Running Dinner
Afgelopen 17 april was het weer tijd voor het jaarlijkse running dinner van Emile. Bij een running dinner worden verschillende sprekers uitgenodigd en schuif je per gang bij een andere spreker aan om te praten over diens werk. Het leuke aan dit concept is dat je op een heel informele manier van alles te weten kunt komen over de baan, opleiding, specialisaties en visies van de verschillende sprekers en tegelijk ook nog eens kunt genieten van een heerlijk diner!
Voor deze editie van het running dinner waren vier interessante sprekers uitgenodigd uit uiteenlopende gebieden binnen de pedagogiek.
Bij de eerste tafel waar ik aanschoof zat Marije Thepass om te vertellen over haar coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen. Ik vond het jammer toen deze ronde voorbij was, want binnen haar praktijk doet Marije zo veel verschillende dingen dat ze hier makkelijk een hele avond over had kunnen vertellen. Zo kunnen kinderen bij haar terecht wanneer ze vastlopen op school, maar ook als ze last hebben van poepproblemen. Daarnaast geeft Marije ook coaching aan ook opvoeders. Zo helpt ze bijvoorbeeld ouders die moeite hebben met tijdmanagement en daardoor hun kinderen niet op tijd op school of in bed krijgen. Verder geeft ze ouders en professionals les in rouwverwering bij kinderen. Al met al kun je je voorstellen dat met deze baan geen dag het zelfde is en het was dan ook heel interessant om hier meer over te weten te komen.
Vervolgens sloot ik in de tweede ronde aan bij de tafel van Happy KidsCare. Dit is een stichting gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen waarbij problematiek aanwezig is die voortkomt uit de diagnose van ADHD, ADD of ASS. De stichting biedt logeerbegeleiding, ambulante begeleiding en groepsbegeleiding. Irfan, coördinator van de logeerbegeleiding, en Nick, werkzaam als jeugdzorgwerker D, vertelden samen over hun ervaringen bij Happy KidsCare. De missie van de organisatie is om kinderen in een ontspannen omgeving spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren. Het was erg interessant om te horen hoe goed Irfan en Nick zich kunnen vinden in deze visie en hoe ze hier in de praktijk mee omgaan.
Tot slot sprak ik tijdens het dessert met twee medewerkers van JES Rijnland. De overtuiging van deze organisatie is dat kinderen en jongeren recht hebben op gelijke kansen. Om dit te bereiken biedt JES preventieve, aanvullende en verrijkende programma’s. Voor de allerjongste kinderen is er bijvoorbeeld de Speelgroep. Hier kunnen ouders ervaren hoe leuk en belangrijk het is om samen te spelen en kunnen ze andere ouders uit de wijk ontmoeten. Voor de iets oudere kinderen is er onder andere de VoorleesExpres, en voor kinderen vanaf 10 jaar is er bijvoorbeeld de HuiswerkKamer. De HuiswerkKamer biedt extra ondersteuning bij het maken van huiswerk. De begeleiders helpen hier kinderen bij het plannen en maken van hun schoolwerk. Mocht je dit interessant vinden, dan kan je hier zelf ook als vrijwilliger aan de slag!
Helaas waren er tijdens dit running dinner maar drie rondes, waardoor ik niet bij de laatste spreker heb kunnen aansluiten. De vierde en laatste spreker was Judith Vollebregt namens Stichting Vitalis. Vitalis heeft als doel het begeleiden van kinderen die zich als gevolg van een tekort aan aandacht in een kwetsbare positie bevinden. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan vooral een kijkje op www.vitalismaatjes.nl.
Ieder jaar weer is het running diner een hele leuke activiteit om meer te weten te komen over de mogelijkheden binnen het pedagogische werkveld. Kon je niet aanwezig zijn bij de afgelopen editie? Niet getreurd: Emile organiseert nog een heleboel andere interessante studiegebonden activiteiten. Hou hiervoor vooral de facebookpagina en de website in de gaten!