt allerlei ingredienten erbij doen en boem je bent opeens een chef (nou vertel mij wat). Er is voor iedereen wat wils, vega, veel vlees, beetje vlees, vis (??? Onthoud: ik probeer ook maar wat). Ik vind nu de pasta pesto met veel groente erg lekker. Gooi de volgende ingrediënten erbij en je serveert heerlijk comfort food:

 • Pasta
 • Pesto
 • Iets van room is er ook erg lekker bij!
 • Broccoli, mais, paprika, champignons en tomaatjes
 • Als topping kaas en rucola
 • Kan niet mis gaan!

Pannenkoeken

Wij willen pannen-koek-en!! Ja dat klopt, dat willen we. En hieronder een receptje waarvan je lekker wat pannenkoeken kan maken met een paar variërende toppings.

 • 300 g tarwebloem
 • 2 middelgrote eieren
 • 500 ml melk
 • Ongezouten roomboter om mee te bakken (because it is the BEST)
 • Note: je kunt ook zo’n leuke kant en klare shaker kopen en lekker shaken door je keuken. Zo gefikst!
 • Toppings:
  • Poedersuiker en stroop
  • Aardbeien en slagroom
  • Nutella en banaan
  • Spek, appel en stroop
  • Kaas (zo logisch)
  • En misschien een rare maar toch heel lekker: tomaat, pesto (ofcourse) en mozzarella.
   • Het is lang geleden dat ik dit gegeten heb in een restaurant, maar het is echt chill. Wel zou ik het een beetje ermee beleggen anders is het wel erg heftig.

Alleen al als ik denk aan bovenstaande pannenkoeken kan ik ze ruiken. It is so good!

Ik weet natuurlijk echt niet wat iedere student altijd eet, maar ik heb nog een paar toppers ontvangen van mijn medebloggers. Namelijk een heerlijke top salade en een super easy en quick: iglo Groente-idee Hollands.

Deze top salade:

Voeg de volgende ingrediënten bij elkaar en je schotelt jezelf echt een topper voor!

 • 1 Avocado
 • Fetablokjes
 • Wat veldsla
 • 1 zacht eitje (of hard)
 • Geroosterde kikkererwten met paprikapoeder

Deze salade is ‘helemaal goud’ en next level. Probeer het!

De super easy en quick spreekt voor zich, lekker als je even na een dag druk in de weer geweest te zijn, alleen iets in de pan hoeft te gooien en vervolgens lekker kan eten.

Naast deze blogtoppers wil ik met jullie twee receptjes delen die voor mij altijd top zijn.

Ei in toast

Als er iets is wat ik vaak eet als lunch is het wel een eitje in combinatie met avocado en brood. Een dergelijke combi heb ik vorig jaar al aangeraden als katerontbijtje maar nu deel ik met jullie mijn all time favorite. Namelijk het volgende:

 • 1 of 2 boterham(men) (maar net hoeveel trek je hebt)
 • 1 of 2 eitjes (same)
 • 1 avocado
 • Zout en peper

Nu the best part. Maak in de boterham met een mes of glas een rondje in het midden van het brood en leg deze in een pan. Even laten roosteren en vervolgens breek je het ei boven het rondje van de boterham. Lekker laten bakken. Als je wilt kun je het zo aan een kant laten bakken met de hele dooier of flip it! En je hebt net wat meer het ei vermengd met de boterham en het brood is crispy (deze optie vind ik erg chill). Snij alvast de avocado in reepjes en leg deze op de ‘ei in toast’ als deze klaar is. Wat zout en peper erover een en je hebt een lekkere lunch!

Parelcouscous

Dat is van die grotere couscous, heeft een grotere korrel en erg lekker in een salade of warme maaltijd. Dit is ook zo’n gerecht waar je van alles doorheen kunt gooien. Voor nu deel ik met jullie de twee varianten die ik graag maak, een comfort optie en een fancy optie (van de allerhande).

 • Comfort optie:
  • Parelcouscous
  • Rode pesto
  • Salami (niet voor op brood maar die je snijdt bij de borrel bijvoorbeeld)
  • Paprika
  • Courgette
  • Ui en knoflook
  • Tomaatje
  • Rucola
  • Kook de couscous en bak de salami, paprika, courgette, tomaat, ui en knoflook in een pan. Doe vervolgens de couscous en groenten bij elkaar en ongeveer twee lepels van de rode pesto. Even mixen en nog wat rucola erop en een echt pareltje! Tip: ook top koud als salade.
 • Fancy optie:
  • Parelcouscous
  • Rode biet
  • Pancetta (vega: champignons?)
  • Komijnzaad
  • Mozzarella
  • Rucola
  • Balsamico en olijfolie
  • Peper en zout
  • Kook de couscous en rooster de rode biet (gesneden) met olijfolie en komijnzaad en de pancetta in de over tot het er een beetje chill geroosterd uitziet. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. Doe de parelcouscous in een kom en verdeel de pancetta, bietjes en mozzarella. Als laatste, hoe origineel, doe je hier wat rucola overheen.

Zoals jullie in deze blogpost zien, Ik hou erg van rucola, kan niet omgaan met verhoudingen van ingrediënten en doe altijd maar wat als ik kook. Koken is voor mij een gokje maar altijd wel leuk om te proberen. Vaak weegt toch het feit dat het lekker is op tegen iets nieuws proberen waardoor ik niet veel variatie kan bieden in mijn avondeten. Hopelijk kunnen jullie toch net zo genieten van bovenstaande gerechten als dat mijn medestudenten en ik dat dagelijks doen! Eet smakelijk!

Liefs, de Blogco

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *