Geen categorie

Dag van de aarde

Op vrijdag 22 april is het de Dag van de Aarde. Ieder jaar staat deze dag in het teken van milieubescherming en vinden er wereldwijd activiteiten plaats. In 1970 werd deze dag voor het eerst gevierd en is tegenwoordig vooral in Amerika en een aantal Spaanstalige landen populair. Maar ook in Nederland wordt er aandacht besteed aan de aarde op 22 april. Zo kon je je in 2020 aansluiten bij de grootste schoonmaakploeg ter wereld om zoveel mogelijk rotzooi in de natuur op te ruimen. Door het hele land heen zullen er een aantal activiteiten worden georganiseerd, maar zelf kan je natuurlijk ook een, al is het maar klein, steentje bijdragen aan een beter milieu. In deze blog zullen we een aantal student-friendly tips noemen!

Dag van de aarde

De Dag van de Aarde is opgericht zodat mensen meer gaan nadenken over hun koopgedrag, en de invloed daarvan op de aarde. Als student kan dit lastig zijn. Vaak zijn duurzaam geproduceerde producten toch wat aan de prijzige kant. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties! Denk bijvoorbeeld aan kleding tweedehands kopen. In Leiden kan dit op verschillende plekken. Een goedkope tip is de winkel Appel & Ei in de Haarlemmerstraat. Je kunt hier geld krijgen voor je eigen oude kleding en ook goedkoop een nieuw kledingstuk kopen. Kleding blijft hier ook maar een beperkte tijd hangen, dus er zijn vaak genoeg nieuwe dingen te vinden. Vlakbij de Burcht vindt je verder tweedehands kledingwinkel Vintage Island. Ook kan je op de app Vinted goedkope en leuke kledingstukken scoren.

Verder kunnen kleine acties en aanpassingen in je dagelijks leven al zorgen voor minder afval en uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan het eenmalig aanschaffen van een brooddoosje of herbruikbaar zakje, zodat je niet iedere dag een plastic boterhamzakje weg hoeft te gooien. Ook zijn er steeds meer plekken rond stations waar je korting krijgt als je je eigen koffiebeker meeneemt. Daarnaast kan je op verschillende plekken goedkoop een zakje aanschaffen waar je in de supermarkt je groente en fruit in kan doen. Deze kan je iedere keer hergebruiken waardoor je geen plastic of papieren zakken meer hoeft weg te gooien.

Hopelijk voelen jullie je na het lezen van deze blog geïnspireerd om op 22 april iets goeds voor het milieu te doen! Of je nou iets tweedehands koopt in plaats van nieuw, je lampen uitzet zodra je een kamer uitloopt of een stukje plastic van de grond raapt: alle kleine beetjes helpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *