Studiegebonden

Maak kennis met de Opleidingscommissie 2018/2019

Het is alweer bijna Sinterklaas, wat betekent dat de eerste tentamens er op zitten. Na hard werken hebben sommigen de resultaten al terug. Ook heeft iedereen na zijn of haar tentamens een vak evaluatie ingevuld, waar wij mee aan de slag gaan.

 

Wat doet de opleidingscommissie? 

Als opleidingscommissie gaan wij net als andere jaren aan de slag om te zorgen dat jullie klachten en aanmerkingen worden gehoord door Universiteit Leiden. We zien er op toe dat ze besproken worden, zodat het onderwijs binnen de universiteit verbeterd kan worden. We bestaan uit student- en docentleden en vergaderen ongeveer twee keer per maand, waarvan een keer met alleen de studentleden. Hierbij zijn wij, als studentleden, er voor alle Bachelor, Master- en ACPA-studenten.

 

Wie zijn wij en wat kunnen wij?

Dit jaar bestaan we uit zes studentleden, namelijk Annika, Valerie, Isabella, Jasmijn, Ruth en Birthe (zie foto’s). Wij vervullen als studentleden een adviserende rol namens jullie binnen de faculteitsraad. Verder hebben we sinds 2017 zelfs een instemmingsrecht over bijvoorbeeld de wijze van evaluatie, studielast van opleidingen en vakken of de inrichting van praktische oefeningen. Best belangrijk dus!

 

Wat we afgelopen jaar hebben gedaan?

Dit jaar hebben we naast merchandise met gratis potloden bij het tentamen Orthopedagogiek, hebben we een overzicht gemaakt van het Onderwijs en Examen Reglement (OER) zodat jullie weten wat jullie rechten en plichten zijn. Scheelt toch een hoop tijd ;b.

Voor het volledige overzicht van het OER zie de link: https://www.organisatiegids.universiteitleiden.nl/reglementen/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen/onderwijs-en-examenregelingen-pedagogische-wetenschappen

 

Afgelopen jaar zijn er veel klachten binnengekomen van jullie over het van Gesprekstechnieken. Dit hebben we aan de orde gebracht met als gevolg dat er dit jaar specifiekere vragen worden gesteld op de zelf-evaluatie formulieren. Op dit moment wordt er ook nog naar aan het aantal studie uren dat studenten kwijt zijn aan het vak.

Meer weten?

Vorig jaar is advies gevraagd aan ons over hoe het opleidingsbestuur de studenten beter kon bereiken, met als gevolg een Instagram pagina! Je kan ons dus volgen op Instagram en Facebook. De links staan hier ook onder aangegeven.

 

Facebook:  

https://www.facebook.com/ocp.leiden/

Instagram: https://www.instagram.com/explore/locations/743810922400755/opleidingscommissie-pedagogische-wetenschappen-universiteit-leiden/?hl=en

 

Contact

Voor klachten, aanmerkingen of meer informatie kan je natuurlijk ook gewoon mailen naar opleidingscommissiepw@fsm.leidenuniv.nl. Ook is er de Blackboardpagina ‘Opleidingscommissie Pedagogische Wetenschappen’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *