Bestuur,  Studiegebonden

Een week uit het leven van… de voorzitter van Studievereniging Emile

Lieve lezer,

Ik ben Naomi Booman en dit studiejaar (2018 – 2019) ben ik de voorzitter van Studievereniging Emile. Aan de hand van onderstaand overzicht wil ik jullie een kleine kijk in mijn leven geven. Hoe zou de week van een voorzitter er uit kunnen zien? Wat houdt het zijn van een voorzitter in? Met welke activiteiten heb je te maken? Heb je naast het bestuursjaar nog ruimte voor andere dingen of ben je echt vijf dagen per week met het bestuursjaar bezig? Op al deze vragen krijgen jullie antwoord doordat ik afgelopen week beschrijf.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen! Wellicht word je zelfs zo enthousiast dat je zelf ook voorzitter zou willen worden. Dat kan! Wij zijn namelijk op zoek naar het 30e bestuur van Emile. Voor vragen of informatie kunnen jullie altijd bij mij terecht en mailen kan naar emile@fsw.leidenuniv.nl.

 

Liefs en veel leesplezier,

Naomi

 

Maandag 4 februari

Vandaag kom ik om 10.30 uur aan op het FSW. Felice, de penningmeester van Emile, is al aanwezig in ons verenigingshok en we hebben het even over het weekend. We bespreken vervolgens kort een aantal zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en om 11.00 uur vertrek ik naar een vergadering voor het FSW-feest. Namens Emile organiseer ik samen met drie andere bestuursleden van Itiwana, SPIL en Labyrint een facultair feest met als thema ‘Freek’s Safari Wednesday’. Tijdens deze vergadering bespreken we bijvoorbeeld de kaartverkoop, de promotie en de versiering. Het is heel erg leuk om contact te hebben met andere verengingen en om een gezamenlijke activiteit te organiseren. Je leert ontzettend veel van de samenwerking, omdat iedere vereniging dingen op haar eigen manier doet. Op die manier leer je van elkaar en daarnaast is het gewoon gezellig.

Na de vergadering ga ik terug naar het hok om even te lunchen. Het hok voelt tijdens mijn bestuursjaar echt als een soort thuis. Ik ben er heel vaak te vinden. Niet alleen om dingen voor Emile te doen, maar soms ook om tussen activiteiten en vergaderingen door even te chillen. Van chillen komt vandaag echter weinig terecht, omdat ik nog een aantal dingen moet regelen. Ik kruip snel achter de computer en begin met het maken van de agenda voor de bestuursvergadering. Als voorzitter is het mijn taak om te zorgen dat er voor iedere bestuursvergadering een agenda aanwezig is. Naast het maken van de agenda rond ik nog een aantal taken af en om 15.00 uur besluit ik te vertrekken.

Als ik thuis kom geef ik twee kinderen bijles (tsja, er moet toch geld verdiend worden…) en ’s avonds ga ik even naar stal om het paard te rijden.

 

Dinsdag 5 februari

Vandaag gaat de wekker op tijd. Niet omdat ik op tijd bij een vergadering of activiteit moet zijn, maar omdat ik naar de EFTELING ga! Dit toont aan dat er naast het bestuursjaar genoeg tijd overblijft voor andere leuke dingen. Zoiets kan niet elke dag natuurlijk, maar wanneer je er tijd voor vrij maakt is het zeker mogelijk. Ik zorg er wel altijd voor dat ik altijd bereikbaar blijf, mocht er onverwachts toch iets belangrijks besproken moeten.

Rond 20.00 uur kom ik thuis van de Efteling en besluit ik nog even de tekst door te lezen die alle bestuursleden geschreven hebben voor het bestuur interesse boekje. We hebben met elkaar afgesproken dat alles vanavond af moet zijn, zodat het boekje morgenochtend naar de drukker kan. Daarna val ik als een blok in slaap, doordat ik de hele dag rondgelopen heb (pffffoe, meer dan 20.000 stappen geef de stappenteller van mijn iPhone aan).

 

Woensdag 6 februari

Woensdag is een drukke, maar leuke dag. Eerst ga ik ’s ochtends vroeg naar stal om het paard te rijden en de paarden eten te geven. Daarna moet ik mij haasten om te douchen en op tijd in de trein te zitten, zodat ik nog op tijd bij de vergadering met de Opleidingscommissie Pedagogische Wetenschappen aanwezig kan zijn. Tijdens deze vergadering bespreek je met student- en docentleden van de Opleidingscommissie zaken die belangrijk zijn binnen de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Je neemt bijvoorbeeld de evaluatieformulieren door die studenten na het maken van een tentamen invullen. De Nationale Studenten Enquête (NSE) wordt ook besproken en zo zijn er nog een aantal zaken die besproken worden tijdens een OCP vergadering.

Na de vergadering met de OCP moet ik naar een vergadering met de Feest- en Borrelcommissie (FeBo). Zij organiseren dit jaar 3 feesten, 1 nieuwjaarsborrel en twee niet-studie gebonden activiteiten. Ik heb deze commissie onder mij, wat inhoudt dat ik bij de vergaderingen aanwezig ben en bij hou of alles binnen de commissie goed loopt. In maart organiseren we een feest samen met een andere vereniging, dus tijdens deze vergaderingen worden thema’s, versieringen en locaties besproken.

Na de vergadering met de FeBo ga ik terug naar het hok om e-mails te beantwoorden en taken af te ronden. We gaan volgende week naar Malaga, dus ondertussen zoek ik op hoe het weer in Malaga is en bekijk ik welke leuke dingen er allemaal te doen zijn in Malaga. Ik heb er zoveel zin in! Om het een en ander alvast voor de reis door te nemen gaan we samen met de ReisCommissie uiteten bij Bregje. Na het etentje gaan we door naar de Keyzer voor de kennismaking van de reis. Er is een hele grote groep aanwezig bij de kennismaking. Er wordt verteld wat de planning van de reis is en door middel van een spel maken we kennis met degene die mee op reis gaan.

 

Donderdag 7 februari

Vandaag heb ik van 11.00 uur tot 14.00 uur hokdienst. Ieder bestuurslid heeft één keer per week hokdienst. Dit houdt in dat je in het hok zit en beschikbaar bent als er mensen in het hok langskomen met vragen of om samenvattingen te kopen. Je hokdienst is ook het perfecte moment om alle taken die je hebt zo ver mogelijk af te krijgen en af te ronden. Wanneer je deze tijd goed benut hoef je minder, of zelfs helemaal niets, thuis te doen.

Na mijn hokdienst, om 14.00 uur, begint de carrièremiddag. Ik hou samen met Felice een praatje over de master orthopedagogiek, daarna volgt een workshop van de careerservice met als thema ‘Wat heb ik een werkgever te bieden?’ en tot slot zijn er allemaal bedrijven waarbij je langs kan lopen voor uitleg en informatie. Laurence, Commissaris Onderwijs, heeft dit samen met haar commissie georganiseerd. Omdat ik als voorzitter tijdens deze middag in principe niets hoef te doen mag ik zelf ook rondlopen en bij de bedrijven langs gaan. Het is heel interessant!

Na de carrièremiddag hebben we om 18.00 uur een bestuursvergadering. Ik leid deze vergadering, regel hiervoor de agenda en een lokaal en hak knopen door wanneer dit moet gebeuren. Tijdens deze vergadering nemen we altijd door hoe het binnen elke commissie gaat en bespreekt ieder bestuurslid de punten die zij tegengekomen is. We vergaderen altijd één keer per week. Het is heel fijn om te weten waar iedereen mee bezig is en hoe het loopt binnen de commissies.

Na de bestuursvergadering gaan we met zijn vijven naar de Keyzer voor een bestuursvoorlichting. We zijn nu halverwege het jaar en dat betekent dat we op zoek moeten gaan naar het 30e bestuur. Tijdens de voorlichting kan iedereen zijn of haar vragen stellen en geeft ieder bestuurslid een praatje over wat haar functie inhoudt.

 

Vrijdag 8 februari

De week vliegt echt voorbij. Vandaag heb ik om 12.00 uur een VerO. VerO staat voor Verenigingen Overleg. Van alle verenigingen van het FSW is de voorzitter aanwezig, de assessor is aanwezig en er is altijd iemand aanwezig van het StOP (Studievereniging Overleg Platform). Daarnaast komt er tijdens deze vergadering iemand van ELCID langs om het een en ander uit te leggen over een verandering.

Na het VerO gaan we met zijn allen op de fiets naar het Academiegebouw. Vandaag viert Universiteit Leiden namelijk haar 444 verjaardag (Dies Natalis). Dit betekent dat er een cortège (een soort optocht) is van studenten- en studieverenigingen en hoogleraren. We lopen met zijn allen van het Academiegebouw naar de Pieterskerk. Daar wordt gesproken door een aantal professoren en aansluitend is er een borrel.

Na de borrel ga ik lekker naar huis om samen met vriendinnen te vieren dat het weekend weer is begonnen. Proost!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *