Niet-studiegebonden

Filmaanraders voor in december

De dagen worden weer korter en de nachten kouder. Zomerkleding en leuke outdoor activiteiten (op afstand natuurlijk!) maken plaats voor truien, onesies en warme chocolademelk. Het liefst zou je misschien ook wel de hele dag met een dekentje achter de TV kruipen. Films zijn in deze tijd natuurlijk de ideale oplossing tegen verveling, al helemaal in combinatie met een online Netflix party met je beste vrienden. Speciaal voor alle filmliefhebbers hebben we voor vandaag een lijstje gemaakt met een aantal must-see movies! Om samen te kijken, of alleen 🙂 Dus get comfortable en pak de popcorn er maar bij, want met deze lijst ben je wel even zoet!

The Choice (Netflix)
Allereerst hebben we voor jullie een zoetsappig liefdesverhaal. Dierenarts Travis vind het maar lastig om zich aan één meisje te hechten. Hij geniet volop van zijn leven met vrienden, een mooi huis aan het water en zijn trouwe viervoeter. Zijn nieuwe buurvrouw, Gabby, is geneeskunde student en vind Travis maar onbeleefd. Dat laat ze hem maar al te graag weten. Travis raakt hiervan onder de indruk en probeert haar voor zich te winnen. Langzaam komen de twee dichter bij elkaar en slaan er vonken over bij Gabby. Er is alleen een probleem: ze heeft een serieuze relatie met een van haar collega’s, Ryan. The Choice is een echte emotionele rollercoaster die je elke keer weer weet te raken. Absoluut aan te raden in combinatie met chocola en een hele hoop tissues. 😉

Fisherman’s friends (Amazon prime)
Fisherman’s friends gaat over Danny, een muziekproducent uit Londen die voor een vrijgezellenweekend naar Cornwall gaat. In Cornwall draait alles om de visvangst en Danny wordt dan ook uitgedaagd door zijn baas om het lokale zeemanskoor een contract bij Universal Records aan te bieden. Hij is cynisch, maar gaat deze uitdaging niet uit de weg. Voordat dit hem lukt moet hij het koor nog wel zien te overtuigen om te tekenen, ze vinden namelijk dat de muziekindustrie te veel om roem en rijkdom draait. Danny wordt op de proef gesteld om zijn enthousiasme over te brengen op de groep en wordt ondertussen hopeloos verliefd op het simpele dorpsleven en de dochter van Jim, een man uit het zeemanskoor. Het is een hele gezellig feelgood film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ondanks de feelgood-factor heeft de film ook een goed verhaal en leef je echt mee met de karakters.
 

Split (Netflix)
Voor wie wel tegen een beetje spanning en sensatie kan is Split een echte aanrader. Het verhaal begint met drie meiden die na een verjaardagsfeestje de auto instappen om naar huis te gaan. Daar komen ze natuurlijk nooit aan, want eenmaal in de auto worden ze ontvoerd door Kevin, een man met maar liefst 23 verschillende persoonlijkheden. Nadat ze zijn aangekomen in hun nieuwe kamer, worden de meiden gewaarschuwd voor een nieuwe, extreem gevaarlijke persoonlijkheid. Een persoonlijkheid genaamd “the beast”. Kevin’s andere persoonlijkheden proberen hulp te zoeken, maar komt dit op tijd? Daar kun je maar op één manier achter komen!

The Holiday (Netflix & Videoland)
Kerstliefhebbers opgelet; van deze film zwijmel je helemaal weg. Wat doe je als het allemaal tegenzit in de liefde en je ook geen plannen hebt voor Kerst? Juist ja, dan pak je je spullen en vlieg je naar de andere kant van de wereld. Als de Amerikaanse Amanda online een website tegenkomt voor een huizenruil, besluit ze Iris uit Londen een berichtje te sturen. De meiden spreken af van huis te ruilen en vliegen de volgende dag al naar hun nieuwe vakantiebestemming. Vooral Amanda moet erg wennen: een klein huisje op een afgesloten plek, rijden aan de linkerkant van de weg, het is niet wat ze had verwacht. Amanda is vastberaden om terug te gaan naar LA. Maar dan.. Als Iris’ broer Graham langskomt verandert alles! Ook bij Iris vliegen er vonken over als ze kennismaakt met Amanda’s buurman, Arthur. Een echte feel-good movie!

Letters to Juliet (Netflix)
Dan blijven we nog even in de romantische sferen met Letters to Juliet. Deze film vertelt het verhaal van Sophie, die samen met haar verloofde Victor afreist naar het mooie Verona, om nog even samen te zijn voordat ze gaan trouwen. Maar Victor heeft andere plannen. Hij staat op het punt een nieuw pasta restaurant te openen in New York en is druk bezig met het vinden van de beste leveranciers en streekproducten. Sophie besluit in haar eentje op pad te gaan en gaat naar Casa di Giulietta, het huis van van Julia uit Romeo en Juliet. Wat ze daar ziet is opmerkelijk: elke dag schrijven tientallen vrouwen brieven aan Julia, die aan het einde van de dag worden meegenomen door Julia’s secretaresses, vier vrouwen die alle brieven beantwoorden.

Achter een steen in de muur van Julia’s huis vindt Sophie een oude brief van Claire, die Julia 50 jaar geleden een brief stuurde over de liefde van haar leven, Lorenzo. Sophie besluit haar brief te beantwoorden. De volgende dag komt ze Claire en kleinzoon Charles tegen. Claire is vastbesloten om Lorenzo te zoeken en nodigt Sophie uit om mee te gaan. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige problemen in het liefdesparadijs van Sophie en Victor… Laat je verrassen, want er zitten heel wat wendingen in deze film. Als je net als ik van films met een ‘happy ending’ houdt, dan moet je deze zeker een kans geven!

The princess switch: switched again (Netflix)
The princess switch: switched again is het vervolg op de vorige kerstfilm the princess switch. Ik vond het tweede deel een stuk toffer! Dus mocht je deel 1 niks vinden, dan moet je deel 2 echt nog een kans geven! 

In deel 1 ging de film voornamelijk over de wissel tussen twee prinsessen, die qua uiterlijk identiek leken! The princess switch: switched again gaat daarin nog een stapje verder, want nu wisselen er 3 prinsessen! Prinses Margaret van Montanaro blijkt namelijk nog een identiek achternichtje te hebben. Het achternichtje heet Fiona en is vals, losbandig en staat de kroning van Prinses Margaret behoorlijk in de weg. Dit geeft de film net dat scherpe randje wat in deel 1 ontbrak.

Tot slot gaat de film over de liefde tussen Prinses Stacy en haar prins Edward, de crush van Kevin op Prinses Margaret en speelt heel de film zich af in de decembermaand en is heel het koninkrijk bedolven onder een dikke laag witte sneeuw & kerst!

Love Actually (Netflix & Videoland)
Het sneeuwt en het is december in Engeland: Welkom in love actually! In plaats van 1 verhaal, volgt love-actually 10 verschillende verhalen in de decembermaand. De verhalen gaan over liefde, geluk, onzekerheid, frustratie, zorgzaamheid, seks, knappe mannen en verleiding. Op de één of andere wijze hebben alle verhalen wel met elkaar te maken. In de film komt van alles voorbij. Een bruiloft met een hoop jaloerse blikken,  de nieuwe premier van Engeland die toevallig heel knap én vrijgezel is, een popster die heroïne verslaafd is en probeert zijn vergaande carrière te redden met een hulpeloze kerstsong, een man die net zijn vrouw is verloren, een schaamtelijke crush op je collega en ga zo maar door! 

De film zit boordevol bekende Engelse acteurs als Hugh Grant en Bill Nighy! Het ene moment kom je om van het lachen en het andere moment grijp je naar een pak tissues. De kerstfilm die je gezien moet hebben!

Kill Bill 1&2 (Videoland)
Voor echte liefhebbers van Tarantino zijn beide delen van Kill Bill nu op Videoland te zien. De eerste film begint met een bloederige scène waarbij je als kijker gelijk midden in het verhaal wordt gegooid. Gelukkig wordt het verhaal steeds duidelijker en vond ik de films eigenlijk wel goed te volgen! In de eerste scène maak je kennis met “The Bride”. Haar naam weten we op dat moment nog niet, maar wat we wel weten is dat ze zwanger is. Op haar eigen bruiloft worden zij en al haar gasten neergeschoten door Bill, leider van de Deadly Viper Assassination Squad. Ze overleefd de schietpartij, maar ontwaakt pas na vier jaar uit een diepe coma. Beide filmdelen bestaan uit vijf hoofdstukken waarin “The Bride” wraakt neemt op de leden van de Deadly Vipers. In elk hoofdstuk neemt ze het op tegen nieuwe leden en elke keer komt ze een stukje dichtbij haar einddoel: het vermoorden van Bill. Ik vond dit leuke, maar erg spannende films. Voor iedereen die net als mij geen fan is van bloed zijn deze films alsnog goed te zien. In de beginscène raad ik je dan wel aan om even weg te kijken, maar daarna kan je het verhaal gewoon weer oppakken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *