Activiteiten Emile

Emile in Tilburg!

Vrijdag 24 mei was het dan zo ver, het allejaarsweekend van Emile. Een weekend vol spellen en gezelligheid, georganiseerd door de reiscommissie van Emile. Om 16:00 uur verzamelden de Emilers zich vanuit verschillende hoeken van het land op kampeerboederij ‘de Heikant’ in Tilburg.

Dag 1

Daar stonden we dan. Met 21 vrouwen en 1 man. Het AJW (allejaarsweekend) kon van start gaan. De zolder van de boerderij was voor ons gereserveerd. Bij aankomst werden alle tassen op de stapelbedden gegooid. Hier en daar werd er nog snel een dekbedovertrek neergelegd. En bij een kreet van Kelly (de voorzitter van de reiscommissie) ging iedereen weer richting de picknicktafels aan de voorkant van de boerderij.

Als eerste activiteit stonden wat kennismakingspelletjes op het programma. De rondes bestonden uit een potje zelfgemaakt ganzenbord, het welbekende ‘30 Seconds’ (met maar liefst 3 verschillende variatierondes) en een rondje ‘Van wie is deze eigenschap?’ Tijdens de spellen leerden we in korte tijd, onze kamergenootjes beter kennen.

Tussendoor werd er gedineerd met broodjes knakworst en de typische studentsalade: salade a la pesto. Daarna namen de kennismakingsteams het in een battle ’30 Seconds’ tegen elkaar op. In een grote kring ging de strijd van start. In de loop van het spel lieten zich horen. Met een lach won uiteindelijk team 2.

’s Avonds werden de eerste biertjes en wijntjes geopend, en begon daarmee ook de spelletjesavond. Weerwolven, Party&co, halli galli, wormen, kolonisten van Catan; het kwam allemaal voorbij. Met hits van vroeger tot nu op de achtergrond ging de avond snel voorbij. Rond enen gingen de laatste lichten uit.

Dag 2

Vandaag zouden we de hele dag op pad zijn. Tijdens het ontbijt smeerde de meesten daarom ook meteen wat extra bammetjes voor de lunch. Met de bus reden we naar het centrum van Tilburg. Eenmaal aangekomen, deed de reiscommissie daar het woord. We gingen een citygame doen. In teams van 5 liepen we door de stad, om zo snel mogelijk verschillende locaties te vinden en de bijbehorende vragen en opdrachten te vervullen. Heel handig was: het spel werd geleid door een app. Dat scheelde dus heel wat opschrijfwerk. Tijdens de citygame kwamen we onder andere langs het stadsmuseum van Tilburg, de schouwburg, het natuurmuseum van Brabant, de St. Josef kerk en de bekendste kroegjes. Je kunt wel zeggen dat we door het spel aardig wegwijs zijn geworden door de stad.

Na de citygame hadden we een uur voordat we weer bij de bushalte verzamelden. En het was ons gegund, de zon scheen. De meeste van ons pakten dus een terrasje of slenterden nog wat door de straten van Tilburg.

Om kwart over één was iedereen compleet. Daar gingen we dan weer, op weg naar ‘Dolfijn: the plays to be’. Wat we daar gingen doen? Jij mag raden. Het heeft onder andere te maken met zeer modieuze blauw met rode en witte klittenband schoenen. ‘…’ Jawel mensen, we gingen bowlen! Superleuk! Iedereen had het naar zijn zin en zo nu en dan werd er gejuicht om een spare of strike. Na ons een uur te hebben uitgeleefd op de bowlingbanen, gingen de schoenen weer uit.

Maar dat was nog niet alles. Nee, vervolgens baanden we ons een weg naar de volgende activiteit. En dat was… Glow in the dark golfen! Dat was heel gaaf. Met blacklight werd op de golfbanen de muurgraffiti in het neon opgelicht (neon-alert! aanstaande dinsdag het eindfeest van Emile ‘Tropical neon’@Catena). Echt een vet effect. Zelfs de golfballen gaven licht. Twintig golfbanen en veel plezier later, zat het golfen erop.

Na een drukke dag vertrokken we om half zes weer richting de Heikant. Binnen een klein halfuurtje waren we weer op onze logeerbestemming. Als diner stond een doos vol snacks op ons te wachten. Een patatje mayo met een kroket ging er bij iedereen wel in. Bovendien moesten we een goede bodem leggen voor de avond die nog voor ons lag. Naast een stapavond, stond ook een bezoekje aan ‘Festival van het Levenslied’ op de planning. Geluktreffers dat we waren, onverwachts was er dit weekend dus een gratis festival in Tilburg. En niet één van de minste. Bij aankomst hebben we meegezongen op onder andere de band van Marcel Fisser, Danny de Munk en Wolter Kroes. En na het festival gingen enigen Emilers nog het Feestcafe in. Kortom, een heerlijke avond. Om half 5 doken de laatste feestgangers hun bed in.

Dag 3

Blij dat we waren, toen we hoorden dat we vandaag tot half 10 konden uitslapen. Na de afgelopen lange nacht waren de meesten daar wel aan toe. Met nog wat slaperige koppen schoof iedereen, één voor één, aan de ontbijttafels aan. De boterhammen en thee gingen er goed in. Na het ontbijt ruimde de corveeploeg de tafel af en pakte de rest hun koffer in. Als laatste werd er in groepen een vlotte schoonmaak gedaan en sloot de reiscommissie af met een kleine toespraak. Dat was het dan, het weekend zat er alweer op. Na in totaal twee volle dagen, ging iedereen met de trein/auto/bus weer zijn eigen weg. Terugkijkend op een geslaagd AJW!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *