PaasBlog
Pasen staat weer voor de deur en dat betekent natuurlijk; tijd voor de Paasbrunch! Ondanks dat het dit jaar allemaal wat anders is dan normaal, wil de BlogCo toch wat lekkere recepten met jullie delen om deze dagen onvergetelijk te maken!
Als je aan Pasen denkt, denk je natuurlijk aan eieren! Wat dacht je van deze ‘cloud eggs’? Je maakt ze super makkelijk door eieren te splitsen, het eiwit op te kloppen en deze als hoopjes op een bakplaat te scheppen. Vervolgens maak je een kuiltje in de hoopjes en schep je hier het eigeel in. Bak ze 3 á 4 minuten in de oven en serveer ze met wat geroosterd brood. Et voilà, een super lekker en simpel gerechtje!
https://www.jumbo.com/recepten/cloud-eggs-505093
Ook schaapjes horen natuurlijk bij Pasen en zijn ook erg leuk om te serveren voor je nichtjes/neefjes/oppaskids. Je hebt hiervoor beschuitjes, roomkaas en bramen nodig. Doe de roomkaas in een spuitzak of boterhamzakje en knip hier het puntje af. Maak dotjes roomkaas op de beschuit. Maak met de bramen het hoofdje, poten en oortjes van het schaapje. Eventueel kun je ook suikeroogjes gebruiken voor de finishing touch.
https://www.jumbo.com/recepten/beschuitschaapjes-505089
Een frisse smoothie bowl past ook perfect bij Pasen. Je maakt hiervoor een smoothie van je favoriete fruit in twee verschillende kleuren. Schenk van beide smoothies de helft in een kom en trek streepjes met een satéprikker voor een leuk patroon. Je kunt toppings naar keuze toevoegen en je heerlijk smoothie bowl is klaar.
https://www.jumbo.com/recepten/smoothie-bowl-505171
Een hartige taart is wel wat meer werk maar dan heb je ook wel een overheerlijk gerecht waarmee je je familie versteld mee doet staan. Voor dit recept heb je roomboter, oude kaas, bloem, eieren, houdbare slagroom, knoflook, olijfolie, tomaatjes en rucola nodig. Je begint met het maken van het beslag en voeg je daarna de rucola met wat olijfolie toe. Je bakt de taart in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.
https://www.jumbo.com/recepten/hartige-taart-met-tomaat-en-rucola-504921
Paashaaswentelteefjes zijn natuurlijk ook erg leuk om te serveren deze Pasen! Je begint met het traditionele recept van wentelteefjes gemaakt van ei, melk, vanille suiker, kaneel, brood en roomboter. Vervolgens snijdt je twee sneetjes brood in de vorm van oren en een hoofd van de haas. Daarna dip je het brood in het mengsel aan beide kanten en bak je de wentelteefjes goudbruin. Van aardbeien en blauwe bessen kun je ogen en een mondje maken voor de paashaas. Ook hier kun je toppings naar smaak toevoegen!
https://www.jumbo.com/recepten/paashaaswentelteefje-505099
Bij een Paasbrunch hoort natuurlijk ook een toepasselijk dessert! Om af te sluiten met een echte Paastopper, kun je dit gouden ei met ijs serveren. De mooie gouden paaseieren zijn te koop bij de Jumbo. Vlak voor je het dessert gaat serveren, snij je met een dun en verwarmd mes het topje van het ei. Plaats het ei in een mooi glas en vul het ei met bolletjes ijs en voeg karamelsaus, stukjes chocolade en Paaseitjes toe als topping.
https://www.jumbo.com/recepten/gouden-ei-met-ijs-505169
We hopen dat je een smakelijke Pasen tegemoet gaat en we wensen je hele fijne dagen!
Liefs,
De BlogCo