Studiegebonden

Handige gadgets voor studenten

Als student zie je in de collegezaal bijna alleen nog maar laptops. Dit is niet het enige technologische middel wat je in je studentenleven kan gebruiken. Vandaag zet ik voor jullie een aantal handige gadgets voor studenten op een rijtje!

Een laptop kan dus al handig zijn in de collegezaal om zo goed mee te kunnen typen met een snel pratende docent. Nieuw is een iPad of andere tablet om notities mee te maken. Veel heb ik het nog niet gezien maar met een iPad kan je ook handig handgeschreven notities maken op bijvoorbeeld de slides zelf. Zo kan je toch met de hand schrijven, maar staat het wel in een cloud en heb je het altijd bij je op een apparaat!

Een bruggetje tussen een schrift en een tablet is een slim notitieboekje. Dit is een speciaal notitieboek dat met een unieke pen opslaat wat er geschreven wordt. Vervolgens komt er geen inkt op papier maar zorgt de beweging van de pen ervoor dat er geschreven tekst verschijnt op een app. Hiermee is het dus ook opgeslagen in de cloud.

Naast de schrijfmaterialen kan het ook handig zijn om een goede koptelefoon te hebben. Sommigen werken graag in complete stilte in bijvoorbeeld de bibliotheek. Een noise cancelling koptelefoon kan hierbij helpen. Deze koptelefoon creëert een stilte waardoor het rumoer van de omgeving wegvalt. Je kan jezelf helemaal afsluiten. Vaak zijn deze koptelefoons ook draadloos waardoor je vrij kan bewegen tijdens het leren.

Hebben jullie nog tips voor gadgets die jullie niet kunnen missen? Laat het weten in de reacties!

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *