Geen categorie

SpeBi tips!

De zon begint weer te schijnen, heerlijk weer voor een terrasje! En wat is er nou lekkerder op het terras in de zon dan een speciaal biertje (alcoholvrij kan ook natuurlijk). Om jullie wat inspiratie te geven hebben wij hier een lijst met de 10 lekkerste speciaal biertjes voor in de zomer. Probeer ze allemaal eens uit. Als je wil bijhouden welke biertjes je wel en niet lekker vindt, kan je Untappd downloaden, een leuke app waar je al je biertjes in kan scannen en een score kan geven. Je kan zo ook in de gaten houden wat je vrienden drinken en wat ze lekker vinden.

  1. Bloesem Blond van Gebrouwen door Vrouwen. Dit is een redelijk bekend biertje en heb je vast al eens voorbij zien komen. Een blond en fris biertje met bloemen aroma’s.
  2. Kerel Grapefruit IPA. Een iets minder bekend biertje maar erg lekker. Een lichte en fruitige IPA maar niet te zoet. Van deze brouwerij zijn ook Gember Goud en Gin Weizen erg lekkere zomerse biertjes.
  3. IJwit van Brouwerij ’t IJ. Zoals ze naam al doet vermoeden een witbiertje met een lekkere body maar die toch niet zwaar valt (beetje gevaarlijk wel)
  4. Geheim Genoegen. Een Belgische tripel van brouwerij Hommeles, ook dit biertje is wat minder bekend en zul je niet op elk terras tegen komen maar het is wel de moeite waard! Met de fruitige ondertonen er in is het erg lekker bij Nederlandse kaas.
  5. Blonde Aap van Guilty Monkey Brewery. Een blond biertje die eerst een beetje zoet smaakt en een fruitige bittere afdronk heeft. Deze is het lekkerst als je hem ijskoud drinkt.
  6. Lamme Goedzak van de Scheldebrouwerij. Een Belgisch blond biertje vol karakter ook weer met fruitige tonen en een bittere afdronk
  7. Juicy Joker van Kompaan. Een lekkere IPA met tropische vruchten maar niet te zoet. Het wordt gebrouwen in Den Haag dus ook nog eens van dichtbij. Een must try dus
  8. La Chouffe, ook wel het kabouterbier. Dit is een bekend biertje en kom je waarschijnlijk ook sneller tegen op het terras. Het is een blond biertje, lekker fris en fruitig met een lichte koriander smaak.
  9. Birra Moretti. Wil je het bij een lekker pilsje houden dan is Birra Moretti perfect. Het is een glashelder Italiaans biertje met tonen van citroen, ook lekker fris dus.
  10. La Trappe Blond. Het is een toegankelijk, licht prikkelend. Een licht zoete, zacht bittere en moutige smaak.

Allemaal lekkere biertjes om in het zonnetje uit te proberen. Proost vooral met elkaar op Untappd en geniet met mate!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *