Geen categorie

Heel Holland kijkt ‘Heel Holland bakt’

Het zondagavondprogramma ‘Heel Holland Bakt’ lijkt wel steeds bekender te worden. Komende zondag is helaas alweer de finale waarna we het programma weer lange tijd moeten missen. Families die als traditie elke zondag met (zelf gebakte of zelf gehaalde) taart op de bank zitten te kijken naar de steeds moeilijkere opdrachten kunnen elk seizoen opnieuw van dit programma blijven genieten. En heel eerlijk, wie vindt het nou niet leuk om naar taarten te kijken? Het leuke aan dit programma is dat het niet geheel in het teken van taart staat. Elke week heeft een eigen thema, en zo zitten er ook weken in waar koekjes, cake, tulbanden of brood gemaakt moeten worden. Wij als Blogcommissie genieten van dit programma én bakken regelmatig zelf ook. Of onze baksels van hetzelfde niveau zijn laten we in het midden maar als we een recept van het afgelopen seizoen zouden moeten maken, zou dit onze voorkeur hebben:

Laura’s favoriete recept:

Laura’s favoriete recept komt uit de broodweek en is gemaakt door Sabine (zij moest helaas in de halve finale de tent verlaten). Dit recept heet ‘Ontbijtje onder de Eiffeltoren’ en bestaat uit vlechtbrood, zelfgemaakte jam, een gekookt ei en een espresso. Hoewel de Eiffeltoren zelf niet eetbaar is, ziet dit er ook ontzettend lastig uit om in elkaar te zetten. Het is Sabine erg goed gelukt, nu Laura nog!

https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/ontbijtje-onder-de-eiffeltoren/

Eva’s favoriete recept:

Onze eigen crêpebakster zou de bananenpannenkoekentaart van Ellen (ook zij viel helaas in de halve finale af) willen maken. Aan de buitenkant lijkt dit op een normale taart, maar wanneer Robèrt deze doorsnijdt, komen er heel veel lagen aan pannenkoeken tevoorschijn. Verder bevat de taart een bananen-slagroom vulling en karamelsaus. Ellen, die af en toe een tikkeltje gestrest was en tijdsnood had, heeft met deze taart vele complimenten weten te krijgen!

https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/bi-ba-banoffee/

Marons favoriete recept:

Of Maron het ziet zitten om dit te maken is nog de vraag, want ook dit recept is weer een uitdaging (verrassend?). Rianne, al een tijdje uit de tent, maakte een tiramisutaart van een schuimbodem, mascarponeroom en chocoladebiscuit. Om deze taart heen zitten zelfgemaakte lange vingers. Een hele klus dus, maar wel ontzettend lekker!

https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/om-je-lange-vingers-bij-af-te-likken/

Jorieke’s favoriete recept:

Jorieke’s favoriete recept komt ook uit de broodweek en heet ‘Picknick bij de Big-Ben’.  Finalist Elizabeth maakte verschillende soorten brood, namelijk een pan de jamon (een Venezolaans kerstbrood met ham, spek, rozijnen en olijven) en scones met jam. De Big-Ben is niet te eten maar ook deze ziet er fantastisch uit.

https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/picknick-bij-de-big-ben/

Myrthe’s favoriete recept:

Sabine maakte een macarontoren met 3 verschilllende soorten chocolademacarons. Deze zijn gevuld met verschillende smaken ganache: een groene macaron met pistache ganache, een oranje macaron met mango-passievrucht ganache en een bruine macaron met chocolade ganache. Het bedenken van dit bouwerk is al een klus, maar voor de toren in elkaar zetten heb je al helemaal stalen zenuwen nodig!

https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/chocolade-trio/

Maar wie wint nu komende zondag de spannende finale? Ik heb mijn commissieleden gevraagd naar hun voorkeur voor een winnaar. Dit is wat wij denken en hopen:

Laura: Eric

Eva: Thijs

Maron: Eric

Jorieke: Thijs

Myrthe: Thijs

We gaan het zien!

Heb jij na het lezen van deze blog zin gekregen om één van deze recepten te maken? Stuur ons dan een foto van het eindresultaat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *