Activiteiten Emile,  Niet-studiegebonden

Een soepeler corona-leven

Hi lieve leden van Emile,

Helaas houdt het Coronavirus Nederland nog steeds in zijn greep maar gaan we met elkaar wel de goede kant op! Op dit moment zitten we in Stap 2 van de versoepelingen wat inhoudt dat we weer mogen en kunnen. In de blog delen wij graag wat tips met jullie om de laatste loodjes in aanloop naar de volledige heropening door te komen.

 • Als eerste tip hebben we natuurlijk de activiteiten van Emile! Op 2 juni organiseert de FeBo een hele leuke fysieke activiteit in Leiden, namelijk een Cocktail Walk. Je kunt je opgeven met een groepje van drie en maakt dan een leuke stadswandeling door Leiden waarbij je langs verschillende stands loopt om een heerlijke cocktail te drinken.
  Ook staat de Allejaarstrip weer gepland, dit jaar gaan we naar Mid-Wekerom. Het belooft drie leuke dagen te worden met spelletjes, borrels, wandelingen, maar vooral eindelijk weer samen zijn! (houd er wel rekening mee dat deze activiteit alleen door kan gaan als de COVID-19-regeling dat toestaat!)

Opgeven voor deze activiteiten kan via Codex.

 • Sinds 19 mei mag er weer binnen gesport worden, dus is het tijd om die sportschoenen onder het stof vandaan te halen en een lokale sportclub (in Leiden) te steunen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan squashen, apenkooien voor volwassenen, boksen, salsa dansen, yoga of zwemmen. Voor ieder wat wils!
 • Ook recreatie buiten is weer (gedeeltelijk) geopend. Denk hierbij aan attractieparken, natuurparken, dierentuinen, kinderboerderijen en midgetgolfbanen. Je kunt er dus weer gezellig met familie, vrienden, huisgenoten of oppaskids weer op uit. Wel is het belangrijk dat je van tevoren reserveert.
 • In Leiden kun je verschillende stadswandelingen maken zoals De Leidse Loper, de Rembrandt Route, Langs Leidse Hofjes en de Pilgrims Wandelroute. Neem leuk gezelschap en wat lekkers te eten & drinken mee en je maakt er een gezellige dag van. Wel een dag uitkiezen met mooi weer natuurlijk!
 • Op het terras zitten is altijd een goed idee, onze tips voor de leukste terrasjes in Leiden zijn: Lab071, Burgemeester Goeswijn, The Roof, Kleine Planeet en Bar van Siem.
 • In Leiden kun je natuurlijk ook goed shoppen, terwijl je je goed aan alle maatregelen houdt. De leukste winkelstraten in Leiden zijn onder andere de Haarlemmerstraat, de Breestraat en het Pieterskwartier.
 • Ook buitensport locaties zijn weer gedeeltelijk geopend, het is dus weer mogelijk om een boot te huren voor een gezellige dag op het water met vrienden.
 • Een hotelkamer in eigen stad boeken kan natuurlijk ook! Geniet samen met je geliefde of een vriend of vriendin van heerlijk bubbelbad. Dit kan bijvoorbeeld bij Van Der Valk Exclusief.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de restaurants weer geopend worden op 5 juni en mag je thuis vier mensen op bezoek ontvangen. Dan kun je natuurlijk weer gezellige spelletjesavonden, filmavonden of borrels organiseren. Onze tips voor leuke restaurants in Leiden zijn:

 • Proeflokaal Bregje
 • Very Italian Pizza
 • Bistro Malle Jan
 • La Bota
 • M Noodle Bar

We hopen jullie weer wat nieuwe inspiratie gegeven te hebben met deze tips, mochten jullie zelf nog leuke tips hebben voor activiteiten die je kunt doen in Leiden, laat het ons weten via Instagram (@studievereniging_emile)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *