Activiteiten Emile,  Niet-studiegebonden

Dies: Emile is jarig!

Emile is jarig! Negentien negentig, werden we opgericht… Onze studievereniging wordt 31 jaar! Het afgelopen jaar is er behoorlijk veel gebeurd. Een vervelend virus genaamd Covid-19 schopte veel in de war. Zo konden de leuke lustrumactiviteiten van Emile niet doorgaan, keken we opeens college vanaf onze kamer en konden we niet meer afspreken met vrienden. Het “nieuwe normaal” zorgde voor een omslag op veel gebieden. Zo ook bij Emile, waar op creatieve wijze omgegaan werd met de situatie. In plaats van lezingen op de FSW, keken we nu vanaf huis mee via Kaltura. Ook hebben we online bingo gespeeld, losten we online escape rooms op en genoten we van de ‘Ik hou van de ManCo-pubquiz’. In de zomer leek het allemaal beter te gaan en dus kon er weer afgesproken worden met vrienden op terrasjes, gingen sportverenigingen weer open en hebben we zelfs nog fysiek de bekendmaking van de almanak kunnen doen! Helaas ging het hierna weer minder goed met de situatie maar, met inmiddels een nieuw bestuur, gingen de activiteiten van Emile door. Zo zijn we op reis geweest naar (online) Italië en hebben we zelfs op afstand onze schoen nog kunnen zetten! Ook hebben we meerdere keren geborreld, bijvoorbeeld bij de Hallowijn of bij de nieuwjaarsborrel. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog online lezingen gevolgd over bijvoorbeeld tienermoeders. Er werden ook spelletjesavonden in het leven geroepen waarbij we op afstand samen Among Us of Weerwolven konden spelen en organiseerde de ManCo ook nog Cluedo.Het bestuur zat ook niet stil en zorgde ervoor dat we nu met Emile sokken rond kunnen lopen! Inmiddels is het weer maart en tikken we een jaar van maatregelen aan. Het einde lijkt in zicht met de komst van vaccins maar voorlopig zullen we nog online samenkomen. Dit stopt de pret van de Dies natuurlijk niet! De Dies-commissie is hard aan het werk geweest om leuke activiteiten te organiseren om zo samen de verjaardag van Emile te vieren! Hieronder zetten wij ze op een rijtje voor je:

Dinsdag 16 maart om 19.00 uur: lezing

Dinsdag vindt er een lezing over eenzaamheid onder jongeren plaats. Hier komt een gezondheidspsycholoog over vertellen. Zij is tevens ook lid van de adviesraad van het RIVM. Het onderwerp van deze lezing is zeer actueel, wat het erg interessant maakt. Wij als blogcommissie zijn erg geïnteresseerd in dit thema (tip: zie onze blog over eenzaamheid onder jongeren van november) en zullen ook aanwezig zijn!

Donderdag 18 maart: knutselborrel Bij de knutselborrel is er volop ruimte voor creativiteit. Je kunt een mondkapje pimpen en een kaartje maken voor iemand. Beiden ook weer actueel, én je kunt iemand verrassen met een mooie kaart. Hoe leuk is dat in deze tijd?! Naast het knutselaspect is deze activiteit ook een borrel. Je krijgt een bier-, wijn- en cocktailkaart toegestuurd dus je hebt genoeg keuze om je drankje te bepalen! Ook bij deze activiteit is de BlogCo van de partij!

Vrijdag 19 maart: muziekbingo

De muziekbingo is een leuke afsluiter van de Diesweek. Tijdens deze bingo wordt er live piano gespeeld. Jij moet zelf de juiste artiest bij het juiste liedje aankruisen. Na de bingo is er nog een pubquiz. Dit belooft dus een heel gezellige avond te worden!

Van harte gefeliciteerd Emile! Op naar nog een jaar van (online) gezelligheid en hopelijk kunnen we volgend jaar weer samen fysiek (!!) de Dies vieren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *