Activiteiten Emile,  Niet-studiegebonden

Hola Málaga!

Oh yeah, over een klein maandje vliegt Emile naar het warme stadje aan de Costa del Sol, Málaga! Belangrijk weetje, de beroemde Pablo Picasso is in Málaga geboren! Daarnaast is deze stad door de jaren heen nog heerlijk lekker Spaans gebleven, waar de Malagueños het leven vieren. Jullie stedentrip kan iedere kant op! Ontdek de cultuur en geschiedenis door het historische centrum met vele ruïnes te bezoeken en wissel dit af met een middagje chillen op de prachtige stadsstranden van Playa la Malagueta. Oeh.. ik zou ook zeker een poging wagen om de lokale tapas te proeven! Omdat Málaga zo dichtbij de zee ligt, worden veel verse vis & zeevruchten gebruikt (je moet er van houden, but I like fish). Deze reis wordt sowieso dolle pret!

Maar wat moet je meenemen naar zo’n toplocatie? Hoe pak je alles handig in? En wat moet je nou echt weten als ik op reis ga? Dit zijn allemaal vragen die ik mezelf altijd afvraag wanneer ik besef dat ik veel te laat begonnen ben met voorbereidingen treffen (so much to do!). Ik hoop dat de volgende tips mij en jullie helpen om voortaan op reis te gaan als een relaxte, ervaren reiziger in plaats van een chaotische eenheid die uren moeite heeft gedaan om alles mee te krijgen en vervolgens bij aankomst ontdekt dat al zijn/haar kleren plakken en ruiken naar die heerlijke aloë vera-gel (BESCHERM JEZELF TEGEN DE ZON) die ontploft is. Duss.. hier voor jullie een aantal handige reistips.

Niet vouwen maar rollen!

Deze tip bestaat al heel lang en bespaart zowel geld als ruimte, dat is toch top! Ik snap nou niet van mezelf waarom ik steeds maar blijf vouwen terwijl je het zoveel makkelijker kan rollen. Zo past er veel meer in je koffer en kun je kiezen om alleen handbagage mee te nemen. En hee, meer geld voor die extra koele drankjes aan het strand.

Laagjes!

Dit is een tip van mijn moeder die ik altijd krijg als ik tijdens het inpakken weer met de opmerking kom; ‘Mam, ik weet niet wat ik moet meenemen’. Ze antwoordt altijd met ‘laagjes’. Zorg dat je tijdens het reizen (en dan vooral vliegen) zoveel mogelijk laagjes aanhebt. Handig dus om toch je warme vest en die regenjas aan te trekken tijdens het reizen, want wat nou als het daar toch opeens regent?! Ook in je bagage zijn laagjes handig. Dan kan je je kleding vaker aan maar is iedere dag nét even anders. Daarnaast is het handig om setjes per dag te maken. Zo weet je van tevoren ook zeker of je precies genoeg bij je hebt. Teveel meenemen is natuurlijk onnodig en betekent minder plek voor leuke souvenirs!

Val nou niet steeds om

Nou is er dus een tip voor het inpakken van je koffer die super logisch klinkt, die echt al mijn problemen oplost, maar waar ik nog nooit over heb nagedacht. Je laat je koffertje (voor handbagage of in de trein) even los en bam daar ligt hij weer. Nu is de oplossing heel simpel, je maakt gewoon de wieltjeskant zwaarder beladen met spullen en tada! Het evenwicht in je leven is hersteld. Dus stop daar voortaan je schoenen, boeken, shampoo, toilettas of iets in, zo makkelijk! Voorkomt weer lompe acties op het vliegveld of in de trein.

Folie is de enige redding

Ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat ik heel mijn toilettas moest schoonmaken omdat er een shampooverpakking was geklapt. Ruikt allemaal heel lekker, maar dat is wel onhandig. Ik kwam een tip tegen – die weer heel simpel is – maar het meteen oplost. Draai de deksel of dop van de verpakking, pak wat plastic of huishoudfolie en vouw dit over de opening van de verpakking, schroef de dop erop en je kunt er tegenaan! Voor extra bescherming doe ik vaak mijn toiletspullen in een plastic tas. Zo wordt het echt geen troep.

Pret bij de security

Alles voor veiligheid op het vliegveld, maar ik word altijd een beetje panisch bij de security check. Iedereen moet er zo snel mogelijk doorheen, heeft geen ruimte en je moet van alles en nog wat uit doen en uit je handbagage halen. Vooral als het druk is. Is het druk? Probeer dan eens de meest linker rij. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen ter wereld rechtshandig zijn en dus eerder rechts- dan linksaf slaan. Ik weet niet of het echt werkt, ik kies namelijk meestal voor de rij met de minste mensen, maar het is het proberen waard en als het werkt is het echt heel grappig.

Oeh oeh oeh! Nu nog een handig weetje, je hoeft op Schiphol niet meer al je vloeistoffen uit je tas te halen. Ze hebben sinds kort nieuwe apparaten waardoor ze deze kunnen zien in je handbagage, heel fijn! Neem daarnaast ook een lege dopper of andere waterfles mee, die kun je dan tijdens je vakantie steeds vullen. Altijd handig denk ik zo, hydrateren is vooral op zo’n actieve studiereis erg belangrijk!

Laatste check en you are ready to go!

Zorg dat je al je belangrijke documenten (paspoort, reserveringen etc.) bij je hebt en ook een kopie hiervan (zet die bv. op je telefoon)! Stuur deze documenten ook naar je familie of vrienden. Als je dan toch opeens iets kwijt bent of er iets is, weten ze waar je bent. De rest van je bagage kun je in het ergste geval nog allemaal daar kopen. Wanneer je dit in je hoofd houdt, helpt dit je heel erg om met een rustige mindset op vakantie te gaan.

Dit waren al mijn eigen bevonden en gevonden reistips, hopelijk hebben jullie er wat aan! Namens iedereen van de BlogCo een hele fijne tijd in Málaga, geniet er met volle teugen van!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *