Geen categorie

Pasen: tips en inspiratie

Lief lid,

Dit weekend is het Paasweekend! Dat betekent voor veel mensen: brunchen met familie, paaseieren zoeken en genieten van een extra weekenddag. In deze blog hebben we een aantal leuke tips voor jullie om deze feestdag nog nét wat leuker te maken. 

Activiteiten tijdens / rondom Pasen:

  • Paaskermis in Leiden: Misschien dat jullie het de afgelopen dagen al hebben gezien, maar bij Molen de Valk is vanaf donderdag 28 maart tot en met maandag 1 april een kermis. Zeker leuk om even langs te gaan als je toevallig in Leiden bent!
  • Ook in Den Haag kun je terecht voor een leuke activiteit: de Paasmarkt aan de Lange Vijverberg! Hier staan vanaf vrijdag tot en met maandag meer dan 100 kraampjes met kleding, accessoires en andere leuke spulletjes. 
  • Tijdens Pasen is het een toeristische hotspot, maar de Keukenhof is ook een leuke activiteit voor dit weekend! Geniet van de prachtige narcissen, hyacinten en tulpen in bloei. 
  • Paaspop is natuurlijk een bekende klassieker tijdens Pasen. De tickets voor dit jaar zijn helaas uitverkocht (tenzij je via TicketSwap nog kaartjes kunt scoren), maar als je van plan bent volgend jaar te gaan start de voorverkoop op dinsdag 2 april om 19.00 uur!
  • Of het weer het toelaat is nog even de vraag, maar naar het strand gaan is ook altijd een leuke activiteit tijdens Pasen! Lekker uitwaaien met vrienden of familie kan heel fijn zijn om alle stress en zorgen van het studeren even helemaal los te kunnen laten. 

Met pasen kan een klassiek paasontbijt of een paasbrunch natuurlijk niet ontbreken! Maar wat zijn nou leuke, (originele) hapjes? Wij hebben er een aantal voor jullie uitgezocht!

Naast een klassiek paasbrood, lekkere broodjes en een gezond fruitsapje zijn er namelijk nog talloze hapjes die je kunt toevoegen aan je paasontbijt/brunch.

  • Mini quiche met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaat. Erg simpel maar ook erg lekker!
  • Smoothie bowls met fruit. Maak jouw favoriete smoothie in de blender, tip: gebruik bevroren fruit om de smoothie lekker dik te maken. Serveer in kleine bakjes en top af met wat fruit!
  • Spiesjes met poffertjes en aardbei + banaan. Snijd de aardbeien en banaan in plakjes. Steek een poffertje op een spies, gevolgd door een plakje aardbei en banaan en dan weer een poffertje. Je kunt hier ook nog poedersuiker of nutella overheen doen. Heerlijk simpel en het ziet er erg feestelijk uit!
  • Eiermuffins. Maak muffins door eieren te kloppen met jouw favoriete groenten! Denk aan paprika, champignons, tomaatjes. Giet ze in een muffinvorm en bak af in de oven tot ze gaar zijn.
  • Cinnamon rolls. Je kan deze zelf maken, of een pak kopen uit de winkel. Om ze nog leuker te maken: houd een stukje deeg over en maak hier paashaas-oortjes van door twee stukjes om te buigen en ze aan de cinnamon roll vast te maken. Zo krijg je een leuk paashaas-hoofdje!

Dit zijn enkele ideeën maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Struin vooral lekker het internet en pinterest af voor leuke recepten en foto’s om jouw paasontbijt/brunch compleet te maken!

Wij wensen jullie een hele fijne Pasen! 

Liefs,

De PubliCo

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *