Activiteiten Emile,  Niet-studiegebonden

FLASHBACK FRIDAY: EMILE DOOR DE JAREN HEEN

Zoals je misschien al weet is dit jaar een lustrumjaar voor onze mooie studievereniging. Emile bestaat inmiddels alweer 30 jaar en dat fantastische feit kunnen we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. In de afgelopen 30 jaar is er binnen Emile ontzettend veel veranderd, dus dit is wel een mooi moment om eens terug te blikken op enkele mijlpalen in het ‘leven’ van Studievereniging Emile!

 

1990-1991

– Studievereniging Emile is opgericht op 10 juli 1990. Toen was het de studievereniging voor Pedagogische Wetenschappen en Andragogiek en had Emile zo’n 120 leden.

– Een vereniging is natuurlijk nog niet echt compleet zonder een goed feest te hebben gegeven en dus vond het allereerste Emilefeest plaats op 23 november 1990!

 

1991-1992

– Het aantal leden nam in het tweede jaar van Emile flink toe! Op dit moment waren er ongeveer 230 leden. Verder werd er in dit jaar van alles georganiseerd door de zes commissies die Emile toen rijk was.

– Dit was het jaar van de eerste reis naar het buitenland. Van 2 tot 8 maart 1992 ging Emile met 26 studenten een paar dagen naar Manchester.

 

1992-1993

– Nu kun je je bijna niet meer voorstellen dat je überhaupt zonder zou kunnen, best een mijlpaal dus: in dit jaar werd de eerste computer aangeschaft!

 

1994-1995

– Het hok van Emile was vanaf het begin in SA05, maar verhuisde in dit jaar naar SB05, waar het nu nog steeds te vinden is.

– Verder werd dit jaar de allereerste nieuwsbrief verstuurd aan de leden van Emile! Heb jij die van deze maand al gelezen?

 

1995-1996

– Weer zo’n technologisch hoogtepuntje: er werden een antwoordapparaat én een snellere computer gekocht!

 

1997-1998

– In de voorgaande jaren was het hok altijd maar één keer per week open geweest, maar daar kwam verandering in. Vanaf dit jaar was het hok vier dagen per week en twee uur per dag geopend. Anno 2019 ben je iedere werkdag natuurlijk van harte welkom voor thee, samenvattingen of een goed gesprek 😉

 

Terug naar het heden

Zoals je ziet heeft onze mooie studievereniging door de jaren heen een heleboel veranderingen doorgemaakt. Waar het begon met 120 leden zijn dit er nu vele malen meer en in plaats van 6 verschillende commissies waar je als lid aan kon deelnemen zijn dit er nu zo’n 15!

Dit betekent natuurlijk niet dat Emile nu klaar is zich te ontwikkelen en verder te groeien. Ook dit jaar staan er weer allemaal fantastische activiteiten op het programma!

Mis je nog een feitje of heb je een ander vraag over Emile? Laat het weten in de reacties!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *