Studiegebonden

Drie tips om de aandacht van kinderen vast te houden

Kinderen zitten bomvol met energie waardoor geduld een schone zaak is. Maar hoe leuk is het om uiteindelijk een voorbeeld te zijn voor kinderen? Misschien geef jij sporttrainingen, wil je gaan werken als leraar of ga je in de zomer aan de slag op een camping. Kinderen kijken hierbij vaak tegen je op en zien je al snel als een superheld. Werken met kinderen is een passie van je, maar hoe word jij hun held?

 

1. Heb oogcontact

Om ervoor te zorgen dat een kind zich op zijn gemak voelt, is het belangrijk om op ooghoogte of zelfs lager te gaan zitten. Een kind is een stuk kleiner, dus om je open te stellen voor het gesprek zorg je dat je op gelijke hoogte bent. Je zult merken dat door oogcontact het kind zich beter kan concentreren op jou. Natuurlijk zijn er wel eens situaties waarin je wilt dat de kinderen luisteren en begrijpen dat jij de leider bent. In deze situatie kun je beter blijven staan zodat je de aandacht vasthoudt.

2. Hou het kort

Om daadwerkelijk de aandacht van een kind vast te houden kun je het beter kort houden. Kinderen zijn vaak snel afgeleid en zitten ook niet te wachten op lange gesprekken. Stilzitten is moeilijk en vooral wanneer ze dan ook nog veel moeten luisteren. Zorg er daarom voor dat je het kort houdt zodat ze het belangrijkste hebben meegekregen.

3. Wees creatief

Kinderen uiten hun gedachten en gevoelens vaak in spelen en tekenen. Zo verzinnen ze hun eigen verhaaltjes en tekenen ze vaak over hun omgeving of fantasieën. Ze komen met de sterkste kinderverhalen waar jij weer mee kan lachen. Toch zegt deze creativiteit veel over een kind. Stimuleer deze creativiteit vooral! Via deze weg kom je er misschien wel achter wat het kind dwars zit of waar ze graag mee bezig zijn.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zou jij het leuk vinden om te werken met kinderen deze zomer? Via Team4Animation kun je deze zomer animatiewerk gaan doen in Frankrijk. Hierbij ben je creatief bezig met kinderen en organiseer je verschillende activiteiten. Je kunt hierbij denken aan knutselen, speurtochten of voetballen. Als animateur zorg je ervoor dat de vakantie van een kind nog een beetje beter wordt! Geïnteresseerd geworden? Neem dan een kijkje op www.team4animation.nl en meld je aan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *