Bestuur,  Studiegebonden

Een week in het leven van… de Commissaris Onderwijs

Hoi allemaal,

 

Ik ben Laurence van Lier en dit jaar vervul ik binnen het bestuur de functie van Commissaris Onderwijs. Dit jaar zit in de het vierde jaar van Academische Pabo. Deze week geef ik jullie een kijkje in mijn leven. Dit is een gemiddelde week waarin verschillende taken van mijn functie vervul. Wel is natuurlijk elke week anders, wat het leukste is!

Ben je na het lezen enthousiast geworden om volgend jaar de Commissaris Onderwijs van Emile te worden? Dat kan! Wij zijn namelijk op zoek naar het 30e bestuur van Emile. Voor vragen of informatie kunnen jullie altijd bij mij terecht of je kan mailen naar emile@fsw.leidenuniv.nl.

 

Veel leesplezier!

Liefs,

Laurence

 

Maandag

De week begint rustig. Doordat ik pas om 13.00 uur een vergadering heb, kan ik uitslapen. Wel vertrek ik al wat eerder naar de universiteit om in het Emile-hok wat dingen van mijn to do lijst af te strepen. Zo zijn er een paar samenvattingen op. Deze moeten besteld worden bij de printshop. Ook zijn er twee nieuwe samenvattingen ingestuurd, die ingekocht moeten worden. Tenslotte bel ik nog met de boekenleverancier voor een vraag over de boekenlijst. Zoals altijd vergeet ik weer de tijd en moet ik haasten om nog net op tijd te komen voor de vergadering. Ik heb een vergadering met de Academische Pabo Commissie (AcpaCo). We zetten vandaag de puntjes op de i voor de activiteit van 20 februari aanstaande.

 

Dinsdag

Op dinsdag loop ik altijd stage. Dit jaar loop ik stage in groep 5 op een basisschool in Leiden. Dit is gelukkig niet zo ver van mijn huis, dus ik ga lekker fietsen. Ondanks dit drukke jaar, loop ik normaal gesproken elke maandag en dinsdag stage. Dit is prima te combineren met het bestuursjaar. Na deze drukke dag doe ik nog wat boodschappen. Daarna ga ik lekker chillen op de bank en mij opladen voor de komende drukke dagen.

 

Woensdag

Vandaag heb ik het eerste college van het nieuwe semester. Dit blok volg ik twee vakken. Na het college haast ik mij naar het Emile-hok om het maandoverzicht van februari te gaan flyeren. Ook heb ik vandaag hokdienst. Het hok is van 11.00-14.00 open. Tijdens de hokdienst beantwoord je vragen van leden en verkoop je samenvatting. Deze maand kan iedereen de NSE invullen in het Emile-hok op woensdag. Om die reden is het wat drukker, erg gezellig dus! Als er niemand in het hok is, dan beantwoord ik wat mailtjes en bel ik naar een instelling voor een vraag over een excursie. Na mijn hokdienst ga ik snel naar het station om naar de fysiotherapeut te gaan. Vervolgens haast ik mij snel weer terug naar Leiden om uiteten te gaan met mijn bestuursgenootjes en de Reiscommissie. Aansluitend gaan we naar de reis kennismaking. We gaan namelijk van 14-18 februari naar Malaga!

 

Donderdag

Ook vandaag had ik een vol programma. Ik begon deze ochtend met een vergadering met de DiesCommissie. Op dit moment zijn wij nog de laatste dingetjes aan het regelen voordat de activiteiten bekend gemaakt kunnen worden. Na deze vergadering ga ik snel naar het Emile-hok om de laatste dingen te regelen voor de carrièremiddag van straks. De carrièremiddag wordt georganiseerd door de Carrière- en AlumniCommissie (CalCie). Na de carrièremiddag eet ik gezellig met mijn bestuursgenootjes in het hok. Vervolgens hebben wij een bestuursvergadering. Hierin bespreken we waar we mee bezig zijn en wat er allemaal gebeurd is de afgelopen week. We vergadering 1x per week. Aansluitend hebben wij de bestuursinteresseborrel.

 

Vrijdag

TRING!! Vandaag gaat de wekker weer vroeg, want ik heb college om 9.00 uur. Na dit college is het weer tijd om te flyeren. Daarna regel ik nog de laatste dingen voor de workshop kinderyoga van aankomende maandag. Deze workshop wordt georganiseerd door de StudiegebondenCommissie (StuCo). Ik ga vervolgens naar huis om mij om te kleden. Vanmiddag is namelijk de Dies van de universiteit. Hier gaan wij heen in bestuurspak. Bij de borrel heb je de gelegenheid om bij te praten met andere besturen, erg gezellig dus! Na deze drukke, maar erg leuke week, pak ik mijn koffers om naar mijn ouders te gaan.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *