Niet-studiegebonden

Lenteactiviteiten in corona tijd

Het zonnetje gaat weer schijnen, de krokussen schieten uit de grond en overal worden schattige dieren geboren. Dat kan maar een ding betekenen: de lente komt er weer aan!! En hoewel het natuurlijk heel bijzonder was om van de Burcht af te sleeën en over de Leidse grachten te lopen, wordt het nu wel weer de hoogste tijd voor wat warmere dagen. Nu we ook weer steeds meer dingen mogen doen, wordt het dan ook des te leuker om de lente vieren. Daarom hebben wij vandaag voor jullie een aantal activiteiten bedacht om optimaal het begin van de lente in te kunnen luiden. Heel veel plezier!

Lockdown of niet, gelukkig zijn er genoeg dingen die je veilig buiten kunt doen. Een voorbeeld daarvan is het organiseren van een leuke lentepicknick. Leg een kleedje neer in het park en zet die lekkere zomerafspeellijst op. Wil je het nog leuker maken? Dan kan je ook met je vrienden gaan schilderen. Probeer elkaar bijvoorbeeld zo mooi mogelijk na te maken. En als je na een hele dag vol gezelligheid nog steeds niet weg wilt, ga dan eens lekker liggen en kijk naar de sterren. Herken je je eigen sterrenbeeld al?

Wat je buiten nog meer kunt doen is genieten van het water, want daar hebben we in Nederland toch genoeg van ;). Zo kun je ook tijdens de lockdown op veel plekken nog een sloep of kano huren. En als je dan eindelijk weer lekker op het zonnige water zit beloof ik dat je er niet meer uit wilt. Ook tijdens zo’n boottrip kun je uitstekend picknicken, want naast de wal liggen vaak genoeg lokale cafeetjes of restaurants. Dat is niet alleen lekker, maar daarmee steun je de lokale bewoners ook nog eens!

Ongetwijfeld kom je onderweg een heleboel mooie bloemen tegen. Als je er dan stiekem toch een paar wilt meenemen, moet je natuurlijk wel een mooie vaas hebben. En in plaats van er een te kopen kun je er altijd zelf een versieren! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mason jar of een oude pot en laat je creativiteit maar naar boven komen. Je kan er vanalles mee doen, maak er bijvoorbeeld bloemetjes op, op geef de pot een streepjespatroon. Er is keuze zat en dat maakt een simpele vaas toch weer een stukje vrolijker.

Pluk je liever geen bloemen uit de natuur? Dan kan je ze ook gewoon in je achtertuin planten. Om je tuin voor de zomer extra leuk te maken kun je vooral proberen om bloemen te vinden waar vlinders op af komen. Voordat je het weet vliegen ze rond in je tuin, en wie wil dat nou niet?

En voor alle mensen die nog geen genoeg hebben gekregen van het binnen zitten hebben wij natuurlijk ook wat bedacht. Geef je kamer bijvoorbeeld een lente make-over. De kringloop- en vintagewinkeltjes die de laatste maanden steeds bekender werden zijn sinds een paar weken weer open voor het winkelen op afspraak! Hier kun je voor weinig geld hele leuke meubels of decoraties voor je kamer scoren. Ook op Instagram vind je de laatste tijd steeds meer accounts die tweedehands producten verkopen. Een likje verf erbij en je bent klaar!

Tenslotte kan het ook leuk zijn om de keuken in te gaan. Zo kun je alvast beginnen met het versieren van paaseieren. Bak je liever iets anders? Probeer dan eens een recept uit van het afgelopen seizoen van Heel Holland Bakt (check de blog voor onze favoriete recepten). Wie weet heb je er wel een geheim talent voor en zien we jou volgend jaar bakken op TV.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *