Niet-studiegebonden

A week in the life of the BlogCo

De Tabula Scripta blog van Emile is nieuw dit jaar en zo ook dus de Blogcommisie. We hebben ons natuurlijk al eerder voorgesteld aan jullie, maar het leek mij ook leuk om eens te laten weten wat we verder nog doen in onze jaren. Dan snap je straks misschien waarom die hele bibliotheek vol zit met stressende jonge studentjes die daar nu praktisch wonen door tentamens en je nergens meer een plekje kan vinden. Of juist waarom het compleet uitgestorven is op FSW en jij de enige lijkt die nog iets doet. Welcome to ‘a week in the life of the Blogco’!

 

Maandag: 1e jaars Pedagogische Wetenschappen (Laura en Michelle)

Ugh, maandagochtend.. Voor ons eerstejaars was het een vroegertje. Misschien was het iets te veel energie voor de maandagochtend. Er waren toch veel vermoeide oogjes te zien in SC01 om 9 u bij Wetenschappelijk Schrijven.

In de middag nog even een hoorcollege Sociale Theorieën. Dit hadden we natuurlijk net weer even nodig, zo voor het einde van de dag. Nog even knallen met al die leuke antropologen en dan weer in de trein naar huis, aangezien we nog geen kamer hebben kunnen vinden in overvol Leiden.

Gelukkig mogen wij al snel onze vrijheid tegemoet sprinten, want met geen tentamens meer zijn wij al vroeg volgende week vakantie aan het vieren. Ons zul je niet meer in de bieb vinden!

 

Dinsdag: 2e jaars Academische Pabo (Anne)

Hello dinsdag! Voor alle 2e jaars Acpa’ers betekent dit stagedag. In deze verschrikkelijk koude periode komt er wel eens een kleine verkoudheid door die weerstand heen. Hierdoor was de leraar van de stageklas ziek en stond Anne de hele dag voor de klas. Toch wel handig, zo’n stagiair, als er geen andere invalkracht te vinden is.

Bij stage geef je methodelessen en af en toe eigen ontworpen lessen. Dus van rekenen tot muziekles, Anne doet het allemaal! De rest van de week zijn tweedejaars Acpa-studenten druk met colleges volgen en hier en daar een tentamen maken, van alles wat dus!

 

Woensdag: 4e jaars Pedagogische Wetenschappen (Alinda)

Als oudere student ben je meestal voornamelijk klaar met de vakken en richt je je dan op je scriptie. Zo ook onze Alinda. Scriptie staat voor haar gelijk aan UB-life 24/7. Soms nog hier en daar toch nog een tentamen en dan strijdend door het laatste halfjaar van de bachelor.

Alsof het nog niet druk genoeg is, zit Alinda ook nog in twee commissies dit jaar, na vorig jaar bestuurslid te zijn geweest. Met hier en daar een leuke blogpost schrijven voor de Blogco, deelt ze ook graag adviezen uit met de adviescommissie. Goed bezig!

 

Donderdag: 2e jaars Pedagogische Wetenschappen (Chloé)

Als huidig bestuurslid van ons prachtige studievereniging Emile, brengt Chloé graag haar vrije tijd door in het verenigingshok (SB05). Als Commissaris Journalistiek en Promotie heeft ze haar handen vol met zorgen dat de sociale media en website up to date blijven en dat jullie elke maand de nieuwsbrief ontvangen. Genoeg te doen dus.

Daarnaast is Chloé overgestapt van de Academische Pabo, dus heeft ze heel wat vakken over zich heen gekregen die ze moet inhalen.

 

Vrijdag: 4e jaars Pedagogische Wetenschappen (Annabel)

Aah, bijna weekend! Helaas nog net niet voor Annabel, want dit is haar drukste dag. Voor haar minor gebarentaal reist zij elke vrijdag naar Amsterdam. Daarnaast is er natuurlijk ook een scriptie om aan te werken.

Ook verzamelt ze data voor het onderzoek ‘Leren tijdens colleges’ op FSW.  Dus 1e jaars, als je je credits nog niet hebt, meld je aan! Ook andere jaren kunnen zich hiervoor opgeven. Je ontvangt een gratis yoga les, dat wil je toch niet mislopen? 1e jaars ontvangen ook 5 credits.

Zo zie je maar dat iedereen zijn studie- en studententijd anders invult. Wij bij de blogco zijn er in ieder geval maar druk mee. Leuk dat je een kijkje in onze week wilde nemen. Ik wens iedereen veel succes met de laatste loodjes voor de vakantie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *