Geen categorie

Vakantiebestemmingen van dit jaar!

Leuke/goedkope vakantiebestemmingen 

Zit je nog tussen de studieboeken en te balen van het Nederlandse weer, maar eigenlijk met je hoofd al bij de zomerse dagen? Om deze lange dagen wat leuker te maken en een zonnig uitzicht te hebben, hebben wij wat leuke vakantiebestemmingen uitgelicht. Misschien zit er wel een bestemming bij waarvan je warm wordt en je bijna niet kan wachten met het regelen van je vakantie. Neem ook een kijkje op deze site om een goede keuze te maken! Dit zijn de 10 goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa | Skyscanner Nederland. En tot 5 maart is er springsale bij Eurrail. 

  • Polen 

Polen is vaak niet het eerste land waar je aan denkt als je op zoek bent naar een vakantiebestemming, maar dit land zal je verbazen. Het is een heel mooi land met een rijke geschiedenis en het is er lekker warm in de zomer. Er zijn eigenlijk drie grote steden die veel bezocht worden: Warschau, Krakau en Gdansk. In Warschau kan je veel doen, er zijn grote winkelcentra, het oude stadscentrum is onwijs mooi, er zijn verschillende musea. Ook in Krakau is het oude stadscentrum heel leuk, in de zomer staan daar kraampjes met allemaal handgemaakte lokale producten en traditioneel Pools eten (Pierogi is echt een aanrader!). In en rondom Krakau is ook veel te zien omtrent de Tweede Wereldoorlog. Schindler’s fabriek zit daar in de buurt en het is een uurtje rijden naar Auschwitz. Ook kan je de heuvel op naar het koninklijk paleis en een mooie kathedraal, maar in die heuvel leeft ook de legende van de drakengrot. Tot slot Gdansk. Dit is een havenstad in het noorden van Polen. In de zomer staat er door de hele stad een markt met eten en lokale producten, maar er is ook een gave antiekmarkt, waar je de meest bijzondere dingen vindt. Ook hier zijn door de stad heen verschillende musea. Als je flipperkasten leuk vindt, zoek dat vooral de flipperkast hal op, deze zit in een hotel bij een overdekt winkelcentrum in de buurt, is een aanrader 😉

  • Boedapest

Als student is Boedapest echt een aanrader. Het is een hele leuke en gezellige stad. In Boedapest zijn er veel dingen die je eigenlijk echt moet zien, zoals het overheidsgebouw en de twee uitkijkpunten: op de koepel van de St. Stephen’s Basilica en vanaf het Vissersbastion. Je kan er lekker en goedkoop uiteten, maar je kan ook naar de verschillende overdekte markten gaan (elk district heeft een eigen) en daar voor goedkoop verse ingrediënten halen om zelf te koken. De meeste hostels hebben namelijk wel een keuken. Ook is het uitgaansleven heel leuk in Boedapest! Er zijn heel veel barretjes waar je heen kan en de sfeer is super leuk! In Boedapest hebben ze van die Lime stepjes, deze zijn heel handig om na het stappen weer bij je hotel/hostel te komen. Mocht je ook graag een dagje helemaal willen ontspannen, hebben ze thermale baden in Boedapest. Deze zijn ingericht zoals de Romeinen dit vroeger ook deden in hun badhuizen. Ondanks dat het relatief prijzig is, is het het absoluut waard! Neem ook je LU-kaart mee, want in Boedapest krijg je vaak korting als student!

  • Griekenland 

Griekenland, het land waar je even terug de tijd in kan en het oude Griekenland kan ontdekken. Loop tussen de cipressen en de oude Griekse bouwwerken en geniet van de zon, de cultuur en al het andere wat dit land te bieden heeft. Deze zomer tijdens de hypermoderne Spelen van Parijs kan je ontdekken hoe er in 776 voor Christus voor het eerst werd gestreden om de gouden plak in Olympia. Hoewel er toen alleen een hardloopwedstrijd was, kunnen we nu overal ter wereld al het sportgeweld volgen. In Athene is de meest bijzondere bezienswaardigheid de Akropolis. Het is een oud fort dat vanaf 1100 voor Christus het woonverblijf van de Griekse godin Athena. Later werd het door het Ottomaanse Rijk omgebouwd tot moskee. Na het ontdekken van het oude Griekenland kan je het Griekenland van nu bewonderen. Verborgen strandjes met het meest blauwe water geven je volledige rust. Kortom, er is genoeg te zien in dit land!

  • Londen

Dit is misschien niet de meest goedkope bestemming, maar wel perfect voor een stedentrip. Het land van de scones, de rode telefooncellen, de echte Engelse pubs en natuurlijk Notting Hill. Als je met de trein naar Londen afreist, kom je aan op St. Pancras waar je meteen al te maken krijgt met al het Engelse. Je kan een kijkje nemen bij perron 9 ¾ en meteen de underground nemen naar alle hotspots van de stad. Een echte must see is de wijk Notting Hill. Wie deze klassieker heeft gezien zal vast een kijkje willen nemen bij de boekwinkel en net als Julia Roberts door alle straten lopen. Op zaterdagochtend is er een markt in Notting Hill die de meeste toeristen nog niet hebben ontdekt, waardoor je je net een local voelt. Als je meer van de drukte houdt, is Camden Town een hele leuke plek. Overal zijn winkeltjes en marktkraampjes. Voor de lunch of avondeten kan je hier heel goed wat street food eten. Borough Market is een overdekte markt waar je ook overal en nergens wat eten kan halen. Om even tot rust te komen, kan je in een van de vele parken chillen en over de Mall naar Buckingham Palace lopen. Genoeg te zien in Londen dus!

  • Praag

Tot slot Praag. Praag is een prachtige stad met zowel oude als nieuwe architectuur. Als je houdt van cultuur snuiven is Praag echt een stad voor jou! Het is er lekker warm en ontzettend veel te ontdekken. Er zijn een paar grote trekpleisters in Praag zoals de astronomische klok, de burcht, de Karelsbrug, de John Lennon Wall en nog veel meer. Ook zijn er in Praag ontzettend veel leuke winkels, zowel grote merken als lokale winkels. Als je lekker uit eten wil kan Praag best duur zijn. Zorg er daarom voor dat je vanaf een toeristische trekpleister drie of vier straten verder loopt, dan kan je vaak heel lekker voor relatief goedkoop eten. Er is altijd een bepaalde club die er voor mensen best wel uitspringt in Praag. Deze club is lastig te vinden op google, maar deze zit boven de Ice Pub in de buurt van de Karelsbrug. Dit is een club met verschillende verdiepingen en op elke verdieping wordt een ander genre muziek gedraaid. Je moet wel entree betalen om binnen te komen, maar dat vond ik het persoonlijk meer dan waard. Natuurlijk is er ook ruimte om lekker te ontspannen. In Praag is het in de zomer lekker warm, dus dat is ideaal weer om een waterfiets te huren en lekker over de Moldau te dobberen en achteraf kan je genieten van foodtrucks op het eilandje onder de Most Legií (een van de bruggen).

Hopelijk hebben jullie een goed beeld van wat er allemaal voor betaalbare vakantie mogelijkheden zijn 🙂 

Liefs,

De publico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *