Niet-studiegebonden,  Studiegebonden

Wat te doen als student

Wat te doen als student…

Een student heeft als verplichtingen de colleges, werkgroepen en opdrachten. Echter zijn er sommigen die naast de studie ook iets anders zouden willen doen. In deze blogpost vertel ik jullie wat over de mogelijkheden van activiteiten buiten de studie Pedagogische Wetenschappen of Academische Pabo om.

Studiegebonden

Studiegebonden kan je als allereerste natuurlijk lid worden bij de studievereniging, Studievereniging Emile. Ten eerste is dit handig voor korting op je boeken maar daarnaast organiseert Emile ook veel activiteiten door het jaar heen. Zo zijn er reizen, lezingen en is er nog veel meer. Deze activiteiten zijn zowel studiegebonden als niet-studiegebonden en omdat er niks verplicht is kan je zelf kiezen hoe veel en waaraan je precies mee wilt doen.

Ook kan je als studiegebonden activiteit buiten de studie om op zoek gaan naar een bijbaan die aansluit op de studie. Dat is voor nu al leuk om een inzicht te krijgen in het werkveld en staat voor later mooi op je CV.
Denk hierbij aan bijles geven, oppassen of hulp bieden aan kinderen die dat nodig hebben. Op de site van de Universiteit Leiden is een mooi overzicht te vinden met waar je als student terecht kan.

https://www.student.universiteitleiden.nl/stage-loopbaan-en-werk/vacatures/tijdens-je-studie/bijbaanvacatures/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen-bsc

Op deze site staan ook nog links naar vrijwilligerswerk.

Niet-studiegebonden

Als je naast je studie iets wil doen waar je even je gedachten over de pedagogiek kwijt kan, kan je ook iets niet-studiegebonden gaan doen.

Een niet-studiegebonden activiteit is bijvoorbeeld je aansluiten bij een studentenvereniging. In Leiden zijn er erg veel studentenverenigingen. Je hebt de gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen, culturele verenigingen en nog veel meer. Je kan zelf kijken bij wat voor vereniging je het beste past en bij welke je jezelf aan zou willen sluiten.

Ook kan je natuurlijk een niet-studiegerelateerde bijbaan zoeken. Bijvoorbeeld in de horeca zijn er veel mensen nodig.

Kortom, er is veel te doen buiten je studie om!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *