Geen categorie

Een blauwe dag, een rooskleurige toekomst: Het aangaan van Blue Monday

Aankomende maandag is het zover: Blue Monday, de derde maandag van januari. Deze wordt vaak beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. Er zijn veel redenen waarom deze dag een slechte reputatie heeft; na de feestdagen zijn veel mensen in financiële problemen, het weer is vaak slecht en de motivatie om de goede voornemens van het nieuwe jaar waar te maken is vaak verdwenen.

Maar waarom laten we ons leiden door deze negatieve gedachten? Waarom laten we een dag van het jaar ons humeur bepalen? Het is belangrijk om ons te realiseren dat ons humeur en onze gedachten niet bepaald worden door de dag, maar door onze eigen perspectieven en keuzes.

Laten we Blue Monday zien als een nieuwe start. Een dag waarop we ons bewust kunnen worden van onze problemen en ons kunnen richten op hoe we deze kunnen oplossen. We kunnen deze dag gebruiken als een aanzet tot verandering en ons richten op positieve actie. Dit is de dag waarop we onze gezondheid op de eerste plaats kunnen zetten, door bijvoorbeeld een gezonde maaltijd te koken of een wandeling te maken in de natuur. We kunnen onze carrière of opleiding verbeteren, of zelfs contact opnemen met oude vrienden waarmee we al een tijd geen contact hebben gehad.

Laten we ons concentreren op de dingen waar we dankbaar voor zijn, in plaats van ons te concentreren op wat er misgaat in ons leven. Dankbaarheid kan ons helpen om ons humeur te verbeteren en ons perspectief te veranderen. Probeer elke dag een paar dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, of het nu kleine of grote dingen zijn. Dit kan je helpen om het grotere plaatje te zien en je te realiseren dat er ook positieve dingen zijn in je leven.

We moeten ook onthouden dat het oké is om niet oké te zijn. Het is belangrijk om toe te geven dat we soms slechtere dagen hebben en dat dit normaal is. In plaats van onszelf te veroordelen voor het hebben van een slechte dag, kunnen we ervoor kiezen om ermee om te gaan op een gezonde manier. Dit kan betekenen om het uit te praten met een vriend, professionele hulp zoeken of een wandeling maken. Het is belangrijk om hulp te zoeken en te weten dat je er nooit alleen voor staat. En onthoud: ook deze Blue Monday gaat voorbij <3 en dan ben je een jaar lang van hem af!! Dus mocht deze dag je zwaar vallen, koop wat extra chocola, kruip lekker in bed en doe vooral wat goed voelt voor jou. 

Liefs, 

de Publico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *