Activiteiten Emile,  Studiegebonden

Open up: Jeugdzorg, loverboyproblematiek en verslaving

Dag lieve lezers,

Op donderdag 12 maart organiseert Emile een symposium ter ere van het lustrum. In deze blog zullen we jullie wat achtergrondinformatie geven bij de onderwerpen die tijdens het symposium aan bod komen. Dit zijn jeugdzorg, loverboyproblematiek en verslaving.

We zullen niet te diep ingaan op de onderwerpen, want we willen natuurlijk niet alles al verklappen! 

Bij jeugdzorg kan je denken aan onderwerpen zoals: jeugdbescherming, jeugdreclassering, jeugdhulp en pleegzorg. Het beschermt de belangen van de jeugd en zorgt dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Sommigen menen dat de jeugdzorg te overmatig is. Dit uit zich bijvoorbeeld in mensen die vluchten naar België om overmatige jeugdzorg te ontwijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om uithuisplaatsing. Persoonlijk denk ik zelf dat dat soort maatregelen niet gebeuren zonder reden en het vluchten daarvan niet de juiste optie is.

Tijdens het symposium zal dit misschien duidelijker worden!

Vervolgens wordt het onderwerp loverboyproblematiek besproken. Loverboys zijn mannen of jongens die een liefdesrelatie aangaan met meisjes. Vervolgens manipuleren, chanteren en gebruiken ze geweld tegen deze meisjes. Het doel van de loverboy is om de meisjes te laten werken in de prostitutie of andere illegale sectoren. Die mannen verdienen hier weer veel geld mee. Ze zouden bijna pooiers of mensenhandelaren genoemd kunnen worden… Geen fijne mensen dus!

Tijdens het symposium zullen we over dit onderwerp ervaringsverhalen te horen krijgen en krijgen we meer informatie over wat je kan verwachten in het werkveld.

Als laatste onderwerp wordt in het symposium verslaving besproken. Twee weken geleden is er op deze blog een post verschenen over verslaving. Dat ging specifiek over verslaving aan het internet (Lees deze blogpost vooral nog eens hier terug!). Tijdens het symposium zullen er meer en erg verschillende onderwerpen van verslaving aan bod komen. Er zijn namelijk twee soorten verslavingen: verslavingen aan stoffen en verslavingen aan gedrag of handelingen. Een paar voorbeelden hiervan zijn, respectievelijk: medicijnverslaving en gokverslaving. Weet jij nu onder welk van deze twee categorieën een internetverslaving valt?

Ben je nou erg geïnteresseerd geworden in deze onderwerpen, of was je dat al? Schrijf je dan nu vooral in en kom 12 maart naar het symposium georganiseerd door Emile!

Het symposium vindt plaats op donderdag 12 maart van 18:30-21:30 uur op het FSW. Het lokaal is SB45. De inloop is om 18:15 uur.

Prijs voor leden: gratis.

Prijs voor niet-leden: €4,-

Omdat dit symposium ’s avonds plaatsvindt, zal er (vegetarische) soep met brood aanwezig zijn voor 1 euro.

Schrijf je in via de link: https://emile.codex.link/publicly/subscribeEvent/138

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *