Geen categorie

De Kerstfilm-Adventskalender!

Nog een kleine week en dan is het zover: kerst! Wij als PublicatieCommissie hebben de leukste kerstfilms voor je uitgezocht om alvast in de kerstsferen te komen.

Love Actually

Deze Britse kerstklassieker mag natuurlijk niet op de lijst ontbreken! Het is een leuk romcom waarbij de tranen over je wangen zullen rollen van het lachen. In deze film zie je de verschillende levens van mensen die actually op zoek zijn naar liefde(love) in de maand voor kerst. Alle clichés komen in de film naar voren. Er is een premier die verliefd wordt op zijn assistente, een man die een kerst hit probeert te scoren, een ingewikkelde verliefdheid op de vrouw van de beste vriend en nog veel meer. In de film zijn deze verhaallijnen allemaal door elkaar heen verworven. Dit maakt het perfect recept voor een goede kerstfilm! 

Frozen

Dit is een kerstfilm waar je misschien niet meteen aan denkt, maar niks is minder kerst dan Frozen. Deze film heeft namelijk alle elementen van een kerstfilm. De sneeuw, de romantiek, familie en de liedjes. Dit zijn elementen die je vaak terugziet in de kerstklassiekers. Voor de mensen die Frozen nog niet hebben gezien is hier een kleine samenvatting: Anna beleeft samen met Kristoff rendier Sven en sneeuwpop Olaf allemaal avonturen om haar ijzige zus en koningin van Arendelle, Elsa, te vinden. Wil jij deze kerst helemaal verdwijnen in de magische winterwereld van Disney, dan is Frozen, de film om te kijken. 

A Bad Moms Christmas

Als je net als de meeste mensen al in september begint met kerstfilms kijken, kunnen al die zwijmelde kerstfilms soms echt je neus even uitkomen. Maar ja, wat moet je dan kijken als het inmiddels daadwerkelijk kerst is? A bad moms Christmas! Het is een Amerikaanse komedie waarin drie jonge moeders ineens te maken krijgen met hun eigen, veeleisende, en soms vermoeiende moeders. Ondanks al het geklaag over hun moeders, voelen ze zich toch verplicht kerst met ze te vieren… Maar hoe ver gaan hun moeders? Op een gegeven moment moeten toch de stoppen doorslaan? Kortom, heb je zin om na al die zwijmelende kerstfilms even te lachen te gieren en te brullen? Kruip lekker op de bank met warme chocolademelk en geniet van een echte kerst komedie! 

The Holiday

Een echte klassieker, deze mag natuurlijk niet ontbreken. De Amerikaanse Amanda en Britse Iris kennen elkaar niet, maar hebben wel één ding gemeen: pech op liefdesgebied. Dit zijn zij helemaal zat, dus beiden besluiten op een dag met elkaar van huis te wisselen, om aan hun eigen omgeving te ontsnappen. Wat ze hier te wachten stond, hadden ze nooit verwacht. Een grappige en hartverwarmende kerstfilm om op een koude kerstdag te kijken.

Falling for Christmas

Deze film is recent gepubliceerd op Netflix met Lindsay Lohan als hoofdrolspeelster. Het gaat over een verwende erfgename die gaat skiën met haar verloofde. Dan valt ze keihard van de berg af en verliest haar geheugen. Haar redder neemt haar in huis en plots staat haar hele leven op z’n kop! Het is ten slotte Kerstmis en ze herinnert zich niks! Weten wat er gaat gebeuren? Check de film!

A Cinderella Story: Christmas wish

Ook deze film is te zien op Netflix. We kennen allemaal het Assepoester sprookje. Ook in deze film is er een boze stiefmoeder die haar stiefdochter niks gunt. De dochter speelt als Elfje tijdens de kerstperiode om de kinderen blij te maken. Daar begint haar eigen kerstsprookje. Weten hoe het afloopt? Check de film!

Christmas at Castleburry Hall

Als kind droomde Jules Daley ervan om te reizen naar verre landen. Deze droom is helaas verre van de realiteit. Jules werkt lange dagen in een antiekwinkel en zij is de wettelijke voogd van haar nichtje en neefje. Nadat de nanny ermee stopt en de auto kapot gaat, lijkt Jules een zware kerst voor de boeg te hebben. Op een dag komt een butler van een onbekende grootvader van de weeskinderen langs. De drie zijn uitgenodigd om kerst te vieren op Castlebury Hall! Aangekomen dooft al snel het enthousiasme rond het vieren van kerst in een kasteel. De grootvader blijkt koud en afstandelijk en hij houdt niet van kerst. Jules weigert hieraan mee te werken en ze zet alles op het spel om de weeskinderen een sprookjesachtige kerst te bieden. Ben jij benieuwd hoe Jules het kasteel op zijn kop zet? Bekijk dan deze hartverwarmende film op een dromerige besneeuwde avond.

The Nightmare Before Christmas 

Halloween en Kerstmis komen samen tot een perfecte mengelmoes in deze superleuke animatiefilm. Tim Burton, de maker van de film, is nu ook wel bekend van zijn mega populaire serie ‘Wednesday’ op Netflix. In deze Halloween/Kerstfilm volgen wij het verhaal van Jack Skellington. Jack is koning van ‘Halloween town’ en verzorgd elk jaar een prachtig Halloween feest in het stadje. Maar dit jaar wil Jack wel eens wat anders. Plots komt hij een dorpje genaamd ‘Christmas town’ tegen, en raakt helemaal in de ban van de feestdag. Jack en zijn medebewoners besluiten om kerst voortaan over te nemen van de kerstman. Het verhaal gaat gepaard met verschillende liedjes gezongen door de karakters. Ben je benieuwd hoe het afloopt? De film staat op Disney+! Deze film is kerst in een griezelig jasje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *