Niet-studiegebonden

De leukste eet- en drinkspots in Leiden en omgeving!

De winter is weer gearriveerd, wat in Nederland helaas betekent: veel regen, kou en rotweer. Dat maakt het extra vervelend nu weer met de nieuwe coronamaatregelen tot 17:00. Lekker een avondje uit of uiteten om de winter door te komen zit er niet meer in. Maar niet getreurd! wij hebben een aantal goede tips om alsnog de winterdagen door te komen maar dan overdag! Zo voorkom je, hopelijk, een winterdipje.

  • Choco

De eerste tip die natuurlijk niet vergeten kan worden is: warme chocolademelk. Dit is altijd lekker om in de winter te drinken, om ergens af te halen of ergens binnen in een cafeétje te gaan zitten. In Leiden bij chocolate company kun je ook een hele lekkere ‘high choc’ doen! Ze hebben daar meer dan 50 verschillende smaken chocolade lollies die je in je warme melk kunt dippen.

Andere plekken in Leiden waar je lekkere chocolademelk kan halen zijn onder andere: Het Barista Café, voor af en toe, Chummy coffee & de Yoghurt Barn. Ga al deze tentjes in Leiden zeker eens een keer uitproberen!

  • High Gin

Tegenwoordig verzinnen restaurants allerlei opties als alternatief voor de klassieke high tea. Een leuke tip is een high Gin, je krijgt hierbij meerdere rondjes gin tonics met bijpassende hapjes. In Leiden kun je hiervoor terecht bij Grand Café van Buuren (nu is er zelfs €5,- korting volgens de website). Hier hebben ze niet alleen high gin, maar ook high wine, high bier, high whiskey en zelfs high cocktail.

Wil je er een dagje van maken en een keer een andere stad bezoeken in de buurt dan zijn er in Delft ook een aantal leuke opties. Zoals Sevenhills, een restaurantje in de Amerikaanse stijl. Hier krijg je drie Gin Tonics met bijpassende hapjes.

  • Jeanpagne

Wil je een keer wat anders dan een standaard eetcafé dan is Jeanpagne in Leiden een leuk idee. Dit is een aperitiefbar in Franse stijl, en zoals de naam al doet vermoeden schenken ze veel verschillende soorten champagne en wijn. Bestel een luxe lunch of ga lekker uitgebreid borrelen. Absoluut een leuke ervaring, anders dan normaal. Let wel even op de openingstijden, door de maatregelen zijn ze voorlopig open van woensdag tot en met zondag.

  • Barlokaal

Ook Barlokaal is zo een leuk plekje dat anders is dan de andere eetcafés in Leiden. Je kunt daar nu terecht voor all-day breakfast en lunch. Je kunt losse dingen van de kaart bestellen, maar ze werken hier ook met het concept ‘shared dinning’. Zo kun je meerdere gerechtjes delen en proeven, dat maakt het kiezen van de lekkere kaart iets makkelijker.

  • Tabú

De laatste tip is Tabú in Leiden een Latijns-Amerikaans tentje. Ze hebben hier authentieke gerechten en bijzondere combinaties als je een keer wat anders wil proberen. Het is erg sfeervol binnen, dus leuk om hier een uitgebreide middag door te brengen. Ook hebben ze er veel verschillende cocktails en bites.

Wij wensen jullie heel veel plezier met deze leuke tips in Leiden en zijn benieuwd wat jullie er van vinden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *