Geen categorie

2023 wrapped

Happy new year!! 2023 is tot een eind gekomen en het leek ons leuk om nog even terug te blikken op wat er nu allemaal is gebeurd afgelopen jaar! Dus nu speciaal voor jullie in plaats van een spotify wrapped, een 2023 nieuws wrapped 😉

Nieuws uit 2023

We zullen eerst terugblikken op een aantal nieuwsberichten uit 2023. We hebben een aantal grote gebeurtenissen op een rij gezet, die 2023 hebben gevormd tot een jaar dat we niet snel zullen vergeten. 

Op 6 februari vond er in de nacht een erg zware aardbeving plaats in delen van Zuid-Turkije en Noord-Syrië. Op 20 en 25 februari volgden opnieuw zware aardbevingen. Er werden meer dan 11.000 gebouwen verwoest en er zijn zo’n 23 miljoen mensen getroffen door de aardbevingen en naschokken. Gelukkig kwamen er veel mensen in actie! De organisaties achter Giro555 hebben heel Nederland opgeroepen om in actie te komen voor de mensen in Turkije en Syrië. Er werd ruim 127 miljoen euro opgehaald.


Op 6 mei werd Charles III op 74 jarige leeftijd, officieel gekroond in Westminster Abbey in Londen. Zijn vrouw Camilla werd koningin. De ceremonie werd door miljoenen mensen wereldwijd bekeken. 

Een mini duikboot – The Titan – kwam in juni wereldwijd in het nieuws. De duikboot was verdwenen tijdens een excursie naar het wrak van The Titanic. Achteraf is gebleken dat alle 5 inzittenden zijn omgekomen, doordat The Titan is geïmplodeerd. 

Op 7 juli 2023 is het kabinet-Rutte IV na anderhalf jaar gevallen. De partijen konden het niet eens worden over het asielbeleid. Op 10 juli maakte Mark Rutte bekend dat hij de politiek ging verlaten. 

Prinses Alexia werd vorig jaar in juni 18 jaar, wat betekende dat ze op 19 september voor het eerst aanwezig was op Prinsjesdag. 


Op 7 oktober voerde de Palestijnse beweging Hamas een grootschalige aanval uit op Israël. Hamas vuurde vanuit de Gazastrook zeker 3500 raketten af op Israëlische plaatsen in de grensstreek. Als reactie hierop verklaarde Israël de oorlog aan Hamas. 

Muziek

In November verscheen er een foto op social media van de Britse popartiest Harry Styles, die bekendstaat om zijn lange bruine lokken, waarop te zien is dat hij zijn haar heeft gemillimeterd. Veel fans waren er niet gelijk enthousiast over en op X werden allerlei grappen gemaakt. Hier zijn er een paar:

We gaan nog even door over Harry Styles. Afgelopen jaar op 22 juli kwam de tour van Harry, ‘Love on tour’, tot een eind. Deze tour bestond uit 169 shows verspreid over de hele wereld! Na bijna twee jaar optreden heeft deze tour meer dan 600 miljoen dollar opgeleverd!!😱 

Dan nu de volgende grote muziektour, de Era’s tour van Taylor Swift. Dit zal niemand ontgaan zijn door alle filmpjes en foto’s op social media. Deze tour is bedacht, omdat Taylor voor 3 albums, ‘Lover’, ‘Folklore’ en ‘Evermore’, niet op tour kon door de pandemie. Het album ‘Midnights’ uit 2022 werd ook opgenomen in de tour en ook de bekendste nummers van oudere albums. De tour gaat nog door in 2024 en het totaal aantal concerten dat nu zijn geweest en nog gepland staan is 149. Tot nu toe heeft de tour al 1,04 miljard dollar opgebracht (voor de beeldvorming $1,040,000,000). Ook is er in 2023 een film uitgekomen over deze tour. 

Dan gaan we het nu even hebben over muzieknieuws binnen Nederland. Het jaarlijkse Eurovisie Songfestival. Dit jaar mochten de Nederlandse artiesten die Nederland wilden vertegenwoordigen zich daar zelf voor aanmelden voor het eerst in jaren. Hierbij moet je denken aan Kris Kross Amsterdam, Stefania, Bankzitter en Bizzey met Kraantje Pappie. Uit al deze aanmeldingen is de Friese artiest Joost Klein gekozen! Je kan hem misschien kennen van het nummer ‘Ome Robbert’ of ‘Fryslân bob’.

Festivalgangers gaan wild bij Noord Nederlands Orkest op lowlands

Tot slot was er afgelopen zomer op het festival Lowlands een leuk moment wat je wellicht voorbij hebt zien komen op social media. Op Lowlands speelde het Noord Nederlands Orkest. Ze speelde de negende symfonie van Beethoven en het publiek ging helemaal los!💃🕺

Fashion 

Het nieuwe jaar is aangebroken en er staan ons weer een hele hoop nieuwe fashion trends te wachten. Maar laten we eerst even terugblikken op enkele grote trends van het afgelopen jaar. Weet jij al welke trends je meeneemt naar dit jaar en welke je het liefst zo snel mogelijk weer achter je laat? 

Ten eerste behoorden de Crocs in 2023 weer tot de schoenentrends van de lente en zomer. Schoenen die je echter in het dagelijks leven waarschijnlijk wat vaker langs hebt zien komen, zijn Uggs. De comfortabele schoenen hebben het afgelopen jaar officieel een comeback gemaakt! 

De modekleur van 2023 was de kleur rood. De kleur werd veel gebruikt als subtiele toevoeging, bijvoorbeeld door rode laarzen of een rode tas te dragen. 

Ook strikjes werden het afgelopen jaar veel gebruikt om een outfit of haarstijl op te fleuren. 

De meningen over deze trend zijn erg verdeeld, maar ook de low waist jeans hebben zeker een comeback gemaakt in 2023!

Na de micro tasjes die vooral in 2021 een grote trend waren ging het het afgelopen jaar juist volledig de andere kant op, hoe groter hoe beter. Grote, praktische (schouder)tassen waren het afgelopen jaar veel te zien.

Media

Dit is je waarschijnlijk ook niet ontgaan, de Barbie film en Oppenheimer. Twee films die het allebei ontzettend goed hebben gedaan in de bioscoop afgelopen jaar. De films waren tegelijkertijd in de bioscoop en er ontstond een nieuw fenomeen: ‘Barbenheimer’, het sterke contrast van een fantasycomedy en een biografische thriller gecombineerd. De films hebben samen ongeveer 2,4 miljard dollar opgeleverd.

Nederland zou Nederland niet zijn, als wij niet overal een tompouce versie van zouden maken. Dit gebeurde in 2023 ook. Er werd een croissant gecombineerd met een tompouce en dit werd de crompouce 😀 Het duurde niet lang voordat de crompouce overal te verkrijgen was.

Dan gaan we nu even wat verder in op het nieuws over verschillende influencers. Dit jaar hebben Jade Anna van Vliet en Gio Latooy definitief een punt gezet achter hun relatie. Dit hebben ze bekend gemaakt via een video op youtube. Dit werd veel gedeeld op social media. Ondertussen hebben zowel Jade als Gio een nieuwe relatie, wat ook aardig veel aandacht trekt in de media.

We gaan door naar het volgende influencer-koppel: Enzo en Myron. Het stel maakte op 29 november bekend dat ze in verwachting zijn. Ze worden trotse mama en papa van een jongetje.👶🏼🩵 Mocht je dit willen volgen, ze plaatsen elke vrijdag een babyvlog en in de dagelijkse vlogs van Enzo zit ook het een en ander verwerkt 🙂

Op 6 september gebeurde er iets schokkends. Een 41-jarige man is op het mediapark twee keer het BNN-VARA gebouw ingelopen en heeft gevraagd naar Tim Hofman. Bij de tweede keer gaf hij ook aan waarvoor hij kwam, hij wilde Tim doodschieten. Volgens de man is de presentator ‘extreemlinks en een woke gevaar voor zijn kinderen en het land’. Op 19 oktober kwam er een aflevering van BOOS online waarin ze dit moment bespreken met het hele team (zie de link als je geïnteresseerd bent 😇)

Op 22 november opende er in hartje Rotterdam een restaurant wat veel mensen al jaren kennen, maar nog nooit hebben gegeten; FC kip. Mensen vanuit het hele land kwamen naar Rotterdam Centrum om het eten te proeven. De verwachting was dat het redelijk druk zou worden, maar het werd zo druk dat de trams door het centrum werden omgeleid. Jandino heeft als zijn alter-ego Judeska een filmpje opgenomen waarin hij verteld dat mensen beter de dag erna kunnen komen vanwege de extreme drukte. Om Judeska even te quoten: “Ik ben blij met deze liefde, maar blijf weg met je graftakkenface vandaag.”

Afgelopen jaar is er veel gepubliceerd in de media, maar het mediaplatform Twitter heeft afgelopen jaar ook een verandering ondergaan. Elon Musk kocht in 2022 Twitter en hij maakte op 23 juli bekend dat Twitter X zou gaan heten. Dus het iconische blauwe vogeltje is verdwenen en daar staat nu een X. 

Als laatste nieuwtje van deze nieuws wrapped gaan we het hebben over over de Top 2000, of moet ik zeggen de Top 2500. Afgelopen jaar bestond de Top 2000 25 jaar. Om dit te vieren zijn er dit jaar 500 extra nummers toegevoegd en was er dus een Top 2500. Dit jaar stond Bohemian Rhapsody weer op 1, maar er stond ook iets nieuws in de Top 2000, wat nog niet eerder in de lijst heeft gestaan… Dit jaar stond er voor het eerst een technonummer in de afspeellijst😎

2023 was een jaar vol hoogte- en dieptepunten, van wereldschokkende gebeurtenissen tot opvallende ontwikkelingen in de muziek- en modewereld.
Met 2023 achter ons, zijn wij al heel benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Laten we met elkaar een mooi jaar van 2024 maken, met nieuwe ervaringen, groei en positieve momenten! 

Liefs, 

De PubliCo 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *