Bestuur,  Niet-studiegebonden

Een bestuursjaar tijdens corona: deel 2

Vorige maand hebben we twee bestuursleden gevraagd naar hun meningen en ervaringen over hun bestuursjaar. Vandaag is het de beurt aan twee anderen van hen om hierover te vertellen: Susan en Eline!

Waarom heb je vorig jaar gesolliciteerd om bestuurslid te worden?

Susan: Ik had er vorig jaar voor gekozen om te solliciteren voor het bestuur omdat ik het heel leuk vond in de commissies die ik deed. Omdat ik de commissies zo leuk vond, leek het mij heel leuk om een jaar in het bestuur te zitten. Naast dat het mij erg leerzaam leek, leek het mij voornamelijk ook heel leuk om samen te werken met wat nu mijn bestuursgenootjes zijn!

Eline: Ik heb vorig jaar gesolliciteerd voor een bestuursjaar omdat het me heel leuk leek om meer bij Emile betrokken te zijn en iets bij te dragen aan de vereniging. Daarnaast leek het me ook erg leerzaam om een bestuursjaar te gaan doen.

Wat is het leukste van jouw taken als bestuurslid?

Susan: Het leukste van mijn taken vind ik de activiteiten die mijn commissies organiseren. Het is heel leuk om uiteindelijk de activiteit mee te maken waar ze erg hun best voor hebben gedaan. Daarnaast vind ik de contacten die ik heb door het bestuur vooral heel leuk.

Eline: Ik vind het leukste aan de functie Commissaris Onderwijs dat het een best wel afwisselende functie is. Ik heb namelijk een paar taken die ik zelf kan inplannen en uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de boekverkoop en de samenvattingen, maar ik heb ook drie hele leuke commissies waar ik al hele toffe activiteiten mee heb kunnen organiseren.

Wat hoop je de komende maanden als bestuur nog te doen/waar kijk je naar uit?

Susan: Ik hoop de komende tijd nog een aantal fysieke activiteiten te organiseren. Online activiteiten zijn natuurlijk ook heel leuk, maar de fysieke activiteiten zijn ook erg leuk om mee te maken. Laatst hadden we de allereerste fysieke activiteit en die was heel leuk, dus ik hoop dat er nog meer fysieke activiteiten plaats kunnen vinden.

Eline: De online activiteiten van de afgelopen maanden waren natuurlijk heel leuk, maar ik kijk wel erg uit naar de fysieke activiteiten die we de komende tijd gepland hebben staan. Het is toch wel heel fijn om af en toe weer wat leden in het echt te zien, in plaats van alleen via Kaltura!

Wat vond je de leukste activiteit die je hebt bijgewoond in het afgelopen jaar?

Susan: Dit is wel een lastige vraag, ik denk dat mijn favoriet misschien één van de Gathertown borrels of de Italië tweedaagse is.

Eline: Eén van mijn favoriete activiteiten was de sportactiviteit van afgelopen dinsdag, vooral aangezien het onze eerste echte fysieke activiteit was, en ondanks de regen was dit wel een erg geslaagde activiteit. Verder vond ik de muziekbingo tijdens de Dies en het Running Dinner ook erg leuk!

Waarom zou je anderen aanraden om een bestuursjaar te gaan doen?

Susan: Een bestuursjaar is echt een hele leuke ervaring! Naast de vele contacten die je met een bestuursjaar krijgt, is het vooral ook heel leuk om in een hecht team samen te werken. Bovendien is een bestuursjaar ook heel leerzaam en zijn de activiteiten die je bijwoont heel leuk!

Eline: Ik zou iedereen zeker aanraden om een keer een bestuursjaar te gaan doen! Het is af en toe best even stressvol, maar dit maakt het ook wel weer erg leerzaam. Verder is het natuurlijk heel leuk dat je tijdens zo’n bestuursjaar veel samenwerkt met je bestuursgenootjes en veel gave activiteiten kunt organiseren en meemaken.

We willen Susan en Eline heel erg bedanken voor hun uitgebreide en leuke antwoorden. Komende maand komen de overige bestuursleden nog aan het woord en hebben we het hele bestuur gesproken! Tot dan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *