Niet-studiegebonden

Top 8: geheime food-hotspots in Leiden!

Of je nu al een tijd op kamers woont in Leiden of dat je nog niet helemaal bekend bent met de Leidse straatjes, er zijn hoe dan ook eettentjes in Leiden waar je nog nooit bent geweest.  Ken je bijvoorbeeld La Bota? Of komt Chummy’s je al bekend voor? Om zeker te zijn dat je in je studententijd de food-hotspots van Leiden niet mist, hier de top 8 waar je moét zijn geweest:

  1. COFFEE COMPANY – Breestraat 156

Goede koffie + goede wifi= de ideale plek om onder het genot van een kopje koffie nog even achter je laptop te werken. Zonder batterij zal je niet zo snel zitten, want bijna alle tafels zijn voorzien van een stopcontact. De Coffee Company heeft veel keuze in van alle soorten koffie en thee, en daarnaast nog wat kleine gebakjes, broodjes en drankjes.

 

 

 

 

 

 

  1. LA BOTA – Herensteeg 9

Vlakbij de Pieterskerk ligt de gezellige hotspot La Bota verscholen. Het eetcafé heeft een actieve facebookpagina, waar vaak de dagschotel op wordt verklapt. De dagschotel kun je voor 8 euro bestellen & op maandag, dinsdag en woensdag heb je daar een biertje voor 2 euro of wijntje voor 2,50 bij. Nog een leuke extra: met de zomer in aantocht kan er ook weer genoten worden op het tuinterras.

  

 

 

 

 

 

 

  1. CITYHALL – Stadhuisplein 3

Cityhall is een walhalla voor Italiaanse gerechten. Naast verschillende pasta’s, pizza’s, antipasta’s en tapasgerechten, ziet de plek er ook waanzinnig mooi uit. Een extraatje: op maandag, dinsdag en woensdag van 17-19u zijn alle pasta’s en pizza maar 10 euro!

  

 

 

 

 

 

  1. ANNE & MAX – Gangetje 2

Bij het kruispunt aan het einde van de Breestraat vind je Anne & Max, een relaxte koffiebar die van alles en nog wat op de kaart heeft staan. Ontbijtbowls, soep, taartjes, sandwiches, salades, slow juices: ze hebben het allemaal! Zomers staat er een groot terras voor de deur die bijna de hele dag zonneschijn heeft, zeker een aanrader 😉

 

 

 

 

 

 

  1. LA CUBANITA – Noordeinde 19

La Cubanita is dé Leidse koning van de tapas. In dit knusse restaurantje kun je voor 19,50 (op vrijdag en zaterdag 23,50) onbeperkt, jazeker: onbeperkt tapas eten. De kaart bestaat uit 55 verschillende tapasgerechten die om van te dromen zijn.

  

 

 

 

 

 

6. CHUMMY’S – Breestraat 97

Voordat je verder leest.. Kijk even naar de foto’s, hoe schattig?! Naast een normale Latte American, Flat White of Cappuccino, hebben ze ook specialiteiten als een ‘Milli Vanilli’ (een latte met vanille en slagroom) of Latte met M&M crunch. Zet hem op je to-do-list, want hier hebben ze de lekkerste taartjes en koffie van Leiden.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. PROEFLOKAAL SIJGJE – Morsstraat 6-8

Wil je met meerdere gangen dineren en ben je daarnaast ook een arme student die op zijn centen let? Dan zit je hier op de goede plek!  De hele week door is in Proeflokaal Sijgje een 3-gangen-menu te krijgen voor maar liefst, daar komt ie, 15,95. Dit is exclusief drankjes, maar zeg nou zelf, dit is alsnog een spotprijsje. Ook handig, Sijgje ligt middenin de stad.

 

 

 

 

 

  1. WOKALICIOUS – Haarlemmerstraat 31

Al voordat ik een student was in Leiden, was ik hier al een gelukkige klant. Wokalicious is een klein woktentje aan het begin van de Haarlemmerstraat. Geloof me, hier haal je de lekkerste woks van heel Leiden!

  

 

 

 

 

Zie ik je op één van de hotspots?

Liefs,

Michelle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *