Geen categorie

Kinderen met een extra grote lach naar bed door kerstacties!

Als je ‘s avonds door Leiden fietst, zie je overal lichtjes en staan er op verschillende plekken oliebollenkraampjes. Misschien heb je bij menig huis ook al kerstbomen en kerstkransen gezien. Als je naar Amsterdam gaat, is de kans ook nog eens groot dat er kerstliedjes worden gezongen op straat! Al met al heerst er een sfeer van warmte, gezelligheid en magie. Deze kerstperiode wordt voor veel kinderen gekenmerkt door cadeautjes onder de kerstboom. Helaas is zo’n kerst niet voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid. In deze blog kom je meer te weten over drie kerstacties voor kinderen uit armere gezinnen.

Allereerst heeft restaurant de Waag in centrum Leiden een kerstactie opgezet. Zij verzamelen in december onder een grote kerstboom speelgoed voor kinderen uit arme gezinnen. De reden volgens de Waag is dat speelgoed bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind. Al het speelgoed dat wordt verzameld, wordt aangeboden aan Stichting Jeugd en Welzijn Leiden. Deze stichting onderneemt actie voor kinderen die achterblijven op schoolreisjes, niet op vakantie gaan en de feestdagen niet vieren. De stichting verdeelt de cadeautjes van de Waag onder gezinnen in Leiden die geen middelen hebben om hun kinderen cadeautjes te geven. Zo krijgen ook die kinderen dit jaar een kerstcadeautje!

Daarnaast organiseert Stichting Kinderfondsen Nederland (SKN) dit jaar de Hartverwarmende kerstvakantie box. Dit is een box voor kinderen uit gezinnen onder de armoedegrens die weinig dagjes uit kunnen gaan. Sommige kinderen hebben aangegeven dat gezelschapsspelletjes belangrijk zijn. De box staat dit jaar dan ook in het teken van plezier maken met het gezin! Zo zitten er bijvoorbeeld een Qwixx spel en een Rubiks spel in. Volgende week in de kerstvakantie zullen deze boxen verspreid worden en krijgen de kinderen de mogelijkheid om gezellig met hun gezin te spelen.

Ten slotte is er een speciale actie opgezet door PostNL en Stichting Jarige Job. Na onderzoek door Jarige Job en Dynata blijkt dat bij zeven op de tien kinderen tijdens kerst een ongeopend cadeau wel eens in de kast terecht komt. Dat is zonde, aangezien sommige kinderen geen cadeautjes krijgen. Om die reden hebben PostNL en Stichting Jarige Job dit jaar weer de #mooigebaar campagne opgezet. Dit is een actie voor kwetsbare kinderen in Nederland die vanwege geldtekort hun verjaardag niet kunnen vieren. Kinderen die na kerst ongeopende cadeautjes hebben, worden opgeroepen om die cadeautjes gratis te geven aan PostNL. De cadeautjes worden verpakt in een box ter waarde van €20,-. Met deze verjaardag boxen kunnen ouders hun kinderen toch een prachtig verjaardagscadeau geven!

Al met al zijn er verschillende initiatieven in Leiden en Nederland om kinderen uit armere gezinnen iets extra’s te bieden tijdens de feestdagen. Van cadeautjes tijdens kerst en verjaardagen, tot spelletjes voor het hele gezin. Zo kunnen kerstacties ervoor zorgen dat deze kinderen met een extra grote lach naar bed gaan op een betoverende feestdag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *